Der er som sådan ikke noget revolutionerende i burgerne udover, at de er små - men det er bestemt også det geniale ved sliders. De er håndterbare, når bare man ikke putter for meget fyld i. Og man har så muligheden for at lave sine burgere forskellige i ét måltid, fremfor blot at spise en stor burger.
Jeg har surfet lidt rundt og bl.a. ladet mig inspirere af Louisa Lorangs opskrift til bollerne.
Burgerboller:
2 dl lun sødmælk
1½ dl kærnemælk
ca 10 g gær
2 spsk olivenolie
2 spsk sukker
2 tsk flagesalt
hvedemel, gerne Tipo 00
Pynt: Æg rørt med 1 spsk vand + sesamfrø
Rør gæren ud i den lune mælk, tilsæt kernemælk, olivenolie, sukker og et par dl mel og tilsæt herefter saltet. Lad dejen ælte længe 15-20 min, gerne i røremaskine. Sæt dejen til hævning i 3-4 timer.
Form dejen til små flade burgerboller - jeg synes, at de så mest autentiske ud, hvis de blev formet til boller med hænderne, men man kan også rulle dejen ud og udstrikke bollerne. Lad efterhæve en times tid.
Pensel med æggestrygelse og drys med sesamfrø.
Note: Luftige og lækre burgerboller.
Krydrede bøffer:
500 g oksefars, ikke for magert
250 g hakket svine/kalvefars
flagesalt
peber
1 æg
1 fed revet hvidløg
½-1 tsk chipotle chilipulver
lidt røget paprika
1-2 tsk Worchestershiresauce
2 spsk barbecuesauce (eller ketchup)
Røres/æltes grundigt sammen og smages til! Lad gerne stå at hvile et par timer i køleskabet.
Form små bøffer, som passer i burgerbollerne og steg i olivenolie 2-3 min pr side.
Note: De mest saftige burgere. På ingen måde tørre, som jeg synes, at burgere kan blive. At blande lidt svinefars i, tror jeg, gør forskellen.
Chipotle/citronmayo:
1 dl god mayonaise, f.eks. Hellmans
citronsaft
chipotle chilipulver
salt
lidt ketchup
½-1 fed hvidløg
Rør alle ingredienser sammen og smag til.
Dressing:
Cremefraiche
ketchup
salt
chili
citronsaft
sukker
Røres sammen, smages til og stilles på køl.
Vi stillede boller, bøf, ketchup, cheddar, sennep og diverse grønt på bordet, så børnene selv kunne samle deres burgere. Det var et hit for os alle!
Lykkes miniburger |