Endnu en af de ting, som har floreret i blogland, er
Meyers kanelsnurrer - som altid, er jeg ikke blandt de første, som prøver den opskrift af. Igen må jeg erkende, at jeg er gået glip af noget. For NUIJJJ - de er gode!! Som i: En af de allerbedste kanel-/gærdejskage, jeg nogensinde har smagt!!! De er luftige, de har det der helt specielle, hvor man kan trække "seje"lunser af bollen, de er pæne og helt igennem fantastiske.
De tager lidt tid at ælte og jeg ville ikke begive mig ud i at lave dem, hvis jeg ikke var ejer af en kraftig røremaskine - 2 x 20 minutters æltning, det vil mine svage overarme ikke kunne klare. Faktisk havde jeg opskriften med til
Sverige i sommer, men da jeg kom til at nærlæse opskriften, opgav jeg. Tror ellers at idylliske Sverige blot ville gøre smagsoplevelsen endnu mere uovertruffen - men nu er jeg jo også ret "sverigofil"...
Fyld:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 spsk kanel
Start med at tage 125 g smør ud af køleskabet, så det kan nå at blive godt blødt. Det gør det meget nemmere at arbejde med senere i processen.
Pynt:
1 æg
perlesukker
Dejen:
5 dl kold sødmælk
50 g gær
1 stort øko æg
150 g sukker
500 g Tipo 00 mel
500 g almindelig økologisk hvedemel
15 g havsalt, f.eks. Maldon Seasalt
2 tsk stødt kardemomme
150 g smør i små tern
Rør gæren ud i den kolde mælk. Tilsæt æg, mel, kardemomme, sukker og salt og ælt nu dejen på røremaskinen i 20 minutter på middel hastighed. Indtil dejen bliver blank og smidig.
Nu tilsættes smørret i små bidder, imens røremaskinen kører. Ælt nu yderligere ca 20 minutter ved middel hastighed. Sæt dejen til hævning et lunt sted med et fugtigt klæde over i ca 1½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den måler ca 40x50 cm. Smør smørret ud på dejen, drys med sukker og derefter med kanel. Gnid det sammen med fingrene, så det er godt fordelt.
Fold nu på den lange led en tredjedel af dejen ind over fyldet og den anden tredjedel ovenpå igen, så man ender med at have 3 lag dej og fyldet pakket ind. Rul dejen ud igen - lidt forsigtigt, så remoncen ikke bliver klemt alt for meget ud - dejpladen skal måle ca 30x60 cm. Skær ud i strimler - ca 20 stk. Meyer skriver 16 - og det bliver nogle kæmpe kanelsnurrer, hvilket også er ret sympatisk!
Sno strimlerne og sving derefter strimlen 2 gange omkring din hånd og put dejenden ind igennem hullet. Svært at forklare, men man kan se en video
her.
Lad kanelsnurrerne efterhæve ca 2 timer. Pensel nu med sammenpisket æg rørt op med en spsk vand og drys med perlesukker. Bag ved 200 grader ca. 13-15 minutter - afhænger af din ovn. Jeg gav dem varmluft de sidste 2 minutter for at give dem en gylden overflade. Køl af og nyd!!
Kanelsnurrerne kan fint fryses.