Med vildt i fryseren må der eksperimenteres. I går blev menuen til: fasansuppe, dyrekølle og rabarbercrumble.
Først fasansuppen, som jeg fandt lidt idéer til her og der på nettet. Jeg har tidligere hørt fra min veninde, at fasansuppe er fantastisk og super nemt. Desværre kunne jeg ikke finde hendes opskrift. Så det blev til denne version, som er lækker, lækker!!
2 fasaner
4 skiver bacon
en klat smør
3 cl cognac
2-3 gulerødder
2 skalotteløg
3 stilke bladselleri
½ fed hvidløg
rosmarinkviste
timiankviste
1 tsk paprika
½ tsk gurkemeje
1½ L vand / vildtfond
salt, peber
2 spsk maizena udrørt i vand
1-1½ dl madeira
persille
Skær brystet af fasanerne – sæt til side. Del resten af fasanen i mindre stykker. Brun stykkerne i smør. Hæld cognac på og flamber. Tilsæt herefter gulerødder, løg, bladselleri, hvidløg, krydderier – rør rundt og tilsæt herefter fond/vand.
Lad koge i minimum 1 time. Si suppen. Pil kødet fra benene.
Lad suppen koge op – og evt. lad den koge ind nogen tid for at få større smag og kraft.
Tilsæt fløde og kog op igen. Herefter jævnes suppen lidt med maizenablandingen.
Hæld herefter madeiraen i og varm suppen godt igennem.
Server med strimler af fasanbryst og et drys persille.
8 kommentarer:
Det lyder faktisk også rigtigt lækkert- og en rigtig lækker menu må man sige:)
Kære Hanne
Hvorfor skal der kalkunbryst i suppen? Har du skrevet forkert?
Suppen lyder ellers dejlig!
Knus
Vibeke
Hold da op - det var da en spændende ret! Jeg elsker at opdage nye retter :-)
MissMuffin, det var super lækkert ... vi blev bare så mætte, at vi var ved at revne;)
Kære Vibeke
Tak, tak for din opdagelse. Det var en fejl - ingen kalkunstrimler i fasansuppen;)
En dejlig og vældig mættende suppe.
Knus Hanne
Piskeris - jeg har også først hørt om det fornylig. En god og nem måde at hoppe ud en vildtret.
hvornår skal baconen i
@Anonym,
Det skal i, når fasankødet er brunet af.
Send en kommentar