Endelig fik jeg tid til at blogge ... og lave mad. Det har været småt med det i denne uge, hvor jeg er startet op efter ferien. Fuld knald på - men så er man jo ligesom igang!!
Fisk skal vi have, mindst én gang om ugen - i denne blev det til 2, da jeg i fredags fik den skønneste sushi på Chinahouse i Herning. Uhhhh, det er godt!! Og sikke en betjening - vi har nu efterhånden været der en del gange, så i fredags fik vi vist stemplet: stamgæster. Det resulterede i et par ekstra lækre og særlige stykker sushi, tangsalat og kaffe. Vi blev helt rørte - vi er SÅ glade for vores lille Kinamand. Vi kommer snart igen - det er sikkert og vist!!!
I går fik vi også fisk. Jeg havde en ørredside i fryseren, som skulle bruges.
Retten blev til lidt hen af vejen af de ting, som var i fryser, køleskab, skabe og drivhus. Dejligt at stå der og "komponere" en ret.
Ørred med spinat og tomat
1 pakke mager bacon
2 nye rødløg
olivenolie
500 g frossen spinat
½ dl vand
1 dl fløde
et par håndfulde små tomater
2 tsk dijon sennep
sukker
salt, peber
citronsaft
½ side af en ørred eller laks - eller laksefiletter
Svits bacon og rødløg i olien til løgene er bløde. Tilsæt spinat og vand - læg låg på og lad småsimre ca. 5 minutter til spinaten er tøet. Tilsæt fløde, salt, peber, sennep og sukker - lad småsimre til saucen tykner en smule. Smag til med citronsaft og evt. mere sukker, salt og peber. Vend tomaterne i til sidst.
Hæld spinaten i et smurt fad. Læg ørred eller laks over spinaten. Pensel evt. fisken og drys med salt og peber.
Sæt i ovnen ved 200 g i ca 12 minutter. Mine fik 15 og det var lige i overkanten.
Server f.eks. ovnkartofler i både.
Note:
Dejlig fiskeret - hurtig at lave og med masser af grøntsager.
Nu er tomatsæsonen over os - hvor jeg elsker det. Fantastisk at kunne gå ud og fylde en hel skål med dejlige, solmodne tomater. Uhmmmm!!!!
12 kommentarer:
Jeg er vild med tomater, så jeg bliver noget misundelig over dit flotte tomatudvalg - solvarme, nyplukkede tomater er bare det bedste :-)
Hvor ser dine tomater gode ud...
Mine er rigtig flotte.... De er bare grønne... har måske plukket 10 i alt... som så har ligget i vindues karmen og fået farve...
Underligt... plejer at have et ton tomater.............
Rigtig god søndag
Hyggehygge
Marianne
Mums! Du sir bare til næste gang, du bruger lidt af hvert ;-)
@ Signe - tomater er bare noget af det bedste. Jeg plejer også at få lidt af en tomatdepression, når sæsonen er slut ;)
@ Marianne
Det var da mystisk med dine tomater - mon ikke de pludselig eksploderer i farver :)
@Kagemor, Det skal jeg da lige gøre:)
Dejlig nem og lækker ret. Den vil jeg nuppe til en af de næste dage. Skønt tomat billed du har fået taget. Jeg får helt lyst til at gnaske løs :-D
@Vibeke, det er nemlig super nemt. Fisk er i det hele taget noget af det nemmeste ... underligt, at jeg ikke har fundet ud af det noget før ;)
Tror også, at jeg må have en hel pose tomater med til skrivebordet i morgen.
Jeg er desværre kommet væk fra at spise fisk mindst én gang om ugen, men det er en god idé - og en fin ret du lige fik tryllet frem :-)
Kære Hanne
Dejligt billede af dine tomater!
Spinat og tomat sammen med fisk, - det kunne jeg også godt finde på, for det ser skønt ud.
Knus
Vibeke
@Piske, jeg ved heller ikke, om jeg kan holde fast i vores fiskedag - men jeg nyder det. Også er det bare noget af det hurtigste at tilberede.
Kære Vibeke
Åh ja, de "kære" tomater - jeg kunne tage billeder af dem dagligt:)
Det var en ret god kombination.
Knus hanne
Send en kommentar