Mandag var det nemt at få lavet aftensmad. Noget af kyllingen skulle bruges og jeg fik vildt lyst til at lave en tærte. Den blev til at de ting, som jeg lige havde for hånden ... og det er taknemmeligt på denne årstid med solmodne tomater og friske krydderurter.
Derudover havde jeg i
Gårbutikken Bakkely købt et bundt bolchestribede rødbeder, som jeg også skulle prøve at lege lidt med.
De ligner næsten almindelige rødbeder udvendigt....
Indeni ser de super skønne ud.
Jeg lurede lidt hos
Klidmoster, som på et tidspunkt havde lavet en rødbedesalat.
De tynde skiver blev vendt i olivenolie, citronsaft og drysset med salt. Så fik de 10 minutter ved 220 grader.
Jeg har ikke været særlig stor fan af rødbeder ... men jeg må sige, at denne tilberedning var rigtig god. Så ikke sidste gang, jeg prøver det.
Edamamebønnerne har jeg også villet afprøve i en salat - så det blev en kombination af rødbeder og edamame i dagens salat.
Jeg fandt bønnerne i SuperBrugsen i Karup til den rørende billige pris: 2 poser á 400 g for 25 kr. ... Jeg har ellers gladeligt smidt 45 kr hos Yutaka for 500 g. De har nu mistet en kunde ;)
Jeg kogte bønnerne ca. 3-4 minutter i vand med et ordentligt skud salt. "Poppede" bønnerne ud af deres bælge og vendte dem i lidt citronsaft. De smager super godt både kolde og varme. Og rigtigt dekorative i salater - men også dejlige som snack serveret i bælgene med havsalt og citronsaft.
Rødbederne i bunden og bønnerne øverst og så fik salaten et lille drys purløg.
Tærtedej
100 vårhvede eller andet groft mel
75 g alm. hvede
et drys salt
100 g koldt smør
1 æg
en lille smule koldt vand
Smørret smuldres i mel og salt. Tilsæt æg og evt. lidt vand. Saml dejen hurtigt, film den og læg koldt i ca. 1 time.
Dejen rulles ud og lægges i en tærteform. Prikkes med en gaffel og sættes 10 minutter i fryseren. Så undgår man dejen kryber ned af tærteformsiderne. Forbages 10 min. ved 200 grader.
Fyld
1 courgette/squash skåret i tynde bjælker
et bundt purløg
et par håndfulde små søde tomater
100 g Feta i små tern
rester fra en
stegt kylling eller en kogt eller et kyllingebryst, som man blot steger inden... Man ville også kunne brug rejer, en skinkerest osv.
Det hele fordeles i tærtebunden.
Herefter hældes en æggeblanding over bestående af:
4 små æg
1 dl cremefraiche
2 dl fløde (eller andet mælkeprodukt)
1 tsk salt
hakkede friskkrydderurter - f.eks. oregano, basilikum, timian, salvie
peber
Evt. drys lidt cheddarost over tærten.
Bag ved 200 grader i ca. 25-30 minutter til tærten er gylden. Evt må man dække kanterne lidt med bagepapir, hvis de bliver for mørke.
Meget mættende aftensmad. De bønner ligger en solid bund :)