lørdag den 7. marts 2009

Langtidsstegt oksecuvette og rodfrugter
I dag endnu et forsøg - at langttidsstege en cuvettesteg. Jeg har læst lidt på grillguru.dk - marinaden er taget derfra. Stegen skulle så have været på grill, men jeg gjorde forsøget i ovnen i stedet. Det kan godt anbefales, den blev fantastisk mør og en dejlig smag fra marinaden.

Jeg har heller aldrig lavet bagte rodfrugter (utroligt, men sandt). Jeg lavede en blanding af kartofler, persillerødder, gulerødder og pastinak blandet med oregano, timian, basilikum og olie - og bagte dem med 1½ time ved svag varme sammen med kødet og imens kødet hvilede skruede jeg godt op for varmen. De smagte super godt!
Den samlede menu blev: cuvettesteg, bagte rodfrugter, langtidsbagte tomater, sauce og en kold kryddersauce lavet på creme fraishe/a38 blandet med lidt hvidløg, 8 krydderurter (tak for det råd, Mrs. Cakeaholic:))

Måske lidt meget med både dressing og sauce... det var egentligt heller ikke meningen, at jeg ville have lavet sauce... men den blev god.

Marinade
3 spsk brun farin
2 spsk sød chilisauce
2 spsk teriyaki soya
2 fed presset hvidløg
en smule balsamicoeddike

Cuvettesteg
1 gulerod i grove tern
1 porre i grove ringe
1 løg i grove tern
et par kviste timian
Lad cuvetten marinere natten over eller min. 2 timer.
Sæt stegetermometer i cuvetten. Kernetemperaturen skal være omkring 65 grader, hvis stegen skal være mediumstegt.
Stegen sættes i en 100 graders varm ovn på en riste over et fad, hvor i der lægges lidt snittede urter sammen med en smule vand. Jeg skruede lidt ned efter 1 time, da temperaturen steg for hurtigt. Jeg ønskede, at stegen skulle stege i ca 5 timer - det blev dog kun til 4. Undervejs dryppede jeg ind imellem med noget af den overskydende marinade.

Når stegen tages ud af ovnen, skal den hvile i 15-20 minutter, inden udskæring.

Si stegeskyen og lav en sauce ved at koge lidt ind og smage til med lidt rødvin, balsamico, salt og peber. Jævn evt. saucen en smule.

Langtidsstegte tomater
cherrytomater
balsamicoeddike
salt, peber
evt. et par timiankviste
Bland ingredienserne - tomaterne skal være hele. Bag ved 100 et par timer eller mere.

God appetit:o)

4 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Det ser rigtig godt ud alt sammen, Hanne, men kødet ser fantastisk ud, det har en flot farve.
Kærligst
Vibeke

Malou Klidmoster sagde ...

Hej Hanne
Det ser super godt ud. Det er godt nok mange år siden jeg har prøvet kræfter med en cuvette. Men det her er en god måde at gøre det på. Dine boller ser også gode ud :-)
Glad hilsen
Malou

Hanne K's verden sagde ...

Hej Vibeke
Ja, det var en flot farve. Og smagen mmmmmmmmmmmm!
Kh Hanne

Hanne K's verden sagde ...

Hej Malou
Jeg kan heller ikke mindes, hvornår jeg har lavet en cuvette. Men efter denne, så går der ikke lige så længe igen! Og langtidsstegning skal jeg også eksperimentere noget mere med.
Kh Hanne