Nogle dage skal det bare gå hurtigt. Smagen skal dog stadig være i top.
Onsdag, som var regnfuld og trist, blev piftet op med en spicy thairet. Hurtigt lavet og vildt lækkert. Altid dejligt at få lov at svinge med wokken.
Ingredienslisten bliver ofte lang, når jeg laver thairetter – men man kan sagtens hoppe over den sorte chilipasta, nøjes med en købt grøn karrypasta – den indeholder bl.a. ingefær, hvidløg, chili og meget andet. Man kan tilsætte så mange eller få grøntsager, som man har lyst til.
Det er dog skønt at mærke duften, når ingefær, hvidløg og chili ristes i en varm wok.
1 spsk smagsneutral olie – f.eks. jordnødde
2 store grønne milde, snittede chilier
2 fed knust hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 spsk karry
1 tsk sort chilipasta
300 g kylling i strimler
1-2 banan skalotteløg i strimler
2 porre i strimler
½-1 dåse kokosmælk
Onsdag, som var regnfuld og trist, blev piftet op med en spicy thairet. Hurtigt lavet og vildt lækkert. Altid dejligt at få lov at svinge med wokken.
Ingredienslisten bliver ofte lang, når jeg laver thairetter – men man kan sagtens hoppe over den sorte chilipasta, nøjes med en købt grøn karrypasta – den indeholder bl.a. ingefær, hvidløg, chili og meget andet. Man kan tilsætte så mange eller få grøntsager, som man har lyst til.
Det er dog skønt at mærke duften, når ingefær, hvidløg og chili ristes i en varm wok.
1 spsk smagsneutral olie – f.eks. jordnødde
2 store grønne milde, snittede chilier
2 fed knust hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 spsk karry
1 tsk sort chilipasta
300 g kylling i strimler
1-2 banan skalotteløg i strimler
2 porre i strimler
½-1 dåse kokosmælk
et par håndfulde små søde tomater i kvarte
saft af ½ citron
2 tsk sukker
salt, soja eller fiskesauce
1 stor håndfuld frisk koriander
Varm wokken godt op og rist chili, hvidløg og ingefær i den varme olie. Tilsæt karry – hvis det bider lidt fast i wokken kan man tilsætte en smule kokosmælk.
Tilsæt herefter kylling og svits et par minutter. Herefter svitses løg og porre med (hold gerne en lille håndfuld af det grønne fra porrerne tilbage). Svits endnu et par minutter og tilsæt herefter kokosmælk, citron, sukker og salt/soja eller fiskesauce. Lad småsimre et max 5 minutter. De sidste 3 minutter koger tomaterne med. Tilsæt det sidste fra porrerne – de skal bevare sprødheden, så blot 1 minuts tid.
saft af ½ citron
2 tsk sukker
salt, soja eller fiskesauce
1 stor håndfuld frisk koriander
Varm wokken godt op og rist chili, hvidløg og ingefær i den varme olie. Tilsæt karry – hvis det bider lidt fast i wokken kan man tilsætte en smule kokosmælk.
Tilsæt herefter kylling og svits et par minutter. Herefter svitses løg og porre med (hold gerne en lille håndfuld af det grønne fra porrerne tilbage). Svits endnu et par minutter og tilsæt herefter kokosmælk, citron, sukker og salt/soja eller fiskesauce. Lad småsimre et max 5 minutter. De sidste 3 minutter koger tomaterne med. Tilsæt det sidste fra porrerne – de skal bevare sprødheden, så blot 1 minuts tid.
Drys med frisk koriander.
Server med de nudler, som du bedst kan lide.
Server med de nudler, som du bedst kan lide.