Jeg har længe haft lyst til at bage en Mudcake … eller i hvert fald siden jeg er begyndt at eksperimentere med kager. Inden da vidste jeg ikke, at der fandtes en sådan fantastisk chokoladekage.
For nylig så jeg, at
Foodfanatic havde bagt den dejlige kage og jeg har også set på opskriften hos
Kagekonen - her kan man også finde målene til forskellige kagestørrelser.
Nu blev der så endelig en lejlighed til at prøve at bage kagen. Vi har i dag haft Picnicdans i Airliners i dag og bestyrelsesmedlemmerne skulle alle medbringe en kage. Egentligt havde jeg først bestemt mig for denne
chokolade/fudgekage, men
MissMuffin fortalte, at kagen absolut var bedst lun og med is til … så jeg må finde en anden lejlighed til at prøve den af.
Så valget blev Mudcake … og det er jeg glad for. Hold da op en chokoladebombe. Smager simpelthen FANTASTISK! Helt sikkert en kage, som jeg skal bage mange gange og prøve sammen med diverse mousser og andet skønt.
Her er opskriften, som passer til en bradepande på ca. 33x38cm
Mudcake
525 g smør
525 g chokolade (halvdelen: 55 %, halvdelen 70 %)
14 tsk frysetørret kaffe f.eks. Nescafé
3,85 dl vand
330 g selvhævende mel *
330 g mel
125 g god kakao
1 tsk natron
1200 g rørsukker
9 store æg
18 tsk rapsolie
2,7 dl kærnemælk
* Selvhævende me:
Bland dette grundigt:
430 g mel
5 tsk bagepulver
1½ tsk salt
Mål herefter 330 g af til kagen.
Ovnen tændes på 160 grader.
En stor bradepande smøres og dækkes med bagepapir.
Smør, chokolade, kaffe og vand hældes i en gryde og smeltes ved svag varme. Lad køle en smule, inden det hældes sammen med æggeblandingen.
Selvhævende mel, mel, natron og kakao sigtes sammen i en skål og sukkeret røres i og blandes grundigt med de øvrige tørdele.
Æg, olie og kærnemælk piskes sammen med en gaffel.
Bland nu æggeblandingen med den letafkølede chokoladeblanding. Og vend herefter melblandingen i med en stor, flad grydeske. Sørg for at melblandingen er helt rørt ud.
Dejen hældes i bradepanden.
Bages midt i ovnen. I opskriften stod der ca. 2 timer og 55 minutter til en form på 30x30 cm.
Min kage fik ca. 1½ time – mærk efter, så den ikke får for meget, den skal bevare noget fugtighed og svampethed.
Dog - åben ikke ovnlågen de første 50 minutter.
Jeg pyntede kagen med chokoladeganache … idé fra
foodfanatic. Og det smager så englene synger!
ChokoladeganacheTil en hel bradepande bruges:
300 g mørk chokolade (jeg blandede igen en 55 % og en 70 %) *
105 g smør
1½ spsk piskefløde
Smelt chokolade og smør ved svag varme.
Tilsæt herefter fløden og rør godt rundt. Blandingen skal køle lidt, til den bliver lidt tykkere.
Fordeles over kagen med en palet og pynt, som du har lyst.
Jeg har gemt nogle kagerester fra kanterne, så der skal laves trøfler/romkugler på et tidspunkt.