I dag har jeg kogt suppe på nogle kyllingelår og en masse grøntsager. Det blev til en dejlig bouillon, hvor af noget blev brugt på en curry-suppe og resten er i fryseren.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Jamie Olivers "Det er bare mad" til kyllingebouillonen.
Curry-suppen var rigtig god. Kraftig smag, men alligevel afrundet og blød pga. kokosmælken.
ca 1300 g kyllingskrog, kyllinglår, -vinger eller lignende
2 porre
2 gulerødder
1 stort løg
1 persillerod
2 stilke bladselleri
4 stilke persille
2 kviste frisk rosmarin
3 kviste frisk timian
2 laurbærblade
5 peberkorn
1 spsk salt
ca 3 L vand
Læg kyllinglår i en stor gryde sammen med de grofthakkede grøntsager, krydderurter, salt og peber. Hæld kold vand på. Lad dette koge op. Og lad nu småsimre 1½-3 timer. Skum urenheder fra nogle gange. Hæld suppen igennem en si og lad køle af.
Curry-suppe:
1 spsk smagsneutral olie
2 små skalotteløg
2 tsk revet ingefær
2 fed revet hvidløg
1 rød chili
1 stilk citrongræs
1 tsk spidskommen
1 tsk st. koriander
1½ tsk gurkemeje
en lille dåse tomatpuré
ca 1 L bouillon
1 lille dåse kokosmælk
100 g nudler
limesaft
ca 200 g kyllingkød
salt, peber, sukker
Svits løg et par minutter, til de er klar. Tilsæt ingefær, hvidløg og chili og lad dette svitse med.
Tilsæt resten af krydderierne og citrongræs, lad detteriste med et øjeblik. Tilsæt så tomatpuré, bouillon, lad dette simre ca 15 minutter. Hæld kokosmælk ved sammen med nudler og lad simre til nudlerne er møre. Tilsæt kyllingkød og lad dette varme igennem. Smag til med limesaft, salt, peber og evt. sukker.
God appetit:o)
4 kommentarer:
Hej Hanne
Åh, mums - jeg elsker suppe i alle varianter. God idé at koge fond på lår og ikke en hel fugl.
Glad hilsen
Malou
Hej Malou
Det var lidt tilfældigt, at det blev lår, som jeg kogte fond på. Men den blev meget kraftfuld og god. Så det er ikke sidste gang. Det var også lettere at få til at være i gryden;)
Ilsner fra Hanne
Kære Hanne, du har da haft gang i kogeriet, men det nogen lunde sådan jeg gør, når jeg skal lave fond til fryseren.
Din currysuppe ser knageme godt ud, og så mange dejlige ingredienser du har brugt, den kunne jeg godt finde på at,( som Malou siger,) planke, jeg skal huske at have kokosmælk med hjem fra Brugsen.
Knus fra
Vibeke
Hej Vibeke
Ja, det var da et nyt udtryk for mig "at planke"... God fornøjelse - smager så godt med alle de krydderier:) Engang kunne jeg ikke fordrage spidskommen, koriander og ingefær.... nu kan jeg simpelthen ikke få nok af det.
Hilsner fra Hanne
Send en kommentar