Anderilette er en helt fantastisk spise. Den koncentrerede smag af and, konsistensen af det møre kød sammen med salte/skarpe cornichons, stærk sennep, oliven og rødbeder – uhmmmmmmmmmm!!
Anderilette
4 andelår
2 spsk salt
1 spsk sukker
5 friske salvieblade
1 kvist rosmarin
2 laurbærblade
5-7 hele peberkorn
havsalt
3-4 dl andefedt
2 fed knust hvidløg
evt. timian, salvie eller rosmarin
salt, peber
Gnid andelårene grundigt med salt og sukker. Lad stå koldt i ca.4 timer.
Tag et ovnfast fad eller en gryde, som kan komme i ovnen. I bunden lægges krydderurter og peberkorn. Skyl lårene og læg dem ovenpå og drys med salt. Fordel andefedtet over lårene. Læg låg på eller dæk med sølvpapir.
Sæt i ovnen ved 140 grader i 3 timer til kødet er mørt og let falder fra benet.
Fjern skindet og findel kødet med 2 gafler. Bland med knust hvidløg, salt, peber og evt. krydderurter. Læg kødet i en skål og dæk med den fond/fedt, som kødet har simret i.
Sæt kold nogle timer og server med cornichons, oliven, sennep og rødbeder.