Disse skønne småkager med smagen af ristet havregryn, gyldent sukker og nougat er et must til jul.
Jeg fik opskriften fra en gammel kollega (deraf navnet) for over 10 år siden og hvert eneste år har jeg bagt dem.
Så efterhånden må kagen have betegnelsen juleklassiker.
Anne Maries havregrynskager
Ca. 30 kager
100 g smør
2 spsk sirup
1 dl rørsukker (for ekstra smag skiftede jeg 2 spsk lys rørsukker ud med 2 spsk mørk)
Disse ting koges op til sukkeret er smeltet
Bland de tørre ting…
Start med at blande disse 3 ingredienser grundigt:
1 spsk mel
2 tsk god vaniliesukker (evt. selv lavet ved vaniliestænger der trækker i sukker)
1½ tsk bagepulver
Jeg fik opskriften fra en gammel kollega (deraf navnet) for over 10 år siden og hvert eneste år har jeg bagt dem.
Så efterhånden må kagen have betegnelsen juleklassiker.
Anne Maries havregrynskager
Ca. 30 kager
100 g smør
2 spsk sirup
1 dl rørsukker (for ekstra smag skiftede jeg 2 spsk lys rørsukker ud med 2 spsk mørk)
Disse ting koges op til sukkeret er smeltet
Bland de tørre ting…
Start med at blande disse 3 ingredienser grundigt:
1 spsk mel
2 tsk god vaniliesukker (evt. selv lavet ved vaniliestænger der trækker i sukker)
1½ tsk bagepulver
4½ dl havregryn
tilsæt havregryn og bland det hele godt.
Bland de tørre ting i smørmassen. Det bliver en halvtør masse.
Massen bages i en lille form eller flades blot ud på bagepapir – ca. 20x30 cm.
Bag ved 200 grader til kagen er gylden – ca. 15-25 minutter, det afhænger meget af ovnen. Hold øje, så kagen ikke bliver for mørk.
Skær evt. kanterne af, hvis de er blevet for mørke og blot for at gøre kagerne jævne og pæne.
Skær ca. 30 tern, imens kagen er varm, og læg tynde skiver af nougat på ternene, så de smelter – pensel evt. så det bliver jævnt.
Gemmes i kagedåse.
tilsæt havregryn og bland det hele godt.
Bland de tørre ting i smørmassen. Det bliver en halvtør masse.
Massen bages i en lille form eller flades blot ud på bagepapir – ca. 20x30 cm.
Bag ved 200 grader til kagen er gylden – ca. 15-25 minutter, det afhænger meget af ovnen. Hold øje, så kagen ikke bliver for mørk.
Skær evt. kanterne af, hvis de er blevet for mørke og blot for at gøre kagerne jævne og pæne.
Skær ca. 30 tern, imens kagen er varm, og læg tynde skiver af nougat på ternene, så de smelter – pensel evt. så det bliver jævnt.
Gemmes i kagedåse.
10 kommentarer:
De ser lækre ud, men hvor meget havregryn skal der i???
Ja... det sad jeg også lige og tænkte på.. Hvor meget havregryn.
Ser lækkert ud.
Hyggehygge
Nej hvor får du bare lavet mange lækre julesager. Mums.
Selv om jeg er syg bliver jeg helt lækkersulten.
Kære Hanne
Det ser spændende ud!
Dem vil jeg prøve, så jeg gemmer linket til opskriften, jeg regner med at du skriver ind hvor meget havregryn der skal i.
Knus
Vibeke
Hej Signe
Åh tak... der var da lige en misser... Skynder mig at rette;o)
Julemig ... det er rettet nu.
De smager rigtigt dejligt.
Hej Grith
Ja, der bliver produceret lidt forskelligt. Super hyggeligt er det.
:o) Det tager jeg som noget af et kompliment, at du bliver lækkersulten trods sygdom... på den anden side, så oplever jeg selv sjældent, at sygdom går ud over min appetit;o)
Kære Vibeke
Ja, det går vist lige hurtigt nok her... ;o) Det er rettet:o)
Du vil ikke fortryde at bage disse.
Knus Hanne
Uha Hanne. Endnu engang har du ramt plet. Jeg ELSKER havregrynskager.. og så er de jo næsten sunde, ik? ;) Sikke du får bagt disse dage.
Hej Nadia
Jo, det er ganske vist - havre er meget sundt! Og sukker er fra en plante og smør fra køer, som græsser!
Send en kommentar