Tropiske ananascupcakes med citronflødeostglasur
Minichokoladecupcakes med ganachecreme
Banan-pecancupcakes
225 g mel
1 ¼ tsk bagepulver
¼ tsk natron
2 modne bananer
115 g blødgjort smør
115 g sukker
½ stang vanilie
2 æg, let sammenpisket
4 spsk cremefraiche eller syrnet fløde
50 g grofthakkede pekannødder
50 g grofthakket chokolade
Topping:
115 g blødgjort smør
175 g flormelis
1 spsk limesaft
evt. farve + pynt
Sigt mel, bagepulver og natron sammen. Mos bananerne med en gaffel i en tallerken.
Smør, sukker og vaniliekorn piskes luftigt og cremet. Tilsæt herefter sammenpisket æg lidt af gangen. Pisk godt efter hver tilsætning. Rør de mosede bananer og den syrnede fløde i. Vend den sigtede melblanding i og de hakkede nødder. Fordel dejen i papirformenen med en ske eller med en sprøjtepose.
Bag kagerne ved 190 grader i ca 15-20 minutter alt efter størrelsen på formene.
Afkøl kagerne på en rist.
Pisk smørret helt blødt, sigt flormelis i og tilsæt limesaft – pisk til glat og cremet.
Sprøjt cremen på kagerne og pynt med det, som du har lyst til. Sæt koldt til servering.
Tropiske ananascupcakes med citronflødeostglasur
(ca. 12 stk. cupcakes – alm. størrelse)
2 skiver ananas på dåse i egen saft
85 g blød smør
85 g sukker
1 stort æg, let sammenpisket
85 g mel
¾ tsk bagepulver
1 spsk saft fra ananasdåsen
Flødeglasur
25 g blød smør
100 g blød flødeost
revet skal af 1 usprøjtet lime
100 g flormelis
1 tsk limesaft
Hak ananasskiverne fint. Pisk smør og sukker til det er luftigt og cremet. Pisk ægget i lidt af gangen. Tilsæt sigtet mel og bagepulver og vend det i blandingen. Vend til sidst ananas og ananassaft i dejen og fordel i papirforme med en ske … eller lettere med en sprøjtepose (evt. bare en kraftig frostpose).
Bag ved 180 grader i 10-20 minutter alt efter størrelsen på formene. Jeg brugte helt små konfektforme, de fik 10 minutter.
Kom smør og flødeost i en stor skål og pisk med håndmikser til det er glat. Tilsæt limeskal, sigt flormelisen i og pisk til det er blandet godt. Pisk lidt efter lidt saft i – sådan at glasuren kan smøres ud.
Sprøjt eller smør glasuren ud på kagerne – pynt med sukkerkugler, blomster eller andet. Opbevar i køleskabet til serveringen.
Minichokoladecupcakes med ganachecreme
50 g blød smør
50 g sukker
1 stort æg, let sammenpisket
50 g mel
½ tsk bagepulver
2 spsk kakao
1 spsk mælk
Ganachecreme
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Pisk smør og sukker til luftigt og cremet. Pisk æg i lidt efter lidt. Sigt mel, bagepulver og kakao i og vend i dejen. Rør mælken i.
Fyld en sprøjtepose eller kraftig plastpose med dejen og sprøjt ned i papirformene. Fyld dem halvt op.
Bag 10-15 min. ved 190 grader.
Bræk chokoladen i små stykker i en lille kasserolle og tilsæt fløde. Varm forsigtigt op under omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
Køl ned – gerne ved at sætte i køleskabet. Pisk igennem – cremen skal stivne, så du kan sprøjte den ud og mønstret bliver.
Sprøjt ganachen ud på kagerne og pynt evt. med violer eller sukkerblomster.
225 g mel
1 ¼ tsk bagepulver
¼ tsk natron
2 modne bananer
115 g blødgjort smør
115 g sukker
½ stang vanilie
2 æg, let sammenpisket
4 spsk cremefraiche eller syrnet fløde
50 g grofthakkede pekannødder
50 g grofthakket chokolade
Topping:
115 g blødgjort smør
175 g flormelis
1 spsk limesaft
evt. farve + pynt
Sigt mel, bagepulver og natron sammen. Mos bananerne med en gaffel i en tallerken.
Smør, sukker og vaniliekorn piskes luftigt og cremet. Tilsæt herefter sammenpisket æg lidt af gangen. Pisk godt efter hver tilsætning. Rør de mosede bananer og den syrnede fløde i. Vend den sigtede melblanding i og de hakkede nødder. Fordel dejen i papirformenen med en ske eller med en sprøjtepose.
Bag kagerne ved 190 grader i ca 15-20 minutter alt efter størrelsen på formene.
Afkøl kagerne på en rist.
Pisk smørret helt blødt, sigt flormelis i og tilsæt limesaft – pisk til glat og cremet.
Sprøjt cremen på kagerne og pynt med det, som du har lyst til. Sæt koldt til servering.
Tropiske ananascupcakes med citronflødeostglasur
(ca. 12 stk. cupcakes – alm. størrelse)
2 skiver ananas på dåse i egen saft
85 g blød smør
85 g sukker
1 stort æg, let sammenpisket
85 g mel
¾ tsk bagepulver
1 spsk saft fra ananasdåsen
Flødeglasur
25 g blød smør
100 g blød flødeost
revet skal af 1 usprøjtet lime
100 g flormelis
1 tsk limesaft
Hak ananasskiverne fint. Pisk smør og sukker til det er luftigt og cremet. Pisk ægget i lidt af gangen. Tilsæt sigtet mel og bagepulver og vend det i blandingen. Vend til sidst ananas og ananassaft i dejen og fordel i papirforme med en ske … eller lettere med en sprøjtepose (evt. bare en kraftig frostpose).
Bag ved 180 grader i 10-20 minutter alt efter størrelsen på formene. Jeg brugte helt små konfektforme, de fik 10 minutter.
Kom smør og flødeost i en stor skål og pisk med håndmikser til det er glat. Tilsæt limeskal, sigt flormelisen i og pisk til det er blandet godt. Pisk lidt efter lidt saft i – sådan at glasuren kan smøres ud.
Sprøjt eller smør glasuren ud på kagerne – pynt med sukkerkugler, blomster eller andet. Opbevar i køleskabet til serveringen.
Minichokoladecupcakes med ganachecreme
50 g blød smør
50 g sukker
1 stort æg, let sammenpisket
50 g mel
½ tsk bagepulver
2 spsk kakao
1 spsk mælk
Ganachecreme
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Pisk smør og sukker til luftigt og cremet. Pisk æg i lidt efter lidt. Sigt mel, bagepulver og kakao i og vend i dejen. Rør mælken i.
Fyld en sprøjtepose eller kraftig plastpose med dejen og sprøjt ned i papirformene. Fyld dem halvt op.
Bag 10-15 min. ved 190 grader.
Bræk chokoladen i små stykker i en lille kasserolle og tilsæt fløde. Varm forsigtigt op under omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
Køl ned – gerne ved at sætte i køleskabet. Pisk igennem – cremen skal stivne, så du kan sprøjte den ud og mønstret bliver.
Sprøjt ganachen ud på kagerne og pynt evt. med violer eller sukkerblomster.
15 kommentarer:
Kære Hanne
Skal du have gæster?
De ser sørme lækre ud, men jeg syntes da godt nok, at der er mange.
Du vil da bare lære det med de kager, - jeg kan faktisk godt lide, at du er så stædig, når du har sat dig noget i hovedet.
Knus
Vibeke
*sluuuuurp!*
For sævan da hvor ser det godt ud... og spændende varianter! Hvor er det inspirerende at se :-)
Hej Hanne..
Hvornår var det, at du sagde vi skulle komme?
Uhm, hvor ser de altså fantastisk lækre ud! Du kan jo bespise en mindre hær:)
Knus
Hej Hanne..
Hvornår var det, at du sagde vi skulle komme?
Uhm, hvor ser de altså fantastisk lækre ud! Du kan jo bespise en mindre hær:)
Knus
uha hvor ser de gode ud og så fine de er, det ser ud somom du ikke har lavet andet end bage muffins.
At du er nybegynder er slet ikke til at få øje på.. Du er skrap til at lære nyt..
Uhmmmmm...hvor ser det bare lækkert ud, det er du sluppet rigtig godt fra må jeg sige, flotte er dine muffins...
Kære Vibeke
Nej, ingen gæster, men en veninde havde spurgt, om jeg ville bage til hendes 20 gæster. Så det sagde jeg ikke nej til. Og jeg skal også lave mad til en 50 års fødselsdag på lørdag, så der er også minicupcakes til den fest + kollegaerne fik en smagsprøve:)
Haha ... ja, det er godt nok med stædighed, men det har den hage, at det kan være ret dyrt;)
Knus Hanne
Piskeris, Tak:) Det er sjovt at lave de forskellige variationer.
Kære MissMuffin,
Åh nej, glemte da at sende et tidspunkt;)
Ka, der var godt nok mange kager. Sjovt at få lov at lave så mange varianter.
Knus Hanne
Kære Mette Lykke
Du er så sød:) Tak for rosen. Jeg var også ok tilfreds, men kan sagtens selv få øje på, hvor der er plads til forbedringer;) Men sådan er det nok...
Knus Hanne
Hej Irene
Tak :) Sjovt at lave cupcakes - især at bruge tyllerne til at lave små toppe.
Mums mums mums. sådan nogle skal man ikke se så sent om aftenen, der er da rigligt send dem ud i blogland . ( var det ikke kun til 18 du skulle lave)
Knus
Hej Pernille
;D Det blev til rigtigt mange kager. Jo, jeg skulle bage til ca 20, men i samme omgang tænkte jeg, at jeg kunne bage til en fødselsdag i denne weekend ... og det løse.
Knus
Hold da op hvor ser det lækkert ud. Hvilke var bedst? Jeg har tænkt på at lave dem med peanutbutter (går ud fra at det er fra samme bog). Hvordan blev de?
Kærlige hilsner F
Kære F
Tak:)
Jeg har ikke prøvet dem med peanutbutter.
Af dem jeg har prøvet, er jeg personligt vild med dem med citron. De er sådan rigtigt "fine" og friske i smagen. Pecan/Banankagerne er også helt vildt gode.
De "dårligste" er nok dem med chokolade (mærkeligt nok;))
Er spændt på at høre, hvis du laver dem med peanutbutter ... det lyder, som en god smagskombination i en kage.
Kærligst Hanne
Send en kommentar