onsdag den 28. juli 2010

Diverse hapsere ... Kyllingesalat, forelmousse, Fetacreme med citrus, agurkecreme med Bresaola


Forelmousse

Fetacreme med citrus

Den rørte Fetacreme med citrus
Forelmousse, Fetacreme med citrus og bruschetta

Kyllingesalat i vol au vent, perlehønepaté med kapers og melon med Bresaola

Hapsere med Bresaola og melon med Bresaola
I løbet af ugen fik vi smagt forskellige hapsere. Vi elsker at få sådan lidt lækkert en times tid før aftensmaden, imens vi deler en flaske kold hvidvin - det er for os sommerferie og hygge!!

Her har jeg samlet nogle af de forskellige versioner, som vi prøvede af. Idéerne udvikler sig hen af vejen, når man står og rører tingene sammen. Udfra hvad der nu er af ting og sager i køleskabet, på krydderihylden og i krydderurtebedet (her i posen fra krydderurtebedet...). Så der er rig mulighed for at eksperimentere og for at få lækre småbidder ud af resterne fra dagen før.

Det kan f.eks. også bare være en postej -  jeg havde købt en perlehønepostej, som blev rørt med cremefraiche, citronsaft, hakkede kapers og pyntet med lidt kapers. Det er super nemt og smager drøngodt.

Kyllingesalat - som også smagte skønt på en rugbrødmad dagen efter.

Rester fra en grillet kylling - f.eks. som denne
lidt cremefraiche
lidt dijonsennep
frisk estragon, hakket
lidt rødløg, hakket
salt, peber
Kyllingen trevles eller skæres i små stykker. Blandes med de øvrige ingredienser.
Fordeles på små kiks eller ristet brød.

Vurdering: Fin og sommerlig - smagen fra estragon klædte kyllingen.

Her på rugbrød dagen efter....

Hapsere med Bresaola
1/4 agurk uden kerner i små tern
1 spsk cremefraiche
1 tsk flødeost
lidt frisk timian
1/4 fed knust hvidløg
lidt hvidvinseddike
salt, peber
et par skiver Bresaola
Ingredienser røres sammen og fordeles på små kiks eller ristede stykker brød. Pynt med et lille stykke Bresaola øv og lidt finthakket agurk.

Vurdering: Agurken giver en friskhed sammen med cremen, det står godt til den salte smag fra lufttørret Bresaola.

Melon med Bresaola
Cantaloup, Galia melon i små både svøbt i Bresaola

Vurdering: Lækkert som et alternativ til melon med skinke. Bresaolaen er mere blød og nemmere at bide over ... hvilken kan være et hit, hvis man er på sin første date;)

Forelmousse
1 lille forel - f.eks. grillet som her
2 spsk cremefraiche
2 tsk flødeost
3 spsk frisk dild
lidt fintsnittet rødløgstop
salt, peber
Forellen plukkes i stykker og røres med de øvrige ingredienser og smages til.
Fordeles på små kiks eller ristet brød og pynt med en dildkvist. 

Vurdering: Let og lækkert - dilden er super sammen med forellen. En smule citronsaft ville have været godt til at give lidt syre og skarphed.

Fetacreme med citrus
2 spsk skyr
1 spsk cremefraiche
50 g moset Feta
1 tsk olivenolie
revet skal fra ½ citron
et drys cayennepeber
salt
Det hele røres sammen og fordeles på små kiks, bruges som dip til grøntsager eller grissini.

Vurdering: Den friske smag fra citronskallen giver et kick til fetacremen. 

Bruschettafyld
solmodne, søde tomater
basilikum
lidt balsamico
olivenolie
salt, peber
Tomat skæres over og kernerne fjernes. Hakkes i små tern og blandes med de øvrige ingredienser.
Oftest serveres fyldet på ristet italiensk brød. Men på de små Fakta-kiks, gjorde de også godt :)

De kiks har virkelig været et hit denne sommer!!!

6 kommentarer:

Jule Mig sagde ...

Som altid ser ser super lækkert ud !!!

Og de der Fakta kiks har jeg ikke kunne få fat i ... ØV

Hyggehygge
Marianne

Piskeriset sagde ...

Hvis du lærer din gemal at tage til Frankrig, så vil jeg lære min at dele en flaske vin ind imellem! Hapserne ville han nu godt være med på, men de ser også skæppeskønne ud!

Hanne's verden sagde ...

Hej Marianne

Tusind tak :)
Øv - jeg har hamstret, men ikke ovre i dit nabolag;)
Kh Hanne

Hanne's verden sagde ...

Hej Piske
Vil han ikke dele vin med dig? Vi har en opgave begge to! ;)
Tak:)

Klidmoster sagde ...

Kære Hanne

Herlige hapsere :-)

Knus Malou

Anonym sagde ...

Jeg skal have tøsefødselsdag på lørdag og der vil jeg lave små hapsere - jeg vil derfor høre dig om vol au vent er nogle man selv skal lave eller købes det? De ser enormt gode ud alle sammen.
Hilsen Bente