tirsdag den 31. august 2010

Grønch og eat 2010

Middagen på Knipps Kaj fik jeg ikke foreviget, men Piskeris har taget smukke billeder og lavet et indlæg om det her.

Søndag formiddag var alle madbloggere inviteret til Grønch ved Øksnehallen og med efterfølgende adgang til messen eat2010.


Min Grønch-tallerken .... røget laks, røræg med friske krydderurter og tomat, lækre grillede grøntsager, spæde, sprøde og skønne minimajs og dejligt brød. Det kunne sagtens udgøre min morgenmad HVER dag ;)


Til eat2010 måtte man købe smagsprøvepoletter ... Den første indløste jeg til disse 2 lækre flødeboller fra Summerbird .... JEG ELSKER DEM!!!!!!
Det gode var (men shhhhh - sig det ikke til nogen), at vi ikke kunne nå at indløse de resterende 5 poletter til, tidspunktet, hvor jeg skulle afsted imod lufthavnen... til andet end 10 små, fantastisk syndige Summerbird flødeboller.


 
Min drøm af en pakkekalender i december måned!!!!

Madbloggersymposium og legefrokost


Her lidt stemningsbilleder fra Madbloggersymposium 2010. Rasmus og Marie bød velkommen til et spændende og givende program med både vinsmagning af vine fra Lilleø, som gjorde os småbimse i hovedet allerede inden middagstid...  Chokoladesmagning af Friis-Holm's lækre mørke chokolader, oplæg ved Claus Meyer og Charlotte Mithril om Ny Nordisk Hverdagsmad, inspiration til, hvordan den gode madanmeldelse skrives og miniworkshops med forskellige emner.
Til frokost blev der budt på "Legefrokost" fra BETA.

Mads Nybro var med os via Skype for at præsentere menuen...
Det første kik i posen, som vi fik udleveret .. et par små panini, en dåse, en tube, et bæger og en pose med en pind ....

I bægeret var der hjertesalat og hertil fik vi en rygeosteskum, som vi selv sprøjtede på via en siffon. Yderst velsmagende - der er vist meget enighed om, at rygeost er et hit i tiden.
Tuben bød på fois gras terrine med brændt kartoffel. Jeg er ikke den store fois gras-spiser, men må indrømme, at dette ikke var dårligt.
I dåsen var der en lille (alt for lille) thaiinspireret muslingefumet med en stor udon-nudel i. Efter en tur i et stort vandbad smagte denne lille suppe forrygende.
Desserten var en hindbærmarcipan overtrukket med hvid chokolade. Denne var i en pose med popcornstøv, som havde til formål at rense smagsløgene.

Det var vigtigt at få renset smagsløgene, da næste punkt på programmet var smagsprøver af Mikkel Friis-Holms lækre chokolader...
Derefter oplevede i Claus Meyer på slap line ...



Der er masser at læse om dagen rundt på deltagernes respektive madblogs. Se deltagerlisten her.

mandag den 30. august 2010

I staden ... Med Piskeriset på eventyr i Roskilde og Amerikaner-Bootcamp

I fredags oprandt endelig dagen, hvor jeg måtte forlade Jylland og drage til København. Sommerfuglene havde længe flakset i maven. Både over at skulle rejse alene, finde vej fra lufthavn til hovedbanegården, at skulle møde masser af bloggere ude i virkeligheden og alle de spændende ting, som ellers stod på programmet.

Dejligt var det derfor, da jeg lidt før middagstid fandt Malou på hovedbanegården og vi sammen kunne sætte næsen imod Roskilde. 

I Roskilde mødte vi, som det første en yderst uvenlig roskildeaner ......... der var INGEN vejviserhjælp at få hos hende. Vi stod som rystede jyder, men fandt heldigvis Piskeris uden for 7-Eleven få minutter og efter og vi kunne begynde den odyssé, som Piskefræseren havde planlagt for os.

Vi startede med at spise dejlig sushi på Wabiwabi serveret med  den allermest heftige ingefær, jeg til dato har fortærret.Vi valgt en lunchbox og nogle edamamebønner . Der var både dejlige nigiristykker og gode ruller - især ebirullen faldt i min smag. Hvem kan ikke lide dybstegte rejer ;)




God mætte af sushi begav vi os videre på vores færd igennem Roskilde. Piske havde planlagt en tur, hvor vi  var i asianshop, Bjergtrolden, økobutik, små delikatesse/vinhandelshops og til slut en tur hos hendes yndlings tyrkiske købmand. 

Tilbage i huset skulle vi igang med at testsmage diverse amerikanske sodavand .. 7 af slagsen. Jeg må konkludere, at jeg hverken bryder mig om Dr. Pepper, Rootbeer, Gingerbeer, Cherry Coke eller nogle af de andre super, super søde softdrinks. Så min "spytteskål" var vist uden tvivl den største ;) Stor respekt for de andre, som gladeligt drak det ene lille glas efter det andet.



Imens Piske foreberedte aftensmaden, fik vi lov at smage både hendes lakridsis - som er værd at slå ihjel for. Øj, den var god!! Og nippe til hendes Romtopf. Lækkert!


Den amerikanske middag, kan man læse mere om her.

Den bestod af Hush puppies ... små sprøde, lidt bastante friterede majsmelskugler med en chilimayo til. Det var guf at lægge ud med.


Tequila-lime-chicken - Kylling marineret i lime, tequila og koriander med den lækreste kartoffelmos med almindelige kartofler og sweet potato, dertil sprøde asparges med citronolie og morgenfruer.


Middagen blev sluttet af med den syndigste og lækreste Cheesecake med kastaniecreme. Jeg har haft en aversion imod cheesecakes i mange år. Den er nu slået ihjel!! Kagen var cremet, sød og lækker. Den mørke sirup stod fantastisk til kagen og mynten gav et frisk nuance. Så godt!!




Det amerikansketema  fortsatte lørdag morgen, hvor vi fik et solidt foder, inden vi satte næsen imod København til Madsymposium 2010.
Der var amerikanske pandekager med sirup, en lækker frugtsalat, grovboller og OST ;)


Vi var nu klar til dagen ... og der kommer mere herfra inden længe om resten af weekenden i hovedstaden og Roskilde.

torsdag den 26. august 2010

Rejsefeber

Så er jeg klar. Rejsetasken er næsten færdigpakket, sedler skrevet og flybilletten ligger klar. I morgen går turen til København. 3 dage med fuld fokus på mad - og en hel masse hygge selvfølgelig.


Jeg skal med flyet fra Karup i morgen ved 9-tiden. Midt formiddag skal jeg mødes med Malou på hovedbanegården, hvorefter vi vender snuden imod Roskilde. Her skal vi bo hos Piskeris, hvor den kommer til at stå på Mad-Bootcamp ??, amerikansk tema og helt sikkert masser af snak, grin og hygge!!
Lørdag Madbloggersymposium med alt, hvad det indebærer. Søndag Grønch  foran Øksnehallen og madmessen eat2010.

Glæder mig helt, helt vildt .... og er spændt på, om jeg kan sove i nat. Tror næsten, at det er værre end dagen før juleaften ;)

tirsdag den 24. august 2010

Kyllingetærte med rødbede/edamamesalat


Mandag var det nemt at få lavet aftensmad. Noget af kyllingen skulle bruges og jeg fik vildt lyst til at lave en tærte. Den blev til at de ting, som jeg lige havde for hånden ... og det er taknemmeligt på denne årstid med solmodne tomater og friske krydderurter.

Derudover havde jeg i Gårbutikken Bakkely købt et bundt bolchestribede rødbeder, som jeg også skulle prøve at lege lidt med.

De ligner næsten almindelige rødbeder udvendigt....



Indeni ser de super skønne ud.
Jeg lurede lidt hos Klidmoster, som på et tidspunkt havde lavet en rødbedesalat.
De tynde skiver blev vendt i olivenolie, citronsaft og drysset med salt. Så fik de 10 minutter ved 220 grader.

Jeg har ikke været særlig stor fan af rødbeder ... men jeg må sige, at denne tilberedning var rigtig god. Så ikke sidste gang, jeg prøver det.


Edamamebønnerne har jeg også villet afprøve i en salat - så det blev en kombination af rødbeder og edamame i dagens salat.

Jeg fandt bønnerne i SuperBrugsen i Karup til den rørende billige pris: 2 poser á 400 g for 25 kr. ... Jeg har ellers gladeligt smidt 45 kr hos Yutaka for 500 g. De har nu mistet en kunde ;)


Jeg kogte bønnerne ca. 3-4 minutter i vand med et ordentligt skud salt. "Poppede" bønnerne ud af deres bælge og vendte dem i lidt citronsaft. De smager super godt både kolde og varme. Og rigtigt dekorative i salater - men også dejlige som snack serveret i bælgene med havsalt og citronsaft. 


Rødbederne i bunden og bønnerne øverst og så fik salaten et lille drys purløg.


Tærtedej
100 vårhvede eller andet groft mel
75 g alm. hvede
et drys salt
100 g koldt smør
1 æg
en lille smule koldt vand
Smørret smuldres i mel og salt. Tilsæt æg og evt. lidt vand. Saml dejen hurtigt, film den og læg koldt i ca. 1 time.


Dejen rulles ud og lægges i en tærteform. Prikkes med en gaffel og sættes 10 minutter i fryseren. Så undgår man dejen kryber ned af tærteformsiderne. Forbages 10 min. ved 200 grader.


Fyld
1 courgette/squash skåret i tynde bjælker
et bundt purløg
et par håndfulde små søde tomater
100 g Feta i små tern
rester fra en stegt kylling eller en kogt eller et kyllingebryst, som man blot steger inden... Man ville også kunne brug rejer, en skinkerest osv.


Det hele fordeles i tærtebunden.


Herefter hældes en æggeblanding over bestående af:

4 små æg
1 dl cremefraiche
2 dl fløde (eller andet mælkeprodukt)
1 tsk salt
hakkede friskkrydderurter - f.eks. oregano, basilikum, timian, salvie
peber

Evt. drys lidt cheddarost over tærten.


Bag ved 200 grader i ca. 25-30 minutter til tærten er gylden. Evt må man dække kanterne lidt med bagepapir, hvis de bliver for mørke.


Meget mættende aftensmad. De bønner ligger en solid bund :)

mandag den 23. august 2010

Langtidsstegt unghane



Det var gårsdagens menu. Én havde lidt salttrang i går ... og det var ikke mig ;D Så istedet for dårlig Take away, besluttede jeg mig for at lave den kæmpe bornholmske unghane, som sprang i indkøbskurven i lørdags. Og der var pæn tilfredshed over det valg.

Det var en ordentlig krabat på 2 kg, så samtidig er der mad til flere dage. Skroget er havnet i fryseren til en dag, hvor der skal koges lidt fond, noget af kødet bruges til tærte mandag og en pose med stegt kød er i fryseren til en hurtig pastaret eller lignende.

En rigtig søndagsmiddag blev det til. Jeg langtidsstegte hanen, lavede god gammeldags agurkesalat til, hjemmelavede fritter og rørt mayo og Heinz ketchup til.

Hanen blev krydret med salt og peber indeni og derefter stoppet godt med citronbåde, persille, og 3 af de store enkeltfeds-hvidløg i grove stykker.


Kryddersmør til hanen
100 g smør
1 stort enkeltfeds-hvidløg
frisk basilikum
persille
citronsaft
salt
peber
Smørret fik nogle sekunder i mikroovnen for at blødgøre det. Krydderurter og hvidløg hakkes, det hele røres godt sammen. 




Skindet løsnes forsigtigt på hanen - på brystet og lårene. Det meste af smørret fordeles under skindet og det sidste ovenpå. Drys med salt og peber.



Sæt i ovnen ved 120 grader i 2 timer. Skru op på 210 grader (evt 190 grader varmluft, hvis du også har kartofler i ovnen) Og steg endnu ca. 40 minutter.


Kryddermayo
1 dl Hellmanns mayonaise
citronsaft
frisk estragon
et drys salt
Dette røres sammen og sættes koldt mindst ½ time for at estragonen kan give noget smag til mayoen.

Det er fantastisk, at man kan gå ud og hente sådan en kæmpe kvist estragon. Det ville være lykken at kunne gøre det året rundt.

Den mayo var perfekt til frittern!!


Agurkesalat
2 agurker
1½ dl riseddike
1½ dl vand
3-5 spsk flormelis
salt, peber
Varm eddike og vand - det er hurtigt, hvis man giver den 1 minuts tid i mikroen. Smelt sukker og salt i eddiken og bland peberet i.
Skær agurkerne i tynde skiver og fordel eddikeblandingen over agurkerne. Lad stå i køleskabet. Kan med fordel laves dagen før. Men kan også fint spises efter et par timer på køl.




Søndags-/tømmermændsmiddagen blev godkendt ;)