fredag den 2. oktober 2009

Unghanepie med italiensk tvist ;)
Engelsk unghanepie med italiensk tvist

Flot navn til en kyllingepie … men det er jo meget brugt, at man lige bruger lidt fyld for at få tingene til at lyde af mere, så der skal vi bloggere jo heller ikke holde os tilbage;)

Stærkt inspireret af Foodfanatics kyllingepie har jeg lavet denne ret i dag. Det tager et par timer at lave, men er absolut det værd. Jeg fandt en stor bornholmsk unghave, som blev rigtig saftig efter 1 time i en suppegryde. Og foruden kød til denne pie, er der brystkød til fryseren til en anden ret og fond/suppe til et par gange.

Jeg brugte nøjagtig samme fremgangsmåde, som her. Krydrede dog i stedet for persille med en håndfuld basilikum, cayenne, paprika, hvid balsamicoeddike, sukker, salt og peber.

Krydringen fungerede super godt – og der var ros fra gemalen. ”Hvis dette er en tærteting, så er det godt nok godt” – jydesprog for: Fantastisk;)

Vi fik en hurtig salat med nogle af de sidste tomater fra drivhuset (jeg græder allerede indvendig over, at det snart er slut med det…. De smager himmelsk!). Blot tomater i kvarte, avocado i tern, et lille skalotteløg, citron og salt. Nemmere og hurtigere kan det vist ikke gøres.

Der har været alt, alt for stille her på bloggen den sidste tid – det skal der nu ændres på. Jeg har de vildeste madlavningsabstinenser. Så med en hel weekend foran uden planer, er der grundlag for at gå helt kok-amok. Glæder mig som et lille barn juleaften.

God weekend til alle :).

8 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Hvor lyder det lækkert Hanne, jeg tror jeg vil prøve at lave sån en pie engang. Ved jeg da har et par opskrifter liggende og efter at have set din, uhm...
Jeg hader når der går for længe mellem at jeg laver mad, det er altså hyggeligt og ren terapi:)

Jeg glæder mig til at se hvad du tryller frem i weekenden:)

Anonym sagde ...

Jeg har først fundet din blog for nylig - der er meget inspirerende læsning. Jeg glæder mig meget til, at se hvad du fremtryller i weekenden og i fremtiden - for jeg vil være en trofast læser.

Hanne's verden sagde ...

Hej Miss Muffin
Ja, det er skrækkeligt, når man ikke kommer i køkkenet en tid. Det er også ren terapi for mig.
Det smagte bare rigtigt godt - ægte fredagshygge-mad.

Du må ha' en dejlig weekend.

Hanne's verden sagde ...

Hej Anonym

Velkommen her. Dejligt at høre, at du kan lide bloggen. Altid skønt, at nogen kan lide det, som man laver:)
Mange hilsner fra Hanne

Piskeriset sagde ...

Jeg bliver jo snart nødt til at prøve at lave pie, når både du og Foodfanatic lægger sådan nogle lækre billeder op ;-)

Jeg er vild med din mands kommentar! :-D

Er meget spændt på, hvad du finder på at lave af spændende sager - rigtig god weekend :-)

Hanne's verden sagde ...

Hej Piskeris

Ja, du må simpelthen prøve at lave en pie. Det smager helt vildt godt. Comfort-food, når det er bedst.

;) sjove kommentarer kommer der fra den kant daglig... ;D
Nyd søndagen - weekenden går da alt for hurtig...

foodfanatic sagde ...

Kære Hanne,
Hvor er det bare skønt at se, at du kunne bruge min opskrift. Jeg ELSKER den ret, så er glad for at høre, at den også faldt i god jord hos jer. Glad for at have dig tilbage på bloggen iøvrigt. Jeg checker jo næsten dagligt, for lige at se om der er kommet noget nyt. Kunne slet ikke forstå, hvor du var blevet af.
Søde hilsner Nadia

Hanne's verden sagde ...

Kære Nadia

Jeg har helt misset din søde besked ... men bedre sent end aldrig:)

Den pie var himmelsk! Virkelig en ny yndlingsret. Heldigvis er vi tidlig på efterår/vintersæsonen, så vi kan nå at få den flere gange.

Ind imellem smutter tiden bare ... med job, fritidsinteresser osv., så er der uger, hvor det er småt med energien til kulinarisk udfoldelse.

Mange hilsner
Hanne