lørdag den 15. august 2009

Karry thaisuppe med mørk sej




Først på ugen fik vi denne skønne fiskesuppe. Dejlig smag og duft.
Karry thaisuppe med mørk sej
olie
2 skalotteløg, finthakkede
ingefær, svarende til 1 spsk, finthakket
4 fed hvidløg, knust/finthakket
2 røde chilier, finthakket
1 stilk citrongræs, det bløde finthakket
2 gulerødder, fintsnittede
et bundt forårsløg, snittet
1-2 spsk karry
et bundt frisk koriander
1 dåse kokosmælk
ca. 1 L kyllingefond
salt, peber, sukker, chili
limesaft
300 g mørksej (torsk, lyssej eller andet kan også bruges … eller f.eks. kinarejer)
Ramennudler

Svits først i olie ingefær, hvidløg, chilier, citrongræs og stilkene fra korianderen til en skøn duft breder sig i køkkenet. Tilsæt nu gulerødder, de to slags løg og svits dette mindst 5 minutter. Drys karryen på og lad denne ”brænde af”.
Tilsæt nu fond, kokosmælk, sukker og lime. Lad simre 15-20 minutter. Suppen kan evt. blendes nu, hvis man ønsker dette.
Smag til – der skal være en harmoni imellem det sure, søde, stærke, bitre. Jeg tror, at jeg puttede 1-1½ lime i og 1 spsk sukker.
Hæld nudlerne i gryden og lad disse koge med 1 minutstid og tilsæt så fisken lad denne simre med 3 minutter.
Drys frisk koriander over suppen.

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Slurp! Det er fantastisk timing - jeg har lige siddet og bladret i mine thaikogebøger, mens jeg har spekuleret på, hvornår jeg får tid til at lave thaimad igen! :-D

Thaimad er så godt!

Hanne K's verden sagde ...

Kan ikke være mere enig. Thaimad er noget af det bedste.
I dag har jeg haft gang i at lave fyld til forårsruller - det er også bare skønt.

MissMuffin sagde ...

Hvor ser det dejligt ud!
Tror du den kan laves med kylling istedet? Jeg er ikke vild med kogt fisk og slet ikke i suppe..

Hanne K's verden sagde ...

MissMuffin, Det smagte rigtigt dejligt. Ja, kylling vil også være super godt i den. Eller store kinarejer, hvis du kan lide det - vil være helt perfekt.