mandag den 30. august 2010

I staden ... Med Piskeriset på eventyr i Roskilde og Amerikaner-Bootcamp

I fredags oprandt endelig dagen, hvor jeg måtte forlade Jylland og drage til København. Sommerfuglene havde længe flakset i maven. Både over at skulle rejse alene, finde vej fra lufthavn til hovedbanegården, at skulle møde masser af bloggere ude i virkeligheden og alle de spændende ting, som ellers stod på programmet.

Dejligt var det derfor, da jeg lidt før middagstid fandt Malou på hovedbanegården og vi sammen kunne sætte næsen imod Roskilde. 

I Roskilde mødte vi, som det første en yderst uvenlig roskildeaner ......... der var INGEN vejviserhjælp at få hos hende. Vi stod som rystede jyder, men fandt heldigvis Piskeris uden for 7-Eleven få minutter og efter og vi kunne begynde den odyssé, som Piskefræseren havde planlagt for os.

Vi startede med at spise dejlig sushi på Wabiwabi serveret med  den allermest heftige ingefær, jeg til dato har fortærret.Vi valgt en lunchbox og nogle edamamebønner . Der var både dejlige nigiristykker og gode ruller - især ebirullen faldt i min smag. Hvem kan ikke lide dybstegte rejer ;)
God mætte af sushi begav vi os videre på vores færd igennem Roskilde. Piske havde planlagt en tur, hvor vi  var i asianshop, Bjergtrolden, økobutik, små delikatesse/vinhandelshops og til slut en tur hos hendes yndlings tyrkiske købmand. 

Tilbage i huset skulle vi igang med at testsmage diverse amerikanske sodavand .. 7 af slagsen. Jeg må konkludere, at jeg hverken bryder mig om Dr. Pepper, Rootbeer, Gingerbeer, Cherry Coke eller nogle af de andre super, super søde softdrinks. Så min "spytteskål" var vist uden tvivl den største ;) Stor respekt for de andre, som gladeligt drak det ene lille glas efter det andet.Imens Piske foreberedte aftensmaden, fik vi lov at smage både hendes lakridsis - som er værd at slå ihjel for. Øj, den var god!! Og nippe til hendes Romtopf. Lækkert!


Den amerikanske middag, kan man læse mere om her.

Den bestod af Hush puppies ... små sprøde, lidt bastante friterede majsmelskugler med en chilimayo til. Det var guf at lægge ud med.


Tequila-lime-chicken - Kylling marineret i lime, tequila og koriander med den lækreste kartoffelmos med almindelige kartofler og sweet potato, dertil sprøde asparges med citronolie og morgenfruer.


Middagen blev sluttet af med den syndigste og lækreste Cheesecake med kastaniecreme. Jeg har haft en aversion imod cheesecakes i mange år. Den er nu slået ihjel!! Kagen var cremet, sød og lækker. Den mørke sirup stod fantastisk til kagen og mynten gav et frisk nuance. Så godt!!
Det amerikansketema  fortsatte lørdag morgen, hvor vi fik et solidt foder, inden vi satte næsen imod København til Madsymposium 2010.
Der var amerikanske pandekager med sirup, en lækker frugtsalat, grovboller og OST ;)


Vi var nu klar til dagen ... og der kommer mere herfra inden længe om resten af weekenden i hovedstaden og Roskilde.

10 kommentarer:

foodfanatic sagde ...

Det er jo ren forkælelse det der. Jeg bliver helt sulten. Dejligt at møde dig i weekenden, min kære madsøster :)Det er skønt endelig at få sat ansigt på de madbloggere, som jeg læser dagligt.
Kh Nadia

Hanne's verden sagde ...

Kære Nadia
Tak og i lige måde. Det var super dejligt at møde og se dig:)
Ja, vi blev rigtigt forkælet.
Kh Hanne

Jule Mig sagde ...

Hyggeligt.... !!!!!

Hanne's verden sagde ...

Marianne - ja, helt vildt!!

heidi sagde ...

Det ligner ren forkælelse - jeg tror Piskeriset burde åbne en bed & breakfast (eller bed & all inclusive)
:-)

Piskeriset sagde ...

Det var så hyggeligt! Jeg er dog stadig i søvnunderskud, selvom jeg lige fik mig en eftermiddagslur i går (sammen med gemalen og kattene ;-)). Håber du fik regenereret noget i dag, for vi havde godt nok travlt her i weekenden :-)

Heidi - hvis jeg var millionær, så kunne det være hyggeligt. Men med alle de krav, der er til serveringssteder, og de få penge, som danskerne vil bruge på mad, så er det desvære ikke noget, der kan realiseres ;-)

Hanne's verden sagde ...

Hej Heidi

Bed & all inclusive - må det blive!! Det var total forkælelse :)

Hanne's verden sagde ...

@Piske - Tusind tak for sidst. Rigtig dejlig weekend! I går var jeg sat til vægs ... kom først rigtigt ud af sengen kl 14 - efter at have hygget med pc'en i dynerne og en god bog. Dejligt var det med sådan en slumredag.

Ja, det er nu ærgerligt, at der er så mange krav i DK - jeg ville ellers gerne være din gæst igen!!

Piskeriset sagde ...

Hanne - det kan nu godt arrangeres alligevel ;-)

Hanne's verden sagde ...

@Piske - dejligt at vide :)