onsdag den 11. marts 2009

Bagt risotto = ingen røre, røre...Først... billederne er ikke så fine, beklager.

Jeg så Ainsley Harriot lave en bagt risotto i går. Så det skulle prøves af - det betyder nemlig: INGEN røren. Harriots variant var med muslinger, men da det er lidt svært at få friske muslinger her midt i jylland, blev det i stedet et eksperiment med tomat, svampe og kylling.
Og det blev bare rigtigt godt - og en skøn duft i køkkenet, imens risottoen stod og passede sig selv.
Og jeg må lige slå et slag for, at hjemmelavet fond gør virkelig en forskel. Jeg lavede risotto for nogle uger siden på "flaskefond" - den hjemmelavede fond løfter retten adskillige niveauer.
Bagt risotto
Olivenolie
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
200 g cherrytomater
1 bakke skovchampignon
4-5 kviste timian
2-3 skiver lufttørret skinke eller bacon
180 g risottoris
1-2 dl hvidvin
ca 7 dl fond
ca. 300 g kylling
1 lille porre i strimler
1 stor håndfuld basilikum

Hæld lidt olie i en bradepande (ca 20x30 cm), læg heri de hele tomater, hakket løg, hvidløg, hakket skinke, kvarte champignon og timiankviste. Sætte dette i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Drys nu risene ud over bradepanden, hæld hvidvin og fond ved (gem evt. lidt af fonden og tilsæt mere efter 10-15 minutter) – rør kort rundt uden at ødelægge tomaterne. Sæt i ovnen stadig ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tag fadet ud igen – fjern evt. timiankvistene og drys kyllingen, pore og groft hakket basilikum udover risene – med en gaffel kan man forsigtigt vende lidt af kødet ned imellem risene. Dæk fadet med stanniol og lad dampe endnu 10 minutter.

Tips
Jeg brugte kyllingpluk fra en dag, hvor jeg havde lavet fond. Og det var også denne gode hjemmelavede fond, som jeg brugte til risottoen. Man kan sikkert med godt resultat også bruge f.eks. kylling inderfilet. Man skal bare passe på med, at det ikke får for meget, da tør kylling er ret kedelig.

Tips
Risottoen har godt af lige at stå 5 minutter, når den kommer ud af ovnen .... det fandt vi ud af, da anden portion smagte bedre end den første;o)

4 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

Hej Hanne
Orv, så kan jeg være med. Jeg har slet ikke kræfter til at lave det på almindelig vis mere. Så det her tror jeg helt klart jeg skal afprøve.
Var det aborioris du brugte?
Glad (og nu også frisk) hilsen :-)
Malou

Hanne K's verden sagde ...

Hej Malou
Jeg tænkte også lige på dig, da jeg lavede det. Det er super nemt.
Ja, det var aborioris.
Dejligt at høre, at du igen er frisk. Hårdt med sådan et par dage, hvor du er sat til vægs.
Kh Hanne

Mette Lykke sagde ...

Det ser meget lækkert ud..
Det er her hos dig, jeg skal kigge når jeg mangler inspiration til aftensmaden.. Her er jo en overflødighedshorn af lækkerier..

Hanne K's verden sagde ...

Hej Mette Lykke
Tak:) Jeg bliver helt glad for dine søde ord.
Ha' en god dag.
Hilsner fra Hanne