lørdag den 1. august 2009

Skønne dage på Schackenborg Slotskro

Så landede vi igen efter en fantastisk madoplevelse på Schackenborg Slotskro. En superhyggelig kro, som ligger nabo til Schackenborg Slot midt på den brostensbelagte "hovedgade" i Møgeltønder.

Vi blev indlogeret på værelset Ledreborg... alle værelser var opkaldt efter herregårde og slotte i Danmark.Udsigten fra værelset udover tagene og bagest kirken, hvor den lille Henrik blev døbt sidste søndag. Blomsterne var stadig inde i kirken. Så vi fik lige lidt barnedåb på tæt hold;)
Et vue ned af hovedgaden...
Nu til det vigtige ... maden.
Inden forretten fik en lille appetizer .. men jeg var så forhippet på at spise den gode mad, at jeg glemte at tage et billede... Men vi fik fugleleverpostej på mørk ristet brioche. Virkelig intens og kraftig smag - dejlig start på madeventyret.
Forretten første dag var hummer med hytteost, krydret mayonnaise, radise og ribs.
Smagen var i top, men konsistensen af hummeren brød jeg mig ikke rigtigt om ... den var helt blød og "moussi". Måske jeg bare ikke ved nok om hummere og at de netop skal være sådan ... men det var det eneste minus til noget som helst af de to middage.
Dette var lækkert ... Sommerbuk med knuste ærter, mangetout ærter, kantareller, nye kartofler, en smule bagt kartoffelmos og den skønneste sauce, som næsten var helt karamelliseret. Smagte fantastisk!
Så blev det til rødgrød med fløderand. Et godt punktum på denne middag.Og sådan ser man ud ... eller kan man se ud, når man spiser fløderand....Dag 2 ... Endnu mere dejligt mad. Vi havde ellers snakket om efter den første middag, at det blev svært at leve op til dette anden dag ... men det var absolut lige så skønt.
Her bittesmå kammuslinger, ristet sønderjysk rugbrød, sukkersyltede havtorn, issalat og citronhollandaise.
Det hele harmonerede skønt og vi var i himmerige.
Havtorn og issalat havde jeg ikke smagt før - en god oplevelse. Issalaten var sprød, saftig og helt anderledes end salat og krydderurter, jeg før har smagt - skønt at få i munden.Kalvesteg, kartoffel med artiskokcreme (Uhmmmmm), sellerimos, ærter, syltede rødbeder og igen en fantastisk sauce. Og jeg som ikke bryder mig om knoldselleri ... tallerkenen var som slikket efter denne ret. Igen passede tingene fantastisk sammen - og selv den skarpe sellerismag blev god...
Og punktummet for denne middag: chokoladebrownie med jordbær og hindbærsorbet på ristet citronkage....
Behøver jeg at sige mere om den dessert?
Vi var heldige begge aftener, at der var lunt i vejret - så det sidste glas vin og en kop kaffe kunne nydes udenfor kroen.

Et par dejlige dage vi dér havde i Sønderjylland. De er ikke sidste gange, vi besøger Schackenborg Slotskro:)

13 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Uhm, hvor lyder det godt og flotte anretninger!
Synd med hummeren, den skal ikke være sån helt blød, men fast i kødet.
Jeg elsker hummer- bar med citron, mayonaise og brød. GUF!

Piskeriset sagde ...

Wauw! Det lyder som et rigtig dejligt ophold! Jeg elsker, når kokke både gør noget ud af præsentationen og indholdet :-)

Mette Lykke sagde ...

Lidt kongelig har man jo lov at være !.
Du har haft det som en dronning, og spist som en konge.

Hanne's verden sagde ...

Hej MissMuffin
Tænkte nok, at hummeren skulle være mere i fast i det.
Det var himmelsk:)

Hanne's verden sagde ...

Hej Piskeris
Det er jeg også helt vild med. Og hvor ville jeg gerne have haft den viden, som de kokke har!

Hanne's verden sagde ...

Hej Mette Lykke
;)Lige præcis!

Pernille på 1. sagde ...

Hvor ser de lækre ud de anretninger jeg har aldrig været på Schackenborg Slotskro, jeg har dog besøgt byen da jeg boede et par år i Sønderjylland da min datter blev født :)

Knus

Hanne's verden sagde ...

Kære Pernille
Kroen er absolut et besøg værd og byen er så charmerende.
Knus

Vibeke sagde ...

Kære Hanne
I har da vist haft en fantastisk oplevelse, maden ser vidunderlig ud.
Nu er jeg spændt på, når min datter, svigersøn og jeg skal til Århus på onsdag og spise på Malling & Schmidt, om vi også får en skøn oplevelse.
Knus
Vibeke

Hanne's verden sagde ...

Kære Vibeke
Skal du godt nok på Malling & Schmidt - jeg er SÅ misundelig.
Glæder mig vildt til at høre om din oplevelse.
Knus Hanne

Vibeke sagde ...

Kære Hanne
Jeg glæder mig, men jeg har læst forskellige anmeldelser af dem, og de er ikke alle lige gode,jeg lader det nu komme an på en prøve, Malou havde i hvert fald en god anmeldelse.
Jeg håber det bliver godt, vi overnatter på Villa Provence, så vi kan hygge os så meget vi lyster, godt nok rører min svigersøn ikke vin, han drikker kun vand og cola, han kan ikke fordrage hverken øl eller vin, men det er jo mange timer man sidder og spiser, så vi bliver sikkert trætte.
Knus
Vibeke

Hanne's verden sagde ...

Kære Vibeke
Efter Malous anmeldelse har jeg haft vildt lyst til at besøge restauranten. Om ikke andet, så er det meget anderledes end mange restauranter - så det vil altid være en oplevelse, tror jeg.
En overnatning lyder som en god idé.
God fornøjelse:)
Knus Hanne

Anonym sagde ...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.