Det var frokosten, hvor jeg fik lov at lave ganske traditionelle julefrokostretter for første gang.
En klassiker på julebordet er selvfølgelig leverpostej, men jeg må – med lidt skam – indrømme, at det er første gang, jeg har lavet en sådan.
Det er såre simpelt, men absolut ikke specielt delikat at stå med … og jeg plejer ellers ikke at være sart, når det kommer til mad. Men ikke specielt kønt og ikke specielt velduftende under hakke/blendeprocessen...
Resultatet blev dog godt. Næste gang, vil jeg prøve at hakke et lille æble med. Jeg så det i en opskrift, men turde ikke lige prøve første gang, men jeg tror, at det vil være ret fint evt. sammen med timian.
Opskriften er inspireret af Vibekes leverpostej.
Leverpostej
650 g svinelever
275 g spæk
2 løg
3 ansjoser
1 tsk merian
½ tsk salvie
¼ tsk muskatblomme
1½ tsk salt
godt med friskkværnet peber
25 g smør
25 g mel
2 dl mælk
3 små æg
Lever, spæk, løg og ansjoser hakkes/blendes – jeg brugte min minihakker, det fungerede fint. Dog vil det tage lang tid, hvis man laver en større portion end dette.
Lav en opbagt sovs/blanding af smør, mel og mælk og lad dette køle godt af, inden det tilsættes til leverblandingen. Til sidst røres æg og krydderier i.
Det hele kommes i smurte forme. Jeg fik en leverpostej som på billedet og 2 små folieforme til fryseren.
Bages ved 180 grader i vandbad ca. 45-60 minutter. Hvis der bruges stegetermometer, skal kernetemperaturen være ca. 75-77 grader.
Kan bages direkte fra fryseren ved 180 grader.
Server med ristede champignon og sprødt bacon.
Jeg fik et tip til at stege bacon uden så meget fedtstænk i køkkenet.
Læg bacon imellem et par stykker køkkenrulle og giv nogle minutter ved højeste effekt i mikroovnen. Skift gerne køkkenrullen en gang undervejs. Og kik til det ind imellem.
En klassiker på julebordet er selvfølgelig leverpostej, men jeg må – med lidt skam – indrømme, at det er første gang, jeg har lavet en sådan.
Det er såre simpelt, men absolut ikke specielt delikat at stå med … og jeg plejer ellers ikke at være sart, når det kommer til mad. Men ikke specielt kønt og ikke specielt velduftende under hakke/blendeprocessen...
Resultatet blev dog godt. Næste gang, vil jeg prøve at hakke et lille æble med. Jeg så det i en opskrift, men turde ikke lige prøve første gang, men jeg tror, at det vil være ret fint evt. sammen med timian.
Opskriften er inspireret af Vibekes leverpostej.
Leverpostej
650 g svinelever
275 g spæk
2 løg
3 ansjoser
1 tsk merian
½ tsk salvie
¼ tsk muskatblomme
1½ tsk salt
godt med friskkværnet peber
25 g smør
25 g mel
2 dl mælk
3 små æg
Lever, spæk, løg og ansjoser hakkes/blendes – jeg brugte min minihakker, det fungerede fint. Dog vil det tage lang tid, hvis man laver en større portion end dette.
Lav en opbagt sovs/blanding af smør, mel og mælk og lad dette køle godt af, inden det tilsættes til leverblandingen. Til sidst røres æg og krydderier i.
Det hele kommes i smurte forme. Jeg fik en leverpostej som på billedet og 2 små folieforme til fryseren.
Bages ved 180 grader i vandbad ca. 45-60 minutter. Hvis der bruges stegetermometer, skal kernetemperaturen være ca. 75-77 grader.
Kan bages direkte fra fryseren ved 180 grader.
Server med ristede champignon og sprødt bacon.
Jeg fik et tip til at stege bacon uden så meget fedtstænk i køkkenet.
Læg bacon imellem et par stykker køkkenrulle og giv nogle minutter ved højeste effekt i mikroovnen. Skift gerne køkkenrullen en gang undervejs. Og kik til det ind imellem.
4 kommentarer:
Jeg elsker hjemmelavet leverpostej, men det er en ting der nok aldrig bliver lavet i mit køkken, for jeg hader bar rå lever!
Emma elsker kyllingelever, men det kan bankes i tusind små stykker når det er frossent, så kan jeg li overkomme at koge det, for så skal jeg ikke røre ved det. Kan slet ik røre ved det. UF!
Det lyder spændende med æble i leverpostejen, det kunne jeg godt forestille mig kunne være ret godt:)
Miss Muffin
Rå lever er bare rimeligt klamt ... det synes jeg også. Og jeg var glad for, at jeg først skulle spise af det dagen efter ;o)
Vores kat var også totalt elektrisk, imens jeg lavede postejen. Så dyr er åbenbart helt skøre efter lever.
Et andet tip til at stege bacon er at stege det ovnen i ca. 10-15 min. ved 200 grader.
Derudover er det praktisk (og miljøvenligt mm.), hvis man alligevel har gang i ovnen, når leverpostejen skal bages.
Tak for tippet, Kathrine :)
Send en kommentar