fredag den 21. august 2009

Hvorfor skal man kunne kravle, før man kan gå...
for ikke at tale om at kunne løbe... Jeg har så svært ved at være tålmodig, når det kommer til at lære at lave de flotte kager, som jeg ser på forskellige kageblogs. Jeg vil så gerne kunne det hele på én gang.... Men der er vist kun en vej frem og det er at prøve sig frem, spørge sig for her og der (tusind tak til jer, som altid er søde at svare på mine ubehjælpelige spørgsmål), øve sig og øve sig... Glæder mig som en vanvittig til mit første kagekursus i september måned.
Vil også gerne på nogle flere kurser i modellering og sugarpaste. Jeg har bare ikke fundet noget, som ligger her i Jylland ... (eller Danmark, som min kollega i dag sagde;o))
I denne uge har jeg brugt en frygtelig masse penge på kagegrej ... 10 pastafarver, en rulle pind, glatte-redskab, dekorationsredskaber og det løse. Det var absolut ikke meningen, at jeg skulle bruge flere penge på den slags i denne måned. Men efter lidt blog-surferi, blev jeg totalt hooked på at finde et sæt med tyller. Det fandt jeg i Panduro i Herning - så 100 km på landevejen for at få det i hus og resultatet af eftermiddagens "træning" i små sprøjtede sukkerblomster ses nu her.
Det er tydeligt at mærke, at det kræver øvelse - selv med disse små (total piece of cake-blomster...) måtte jeg sande, at det ikke er helt lige til.
Men øvelse gør mester (må jeg tro på!)
Opskriften på Royal Icing / æggehvideglasur: /sprøjteglasur
½ dl pasteuristede æggehvider
1 tsk limesaft
ca 250 g sigtet flormelis
Rør det meste af æggehviderne stive med flormelis. Tilsæt resten afggehviderne lidt efter lidt. Rør til glasuren har konsistens som en sej pasta. Det er vigtigt (fandt jeg ud af på den hårde måde) at glasuren er temmelig sej - er den for blød flyder den bare ud og man kan ikke se de fine mønstre fra tyllen.
Dæk skålen med plastfilm eller et fugtig viskestykke, når det står og venter på at skulle bruges.
Glasuren farves med pastafarver.
Sprøjt blomsterne et par dage før, de skal bruges, så de kan nå at tørre.
Jeg ved dog ikke, hvor længe de kan holde sig, når der er æggehvider i?

12 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Næmenaltså - hvor er de fine! Men jeg synes, det er lidt snyd, at du sådan øver dig inden Sifs kagekursus - jeg kommer jo til at skille mig voldsomt ud, når jeg sidder og fægter håbløst med tyllerne! :-D

Hav en god weekend!

Hanne's verden sagde ...

Haha... tror ikke, at du har noget at frygte. Jeg har set din solbærlagkage (som jeg med bævende præstationsangst prøver at efterligne om 14 dage).

Frygter også lidt, om man går kold i hænderne efter 1 time til kurset... jeg kunne mærke kramperne nærme sig i dag. Fatter overhovedet ikke, hvordan Sif kan lave de fuldstændigt fantastiske kager.

God weekend tildig :)

Vibeke sagde ...

Kære Hanne
Kan de gemmes de der små blomsterligende klatter? - for så har du da pynt til en del kager.
Jeg er dybt fascineret af hvad de forskellige "kagedamer" frembringer, jeg har ikke tålmodigheden, det er sikkert, men jeg tror du godt kunne gå hen og blive god til det, - jeg glæder mig i hvert fald til at se hvordan det udvikler sig.
Knus
Vibeke

Hanne's verden sagde ...

Kære Vibeke

Tak for tilliden. Jeg bliver også frygtelig utålmodig ind imellem. I dag har jeg arbejdet lidt med sugarpaste og udstikning af nogle hjerter. Det gik fint, men da jeg skulle forsøge mig med nogle bogstaver gik det helt i fisk. Heldigt at gemalen ikke var hjemme, for så var det nok gået ud over ham .. haha.

Jeg er også næsegrus beundrende overfor de kagedamer ... håber, at jeg kan lære bare noget af det.

Knus Hanne

Hanne's verden sagde ...

Forresten, Vibeke.
Jeg ved ikke, hvor længe de sukkerblomster kan holde. Der er æggehvide i, så måske ikke mere end 1-2 uger. De tørrer dog helt op, så ...
Jeg må være ødsel med dem på kagerne de næste dage:)

Tili sagde ...

Sjovt at se at du også bliver fanget af det her kage-halløj :-)
Jeg bruger altså gerne sukkerpynt flere måneder efter - det skal bare ligge tørt og køligt. Hvis du har meget farve i kan de dog godt ændre smag!

Mette Lykke sagde ...

jeg er sikker på du bliver lige så super god til kager som du er til at lave lækker med..

Hanne's verden sagde ...

Hej Tili

Velkommen her:)

Det er da skræmmende, så bidt af det kageri man kan blive. Glæder mig for vildt til at lære mere.

Jeg har læst, at man sagtens kan gemme tørret sugarpaste-pynt. Men kan man også gemme tørret royalicing pynt - når der er æggehvide i?

Har lige kigget lidt på din blog ... ser spændende ud, så må lige have nærkigget noget mere end anden dag.
Hilsner Hanne

Hanne's verden sagde ...

Kære Mette Lykke

Tak for tilliden:) Indtil nu har jeg opnået, at folk synes, at smagen er super. Men det æstetiske tager nok lidt tid. Men det er sjovt - så mon ikke med tiden og nogle kurser, at det bliver bedre:)

Ha' en dejlig uge.

Tine sagde ...

Hej Hanne,

Hvor er de fine! De tyller fra Panduro – er det nogle du kan anbefale?

Kærlig hilsen Tine

Hanne's verden sagde ...

Hej Tine

Tak:)
Jeg synes faktisk, at de er ret gode de tyller. Dog er der ingen med et stort stjernehul, men det kan man jo altid købe ved siden af. Men de er rustfri og rigtigt ok.

Kh Hanne

Tine sagde ...

Tusind tak for svar Hanne! :-)