lørdag den 25. april 2009

Ovnbagt ørred på italiensk

Fyld til fiskens bug:
Basilikumskum:
Det var vist to forskellige slags ørreder. Denne fik jeg først åbnet efter, at vi havde spist... lidt ærgerligt for den var absolut flottest i farven...
Heldigvis var den lidt lysere fisk smagsmæssigt i top.




I dag har været en fantastisk dag. Jeg har været alene hjemme, så der har været god tid til at lave lige det, som jeg elsker at bruge weekenderne på …. at lave mad og hygge i eget tempo. Ovenpå en uge uden ret meget madlavning, var det en fornøjelse at gå i timevis i køkkenet.
Der blev også tid til en tur haven. Nu er krydderurtebedet plantet til med rosmarin, salvie, koriander, persille, timian og purløg… så der mangler stadig lidt. Oregano, estragon og mynte skal der også til … og måske jeg falder over lidt flere spændende muligheder på planteskolen.

I formiddags bagte jeg rugbrød. Disse bliver først blogget i morgen, når jeg har smagt på brødet. Men flotte ser brødene ud.

Menuen i aften blev til ovnbagt ørred på italiensk med NYBH favoritkartofler – som jeg godt kan forstå er populære, de smagte helt vildt godt! Jeg krydrede dog med oregano i stedet for rosmarin - men det kan jo gøres, som man lyster. Dertil en basilikumcreme og en salat.

Det hele vakte lykke. Absolut et fantastisk sommerligt lørdags måltid.

Ovnbagt ørred på italiensk
1 ørred på ca 400 g
1 økologisk lime
friske krydderurter: salvieblade, persille, citronmelisse, rosmarin, basilikum
salt, peber
en smule hvidvin
Bugen på fisken fyldes med krydderurter, limeskiver, salt og peber.
Lægges på oliesmurt folie, drysses med salt og peber på skindet. Hæld lidt hvidvin ved og luk folien godt omkring fisken.
Bages i ovnen ved 220 grader – 200 hvis varmluft i 25 minutter. Tiden passede perfekt.

Basilikumskum
2 dl creme fraishe
2 håndfulde frisk basilikum
lidt citronsaft
salt, peber
Det hele blendes til skum. Stilles koldt.

Salat
et par håndfulde grønne bønner, dampede og kolde
1 bundt forårsløg
gode tomater
agurk uden kerner
lidt fintsnittet iceberg
feta
ristede pinjekerner

Salatdressing
god balsamicoeddike
olivenolie
1 tsk akaciehonning
1 tsk dijon sennep
persille
1 lille skalotteløg
basilikum
Løg og krydderurter hakkes og det hele blandes i et syltetøjsglas og rystes sammen. Dressingen blandes med salaten.

God appetit:o)

6 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Kære Hanne det ser rigtig godt ud.
Jeg har længe ønsket at få fat i en eller to ørreder, men uden held, jeg tror jeg vil til at sætte min familie på opgaven.
Knus
VIbeke

Klidmosteren sagde ...

Kære Hanne
Wow, hvor ser det godt ud :-)
Knus
Malou

Hanne's verden sagde ...

Kære Vibeke
Tak:o) Det smagte skønt.
Jeg har været heldigt, at min nevø har fanget mange fiske den sidste tid. Så han var igen leverandør til en skøn middag.
Jeg håber, at din familie kan løse opgaven.
Knus Hanne

Hanne's verden sagde ...

Kære Malou
Tak:o) Det var også rigtigt godt.
Knus fra Hanne

Anonym sagde ...

Ser godt nok fantastisk ud - lige hvad jeg ledte efter, og synes den kolde basilikumskum lyder helt perekt og oplagt som erstatning for sauce - må være mere forfriskende på en varm dag som idag.
Så den kommer på menuen iaften her i Californien!

Kh Lars

Hanne K's verden sagde ...

Hej Lars
Håber, at det smagte ... solskin og varme lyder helt fantastisk her marts! Hvor vi i DK lige har fået drys sne i nat.
Hilsner Hanne