tirsdag den 25. august 2009

Weekendmad


Det går lidt sløvt for tiden med at få blogget… og det er absolut ikke fordi mine tanker ikke er på mad og kager – jeg tænker stort set ikke på andet. Tiden er det bare lidt småt med.

På lørdag skal jeg lave mad for en kollega til 19 mennesker, så der planlægges, skrives lister, forberedes… og jeg drømmer også om det;)

Det er en spændende opgave, hvor jeg har fået frie hænder til at finde på maden. 2 kager skal der også til + cupcakes, som jeg bagte her i weekenden – det kommer lige i et nyt blogindlæg.

I weekenden blev det også til lidt madlavning.

Sushi til én, da jeg var alene hjemme. På Chinahouse i Herning (hvor de også serverer japansk mad), har jeg fået en Inside-out Maki – Ebi-rulle, hvor der er en dybtstegt kæmpereje inden i. Inspireret af dette, forsøgte jeg mig med en efterligning.

Rullen blev lidt løs i det, da jeg ikke havde kogt nok ris, men smagen var i top … og her kan de folk, som ikke bryder sig om tanken om rå fisk også være med.

Tilberedning af sushiris (ca. 4 personer)
250 g sushiris
4½ dl vand
2 tsk sukker
1/4 tsk salt
2½ spsk riseddike
Kom risene i en stor skål, og skyl dem grundigt i 3-4 hold koldt vand, indtil vandet er næsten klart. Lad evt. risene stå i koldt vand i 20 minutter og skyl en sidste gang.Lad risene dryppe af i en sigte, og kom dem i en gryde med vandet. Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Lad risene koge 1 min. Skru ned på laveste blus, og lad risene koge 12 min. Rør endelig ikke i risene, og tag ikke låget af, mens de koger.Tag risene fra blusset, når de er kogt færdige og hæld dem ud i en flad skål. (nogle opskrifter siger, at risene nu skal stå og trække under låg i 20 minutter, før de hældes i en skål)Opløs sukker og salt i eddiken i en lille skål. Fordel eddiken over risene, og ”skær” nu med en træpalét gennem risene. På den måde fordeles eddiken jævnt og eventuelle klumper opløses. Bliv ved med at skære gennem risene, til de har håndtemperatur.Risene er nu klar til at blive formet til sushi.

Tip: Ejeren på Chinahouse sagde, at sushi aldrig må komme på køl og at den optimale ristemperatur, når sushien rulles er 37 grader. Så ikke noget med at putte risene i køleskabetJ

Spicysauce
1 æggeblomme
mild olie
citronsaft
paprika
cayenne
salt
Pisk æggeblomme med citron, paprika, cayenne og salt – pisk efterfølgende olie i dråbe for dråbe til en mayonaise.

Dybtstegte rejer

Ca. 3 rå kinarejer til en rulle sushi

En slags beignetdej
mel
salt
vand
evt. øl
olie
Pisk en dej – ca. som en pandekagedej.
Fjern skallen på rejerne og den sorte streng.
Varm olie i en lille gryde. Dyp rejerne i dejen og steg i olien i ganske få minutter.
Lad dryppe af på køkkenrulle. De skal køle lidt, så de ikke er brandvarme, når sushien skal rulles, men den må gerne være lun.

Læg nu et stykke wita wrap på sushimåtten. Fordel ris på måtten og læg ½ ark tang midt på rullen og fyld med forårsløg, lidt spicysauce, rejer og rul.

Evt. kan wita wrappen drysses med sesam først.

På restauranten var rulleren dækket af flyvefiskerogn – og det smager fantastisk. Men jeg aner ikke, om man kan købe det nogen steder. Måske nogen ved det?
Langtidsstegt cuvette
Søndag fik vi langtidsstegt cuvettesteg – opskriften har jeg blogget tidligere – se her.
Og dertil tzatziki og halve bagekartofler penslet med olie og drysset med salt, peber og paprika.

En nem søndagsmiddag, hvor der ikke er meget forberedelse, men tingene passer sig selv i ovnen.

6 kommentarer:

Pernille på 1. sagde ...

Hanne du er helt sikkert blevet ramt af sushitrangen... griner , det ser rigtig godt ud, jeg må kaste mig over det i weekenden :)

Knus

Piskeriset sagde ...

Mmm sushi! Jeg er imponeret over, at du har kastet dig ud i at lave sushi til én person - jeg er simpelthen for doven til at lave det, hvis ikke jeg skal lave til tre-fire personer på én gang :-D

Hanne's verden sagde ...

Pernille, jeg er totalt ramt. Glæder mig til, at der i næste måned åbnes sushirestaurant i Vibog, hvor jeg arbejder .. glæder mig og frygter;)
Knus

Hanne's verden sagde ...

Piskeris, når man trænger, så trænger man;) Men havde der været en sushibar lige om hjørnet, så var jeg nok også tyet til den løsning. Men det tog kun en times tid at lave, så det var jo ikke galt.

Klidmosteren sagde ...

Kære Hanne

Det ser rigtig godt ud :-)

Jeg har forgæves prøvet at opsøge flyvefiskerogn (tobiko) i længere tid. Men jeg har ikke givet op endnu! Det knaser så dejligt :-)

Knus
Malou

Hanne's verden sagde ...

Kære Malou

Lov mig, at du giver lyd, hvis du finder flyvefiskerognen. Det er lige præcis knaseriet, som er så fantastisk ved den.

Knus Hanne