søndag den 30. august 2009

Weekendens kager

Fødselsdagskage til min veninde.. Fødselsdagskage til min kollega...
Hvordan får man mon lige overfladen helt glat??? Jeg er jo ikke helt tilfreds med, at man kan ujævnheder under sugarpasten....
Chokolade og mandler til "chokoladesvæller" til solbærlagkagen...
Den syndige chokoladelagkage - glemte at tage et billede efter, at den var pyntet med flødeskum...
I denne uge har jeg fået lov til at lege lidt mere med kager. Sjovt … men svært.

De to kager med hjerter er begge med lyse og mørke lagkagebunde, hyldeblomstmousse og tobleronecreme. En fantastisk kombination.

Den syndige solbærlagkage var en udfordring at lave, men det gik ret godt. Opskriften er fundet hos Anarkisten.


16 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Hvor er de altså bar blevet super flotte Hanne!

Tili sagde ...

De er da blevet rigtig flotte..
Solbærlagkagen ser RIGTIG lækker ud..
Jeg bruger smørcreme under sugarpasten - og så leger du bare murer :-)spartler og spartler - tynde lag og på køl ind i mellem.
Du kan lave 2 slags - 1 del blødt smør piskes med 2 dele flormelis og piskes og piskes.. når de samler sig igen kan du tilsætte kogende vand 1 tsk ad gangen. Når konsistensen er blød og luftig kan du bruge den.
Der er også en opskrift på italiensk marengs smørcreme - opskriften finder du på www.kagekonen.com - den er lidt lækre, men nemmest at lave med en god køkkenmaskine - du kan med fordel lave en halv portion da det er en stor omgang - den kan dog fryses.
Til alle smørcremer kan du tilsætte smeltet chokolade, lemoncurd, kakao, citruskal, marmelader, mandelessens, likører... men husk at syre smelter sugarpasten, så ingen frugt i hvis du skal smøre op med cremen. Den kan holde sig uden for køleskab, hvilket er en fordel, hvis man skal have den med og den ikke kan stå koldt.

Hanne's verden sagde ...

Kære MissMuffin
:) Tusind tak.

Hanne's verden sagde ...

Hej Tili

Tusind tak for responsen. Jeg har nok været for nærig med smørcremen. For jeg har faktisk smurt det på. Jeg var dog mest optaget af at få "lukket" cremerne inde. Vil det sige, at der kan godt kan komme f.eks. 1 cm smørcreme på nogle steder for at dække over en fordybning på overfladen? Jeg tænker på smagen, om det er for meget, at folk får sådan en klump smør i munden;)

Jeg har set opskrifter på italiensk marengs, men har ikke lige turdet kaste mig ud i det endnu ...
Dejligt med nogle tips fra jer garvede kagebagere:)
Hilsner fra Hanne

Piskeriset sagde ...

Hvor har du været flittig! Og er det ikke rigtig, at den solbærlagkage er virkelig syndig? :-)

Jeg skal muligvis lege med sugarpaste i morgen, så dejligt med flere billeder af spændende projekter! Håber de blev glade for de fine kager :-)

Mrs Cakeaholic sagde ...

Kære Hanne, Sikke fine dine 3 kager er blevet:-) Den lyserøde er du da sluppet rigtig godt fra synes jeg.
Det med at bruge smørcream og det kan sidde i klumper synes jeg du har ret i, det er ikke lækkert, og jeg tænker som dig, det skal først og fremmest smage godt...Jeg er derfor begyndt at bruge italiensk marengs smørcreme og hvis du bare gør som der står i opskriften og så lige HUSKER AT PISKE....PISKE..OG SÅ PISKE...så skal det nok blive godt..det smager helt vidunderligt og er meget nemmere at smøre kagen op med.
Bare hop ud i det, evt. prøv en portion til top på nogle muffins, det smager himmelsk :-)
Men Hanne, flotte kager du der har lavet...Uhmmm jeg bliver helt lækkersulten.

Klidmosteren sagde ...

Wow, Hanne - sikke nogle fine kager du har lavet!

Jeg var så heldig at være til 'Konditorisøndag' i går hos Anarkisten og hun bød også på solbærlagkage. Den er bare SÅ lækker :-)

Knus
Malou

Vibeke sagde ...

Kære Hanne
Du er altså fantastisk, du går bare i gang, og så med kager af den kalibre! Respekt!
Knus
Vibeke

Tili sagde ...

Du behøver ikke at smøre så tykt lag på. Hvis du putter papir i bunden af din form og evt. på siderne, skærer toppen af, så bundene er helt lige, så burde der jo ikke være nogle kæmpe huller. Brug evt. bunden som top.. jeg samler mine kager i formen jeg har bagt dem i - beklædt med film, så har jeg godt styr på at klemme lidt ned på kagen når jeg har samlet den så fyldet kommer ud til kanten. på www.oliimage.dk/helena er der et billede af en barnekåbskage til vores datter, der er også et billede, hvor den er skåret igennem, så kan du se..

Hanne's verden sagde ...

Hej Piskeris

Jeg har fået ros for solbærkagen, men smagte den ikke selv. Så er nødt til at lave den om 14 dage, så jeg selv kan prøve den!

Lækre ting der er i den, så er sikker på, at den er lækker.

Fik du leget med sugarpaste?

Hanne's verden sagde ...

Kære Irene

Tusind tak:) Den lyserøde så ret fin ud på toppen, men revnede lidt ned af siderne.

Og tak for rådene. Jeg skal helt klart prøve at lave italiensk marengs smørcreme. Det lyder lækkert - og som en god løsning.

Kh Hanne

Hanne's verden sagde ...

Kære Malou

Tak:)

Jeg fik ikke selv smagt solbærkagen, så den skal laves om 14 dage - og glæder mig til at smage.

Konditorsøndag lyder fantastisk.
Knus Hanne

Hanne's verden sagde ...

Kære Vibeke

Tak for det:) Det er bare super sjovt. Dejligt med en ny hobby.

Knus Hanne

Piskeriset sagde ...

Desværre ikke - havde simpelthen ikke tid til at lave den kage, jeg havde planlagt - bagte i stedet muffins og laver så den oprindelige kage i slutningen af måneden, hvor vi spiser sammen med svigerfamilien igen :-)

Hanne's verden sagde ...

Hele Tili

En god idé det med at bruge bunden som top, skære til og samle i formen. Glæder mig allerede til næste gang, jeg skal lave en kage.

Desværre kunne jeg ikke få linket til at virke.

Hilsner Hanne

Hanne's verden sagde ...

Piskeris, bliver spændende at se, hvad du får ud af sugarpasten. Jeg synes, at det er lidt svært - kunne godt tænke mig noget kursus i det også...