torsdag den 26. marts 2009

En slags omelet....


I formiddag har jeg haft gang i suppegryden for at lave kyllingfond. Opskriften på det er her.
Jeg havde nok tænkt, at jeg skulle lave en suppe i dag. Men efter at have læst på Klidmosters blog, fik jeg lyst til noget omelet-agtigt. Jeg havde nogle økologiske kæmpe æg, som skulle bruges og nogle andre rester. Og noget af kødet fra de kyllinglår, som fonden var kogt på kom også i omeletten.
En slags omelet
olivenolie
1 forårsløg - det grønne
et par håndfulde kogte ris
1 lille håndfuld frisk basilikum
3 æg
1 spsk creme fraishe
1 sjat vand
salt, peber
8 små blomme cherrytomater
1 håndfuld kyllingkød
et par skiver ost
Svits forårsløg, og ris i olivenolie et par minutter. Pisk æg, creme fraishe, vand, salt og peber. Tilsæt basilikum i risblandingen og derefter æggeblandingen. Steg omeletten over svag varme. Når den begynder at stivne, men stadig er lidt blød. Lægges halve tomater rundt på æggeblandingen, kyllingen drysses over samt nogle skiver ost.
Jeg er ikke så velbefaren i, hvordan man laver en ægte omelet. Men jeg lod den stå lidt med låg efter, at jeg havde drysset fyldet på, for derefter at lægge den sammen og lade den stå nogle ekstra minutter med låg uden varme.
Det smagte super dejligt. En god frokost! Og det bedste.... der er også til min aftensmad.
Velbekomme:o)

4 kommentarer:

Pernille på 1. sagde ...

Det ser lækkert ud, kom i tanke om at det er rigtig længde siden at jeg har sat tænderne i sådan en, og det er faktisk smart at lave hvis man har nogle rester, så det må komme på programmet i weekenden :)

Knus herfra

Vibeke sagde ...

Det burde jeg også lave, mine høns er simpelthen blevet vilde med at lægge æg, jeg har 12 høns, der er to af dem, der er ret gamle, men jeg får noget der ligner 65 æg om ugen, det er godt at både min datter og min bror er aftagere, ellers havde jeg vist for mange høns.
Knus
Vibeke

Hanne K's verden sagde ...

Hej Pernille
Det er lækkert med æg. Så utroligt enkelt og dog helt fantastisk.
Ha' en god weekend.
Knus fra Hanne

Hanne K's verden sagde ...

Kære Vibeke
Det må være fantastisk at kunne hente sine helt egne æg i hønsegården. 65 æg om ugen - det kræver vist aftagere;)
Men jeg kan falde helt i staver over æg - det er jo helt fantastisk, hvad man kan med æg. Og de er jo "nogle underlige nogen" ... på en elleranden facon;)Og smagen helt uovertruffen.
Knus fra Hanne