Den nemmeste forret overhovedet - tager 5 minutter at røre sammen. Og smagen er super - cremet, frisk og tilpas røget.
Ørredhapsere
1 pakke varmrøget ørredfilet (kan købes i de fleste supermarkeder)
ca. 1 dl cremefraiche
saft fra ½ citron
cayennepeber
delikatesse eller edelsûss paprika
ketchup
evt. et nip salt
peber
godt brød
Findel ørrederne og rør med de øvrige ingredienser til den konsistens, som du ønsker.
Rist små brødskiver - f.eks. i ovnen og fordel ørredcremen og pynt evt. med purløg, tomat, brøndkarse eller andet.
Svinekæberne er noget helt for sig, men denne Beuf Bourgignong af en slags var heller ikke dårlig...
Beuf Bourgignon...
en smule klaret smør eller olivenolie
500 g skært oksekød
200 g magert røget bacon (god kvalitet fra slagteren)
1 bakke champignon, i kvarte
2 løg, hakket
2 fed knust hvidløg
1 lille dåse konc. tomatpuré
½ flaske god rødvin
et par kviste frisk rosmarinkviste
et par kviste timian
2 laurbærblade
en lille smule ketchup
balsamicoeddike
sukker, salt, peber
cremefraiche 38
maizena
Skær bacon i tern og svits sammen med kødet over stærk varme, til det er godt brunet - lidt af gangen. Det skal stege - ikke koge! Tag kødet op.
Svits champignon og løg - gerne med en lille smule smør. Når løgene er klare, tilsættes kødet igen sammen med tomatpuré - lad det svitse med et øjeblik.
Tilsæt knust hvidløg, krydderurter, rødvin, balsamicoeddike, ketchup, sukker, salt, peber. Det hele simrer 1-2 timer til kødet er mørt.
Tilsæt cremefraiche, smag til med eddike, sukker, salt, peber og jævn med maizena.
Timiangulerødder
gulerødder, i bjælker
rødløg, i tynde både
frisk timian
evt. lidt frisk rosmarin
akaciehonning
balsamicoeddike (eller citronsaft)
salt, peber
olivenolie
Det hele blandes godt og bages i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar