mandag den 12. oktober 2009

Langtidsstegt kylling


Mandagens mad ... Vi havde egentligt rester fra søndagens lasagne, men jeg kunne godt høre, at gemalen ikke syntes, at smagen på den var helt, som den plejer ... så jeg forbarmede mig og spiste selv resterne samtidig med, at jeg puttede en kylling i ovnen. Og.... der blev glæde i det lille hjem.

Virkeligt nemt - det tager 5 minutter at gøre kyllingen klar, derefter passer den sig selv... imens den spreder en dejlig duft i hjemmet. Og endnu en sidegevinst - der er nem mad til 2-3 dage.

1 kylling
olivenolie, gerne med citron
salt, peber
en ordentlig bunke friske krydderurter, f.eks. salvie, oregano og persille
1 øko citron i både

Smør kyllingen med olivenolie og drys rundhåndet med havsalt og friskkværnet peber - både udvendig og indvendig. Fyld kyllingen med citronbåde, store håndfulde af krydderurter.

Læg kyllingen i et fad med brystet op ad og på endnu en bunke krydderurter.

Sæt i ovnen ved 120 grader og steg 2½ time. Skrue op for varmen til ca. 230 grader varmluft i ca 10-15 minutter til kyllingen bliver gylden.

Kyllingen får en skøn smag fra citron og krydderurter, samtidig med at den nænsomme stegning bevarer saften.

6 kommentarer:

foodfanatic sagde ...

nu har jeg, som du allerede har set, spist her til aften, men billedet af din kylling, gør mig rigtig sylten. Jeg har i lang tid haft lyst til at lave sådan en rigtig god kylling, som skal serveres med agurkesalat (det har jeg faktisk aldrig prøvet). Mmm.. (din mad falder også helt og aldeles i min smag).

Hanne's verden sagde ...

Hej Nadia

Du skulle prøve at lave en kylling ved lave stegetemperaturer - virkeligt godt.
Og kødet er jo super anvendeligt til mange retter. Har tænkt på, at jeg næste gang smider 2 ind i ovnen på en gang, så er der nem mad til mange dage og noget til fryseren.

:) Skønt at finde blog-skrivere med samme madstil, som en selv;) Jeg er ret høj over at have fundet blog-verden, da folk tit har kigget mærkeligt på mig, når jeg har snakket om mad i timevis. Nu kan jeg nørde her ... uden at blive kigget skævt til:)

foodfanatic sagde ...

Haha, jeg kender godt de blikke. Arbejdede engang på kontor, hvis jeg som altid ævlede løs om mad, hver gang jeg åbnede munden. Til sidst fik jeg sådan et lidt træt blik, fra de nærmeste kolleger, når jeg endnu engang kastede mig ud i sådan en snak. Da jeg stoppede var farvelgaven en kogebog :)

Hanne's verden sagde ...

Haha... lige præcis! Det "lidt trætte blik" kender jeg godt.
Min tidligere kæreste spurgte også en gang - "snakker dig og din mor ikke om andet end mad" ... Næh, behøver man da det??

Vibeke sagde ...

Kære Hanne
Det har været lækkert, jeg elsker citron ved kyllingen, og iøvrigt også til meget andet, det giver en fantastisk smag.
Knus
Vibeke

Hanne's verden sagde ...

Kære Vibeke

Ja, det har du ret i. Jeg har ikke brudt mig så forfærdeligt om det tidligere, men det gør jeg heldigvis nu. Sjovt (og dejligt) som de smagsløg bliver voksne med tiden:)
Knus Hanne