Fantastiske Madam Mangor vaniliekranse.
Jeg har i dag bagt disse skønne, ret rustikke vaniliekranse. Julemoster har bagt dem for få dage siden og rost dem til skyerne – og det med god grund.
Jeg kan godt lide, at de er store, har et stort hul og især smagen. Skøn smag af vanilie og mandler samt lidt ekstra struktur fra mandlerne.
Det er den opskrift, som man bager og sælger i bageriet i Den Gamle By og eftersom jeg aldrig (og jeg ved, at det er en fejl) har været på besøg i Den Gamle By i julen, måtte jeg bringe smagen her hjem
Jeg bagte dem ca 12-14 minutter ved 180 grader … dette afhænger meget af ovnen, så pas på og hold øje. Men bag dem!! Det kan stadig nås.
Jeg har i dag bagt disse skønne, ret rustikke vaniliekranse. Julemoster har bagt dem for få dage siden og rost dem til skyerne – og det med god grund.
Jeg kan godt lide, at de er store, har et stort hul og især smagen. Skøn smag af vanilie og mandler samt lidt ekstra struktur fra mandlerne.
Det er den opskrift, som man bager og sælger i bageriet i Den Gamle By og eftersom jeg aldrig (og jeg ved, at det er en fejl) har været på besøg i Den Gamle By i julen, måtte jeg bringe smagen her hjem
Jeg bagte dem ca 12-14 minutter ved 180 grader … dette afhænger meget af ovnen, så pas på og hold øje. Men bag dem!! Det kan stadig nås.
Madam Mangors vaniliekranse
375 g blødt smør
500 g mel
1 æg
½-1 stang vanilie
250 g søde mandler
250 sukker
Hak mandlerne helt fint, som mandelmel – sammen med vaniliestangen.
Ælt det hele sammen og lad hvile 1 times tid et koldt sted.
Rul nu tynde stænger af dejen og form til store kranse med et stort hul
De flader ikke meget ud, så man kan godt have 12 kranse på en plade.
Bages ved 180 grader i 8-15 minutter … dette afhænger meget af ovnen. Til de er let gyldne.
Køl og gem i tætte dåser.
375 g blødt smør
500 g mel
1 æg
½-1 stang vanilie
250 g søde mandler
250 sukker
Hak mandlerne helt fint, som mandelmel – sammen med vaniliestangen.
Ælt det hele sammen og lad hvile 1 times tid et koldt sted.
Rul nu tynde stænger af dejen og form til store kranse med et stort hul
De flader ikke meget ud, så man kan godt have 12 kranse på en plade.
Bages ved 180 grader i 8-15 minutter … dette afhænger meget af ovnen. Til de er let gyldne.
Køl og gem i tætte dåser.
10 kommentarer:
Kære Hanne
Uh, de er fine :-) Jeg syntes bestemt også at de var umagen værd at bage. Måske skulle jeg lige bage en ekstra lille portion :-)
Kmus Malou
Kære Malou
Ja, så absolut umagen værd. Og det er jo hyggeligt at arbejde at stå og rulle og duften dejlig:o)
Jeg stod og overvejede at halvere portionen - godt jeg ikke gjorde det!! Tåbelig tanke ;o)
Tak for opskriften!
Knus Hanne
Tak ikke mig, æren tilfalder Madam Mangor ;-)
Knus
Jo, men du gjorde opmærksom på den:o)
wow - jeg er solgt. Det er virkelig en småkage efter min smag. Nu har jeg både set dem omtalt her og hos Liselotte (Slagtenhelligko), så de skulle bare prøves!
Hej Tine
Hvor godt - dejligt, at du også synes, at de er gode.
Jeg higer sjældent efter en småkage, men de her er særligt gode.
Knus Hanne
Hejsa
Kan godt se at det er et par år siden opskriften blev delt, men jeg har alligevel et spørgsmål
Der står vanilje stangen hakkes med mandlerne.. Er det hele stangen eller er det kun kornene?.. Jeg har aldrig hørt om man hakker hele stangen.
Hilsen
Torben
Hej Torben
Har lige været på ferie .. derfor det sene svar.
Ja, det er hele stangen, som bare skal kværnes med. Jeg har heller ikke før prøvet det, men det virker:)
Man kan også kværne en hel stang med sukker og lave sit eget super velsmagende vanillesukker.
Mange hilsner
Hanne
Tak for den gode opskrift, og glædelig jul. Kærlig Hilsen Inga
Velbekomme, Inga.
De er også min yndlings-julesmåkage.
Glædelig jul til dig.
Kh Hanne
Send en kommentar