Nu er jeg ved at være igennem maden fra vores ferie på Langeland. Det tog alligevel en del tid ;)
Den sidste aften droppede vi at tænde grillen op og jeg lavede i stedet en pasta af de ting, som var tilbage i køleskabet. Retten blev fuld af smag fra de forskellige krydderurter, kapers, soltørrede tomater osv. - meget smag af italien. Smagen blev ekstra intens, da det fik lov at småsimre længe ... dette mest pga., at det tog komfuret MEGET langtid om at få en stor gryde vand i kog...
Da vi ikke havde mere hvidvin, brugte jeg rosé til saucen, det fungerede fint. (Og Gustav var glad for, at roséen forsvandt på den måde, så han ikke var tvunget til at drikke det lyserøde "sprøjt"!!!)
Desserterne er på det ene billede er bare Hansen is med hindbær. Jeg blev ret glad for jordbærisen :)
Den nederste dessert blev lavet midt på ugen, hvor mine forældre var på besøg. Jeg har ikke blogget selve maden fra den dag, da det var nogle næsten uspiselige, seje, tørre hjortesteaks ....... FØJ!!! Og så lige på den dag, hvor der var gæster... Heldigvis havde vi også serveret et par fade med små hapsere og tilbehøret var der heller ikke noget i vejen med. Men ret ærgerligt.
Opskriften på marcipanmedaljerne skriver jeg heller ikke, for de var temmelig bløde. Så billedet er mere til inspiration. For hvis man i stedet finder en opskrift på almindelige medaljer af mørdej eller en sprød mandelsmåkage, er jeg sikker på, at det vil være en super skøn dessert og hurtig at smække sammen, imens gæsterne er der.
Cremen er blot flødeskum rørt op med passionsfrugtcurd. Man kunne i stedet bruge lemoncurd, hvis det er lettere at støve op i butikkerne.
Tøm-køleskabet-pasta
olivenolie
2 rødløg i strimler
1 hakket skalotteløg
1 spsk hakkede kapers
4 hakkede soltørrede tomater
1 stort fed knust hvidløg
1 pk serano skinke
3 skiver hakket Bresaola
3 finthakkede salvieblade
1 kvist frisk timian
et par dl rosévin eller andet vin
et par håndfulde frisk basilikum
et par håndfulde revet Prima Donna
Svits løg i olie et par minutter og tilsæt herefter kapers, soltørrede tomater, skinke, Bresaola og krydderurter - svits endnu et par minutter. Tilsæt nu vinen lidt af gangen og lad den koge næsten ind af flere omgange.
Lige inden pastaen er klar vendes frisk basilikum i retten og der justeres evt. med lidt kogevand fra pastaen, så man får den rette konsistens.
Kog pasta og vend det hele sammen. Server med et godt drys Bella Donna, Parmesan eller lignende.