Chiligryde med skært oksekød...
Sjove gulerødder fra Aarstiderne...
En lilla gulerod...
Grøntsager til fyldet i filopakkerne
Fyld til filopakkerne...
Filo-/forårsrulledej... Filopakker...
Klar til fryseren...Hurtigpizza på TyrkiskebrødBasilikumdressing... En slags Cumberlandfrikadeller...
Middelhavskødboller...Fyld til forårsruller...
Måske det er sæsonen, som indbyder til at få forrådskamrene til at bugne af gode sager.
Der er blevet fyldt op i fryseren med diverse bær og bunker af tomater, som skal bringe lidt sommersmag ind i gryderetter og desserter i løbet af vinteren.
Denne weekend har jeg også brugt på at lave diverse retter til fryseren, som kan gøre det nemmere at få et ordentligt måltid mad på travle dage. Er det også noget I andre bloggere gør? Og hvis - har I så flere ideer til ideelle retter til fryseren?
Jeg har fået lavet middelhavskødboller, ”en slags cumberlandfrikadeller”, forårsruller med oksekød, filopakker med timiankrydret fyld og feta og en kæmpe portion chili con carne. Så nu kan vi klare os et stykke tid.
Middelhavskødboller
1000 g magert svinefars
2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
dansk vand
2 æg
4 spsk havregryn
3 spsk mel
3 skalotteløg, fintrevet
2 fed hvidløg, revet
6 soltørrede tomater, finthakket
50 g røget mørbrad, skåret i små tern
1 spsk sennep
1 dl revet ost f.eks. gouda, parmesan
basilikum
persille
timian
citrontimian
oregano
salvie
rosmarin
Rør farsen sammen. Lad stå min ½ time i køleskabet og steg små frikadeller i olivenolie.
Da haven bugner med friske krydderurter puttede jeg lidt af det hele, man kan sagtens nøjes med mindre og om vinteren kan man blot bruge tørrede urter.
Filopakker med timiankrydret fyld
500 g oksefars
2 store løg, hakket
2-3 fed hvidløg
1 porre, snittet julienne
2 store gulerødder, finthakkede
et par håndfulde tomater uden kerner, hakket
timian
cayennepeber
salt, peber
1 æg
1 dl smuldret feta
salt, cayenne
Forårsrulledej/filodej
Svits grøntsager og kød undtagen tomaterne – smag til med krydderier. Afkøl – gerne natten over.
Pisk æg, feta, salt og cayenne sammen.
Lav filopakker med et par skefulde fyld og en skefuld æggeblanding. Rul tæt.
Pensel med olie og bages i ovnen ved ca. 200 grader i ca.15-20 minutter til de er gyldne.
Klar til fryseren...Hurtigpizza på TyrkiskebrødBasilikumdressing... En slags Cumberlandfrikadeller...
Middelhavskødboller...Fyld til forårsruller...
Måske det er sæsonen, som indbyder til at få forrådskamrene til at bugne af gode sager.
Der er blevet fyldt op i fryseren med diverse bær og bunker af tomater, som skal bringe lidt sommersmag ind i gryderetter og desserter i løbet af vinteren.
Denne weekend har jeg også brugt på at lave diverse retter til fryseren, som kan gøre det nemmere at få et ordentligt måltid mad på travle dage. Er det også noget I andre bloggere gør? Og hvis - har I så flere ideer til ideelle retter til fryseren?
Jeg har fået lavet middelhavskødboller, ”en slags cumberlandfrikadeller”, forårsruller med oksekød, filopakker med timiankrydret fyld og feta og en kæmpe portion chili con carne. Så nu kan vi klare os et stykke tid.
Middelhavskødboller
1000 g magert svinefars
2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
dansk vand
2 æg
4 spsk havregryn
3 spsk mel
3 skalotteløg, fintrevet
2 fed hvidløg, revet
6 soltørrede tomater, finthakket
50 g røget mørbrad, skåret i små tern
1 spsk sennep
1 dl revet ost f.eks. gouda, parmesan
basilikum
persille
timian
citrontimian
oregano
salvie
rosmarin
Rør farsen sammen. Lad stå min ½ time i køleskabet og steg små frikadeller i olivenolie.
Da haven bugner med friske krydderurter puttede jeg lidt af det hele, man kan sagtens nøjes med mindre og om vinteren kan man blot bruge tørrede urter.
Filopakker med timiankrydret fyld
500 g oksefars
2 store løg, hakket
2-3 fed hvidløg
1 porre, snittet julienne
2 store gulerødder, finthakkede
et par håndfulde tomater uden kerner, hakket
timian
cayennepeber
salt, peber
1 æg
1 dl smuldret feta
salt, cayenne
Forårsrulledej/filodej
Svits grøntsager og kød undtagen tomaterne – smag til med krydderier. Afkøl – gerne natten over.
Pisk æg, feta, salt og cayenne sammen.
Lav filopakker med et par skefulde fyld og en skefuld æggeblanding. Rul tæt.
Pensel med olie og bages i ovnen ved ca. 200 grader i ca.15-20 minutter til de er gyldne.
Hurtige pizzaer på Tyrkisk brød
Dette fyld kan også bruges samme med lidt frisk mozarella på hurtige pizzaer på Tyrkiske brød. De skal blot have 4-5 minutter i ovnen ved 200 grader.
I går fik vi en lysegrøn basilikumdressen. Som blot er cremefraiche blendet med ½ fed hvidløg og et stort bundt basilikum, salt og peber. Smager helt pestoagtig – og gjorde også lykke i dag i en sandwich.
En slags cumberlandfrikadeller – se her.
Forårsruller – se her.
Chiligryde – se her. Denne gang smagt til med 1 tsk nescafé og chokolade - giver noget særligt til sådan en chiligryde!
Dette fyld kan også bruges samme med lidt frisk mozarella på hurtige pizzaer på Tyrkiske brød. De skal blot have 4-5 minutter i ovnen ved 200 grader.
I går fik vi en lysegrøn basilikumdressen. Som blot er cremefraiche blendet med ½ fed hvidløg og et stort bundt basilikum, salt og peber. Smager helt pestoagtig – og gjorde også lykke i dag i en sandwich.
En slags cumberlandfrikadeller – se her.
Forårsruller – se her.
Chiligryde – se her. Denne gang smagt til med 1 tsk nescafé og chokolade - giver noget særligt til sådan en chiligryde!
16 kommentarer:
Sikke travlt du har haft!! Det ser godt ud alt sammen. Jeg har også lavet forårsruller :-) Det blev til 20 store af slagsen med oksekød, glasnudler, gulerod, spidskål, sesamolie, løg, chili, hvidløg, soya, sur/sød sauce. Jeg fik bare ikke taget billede.
Det er en super god idé med sådanne retter til fryseren. Måske skulle jeg også lave lidt mere af den slags...
Kære Hanne
Du har da haft travlt i køkkenet!
Da min mand levede, lavede jeg også masser af mad i weekenden, for han skulle have noget med på arbejde, han kunne varme i Micro ovn, så det blev pakket i fornuftige portioner, og han nød at sidde med varm hjemmelavet mad, når han havde sin aftenpause.
Knus
Vibeke
Hvis jeg ellers havde plads i fryseren, så gjorde jeg det ;-)
Jeg har lige tøet kød op i dag, men da vi har spist godt til den fødselsdag, vi har været til hele eftermiddagen, så tror jeg, at jeg tilbereder det og bruger det til madpakken de næste par dage i stedet.
Det der med egne forårsruller er altså en ret god idé, som jeg må prøve at lave på et tidspunkt!
Hej Eva
Jeg har nydt det. Elsker at stå i køkkenet i mange timer. Jeg glemmer tid og sted, når jeg hygger mig med lave mad og høre radio.
Forårsruller er bare godt. Vi har lige spist nogle stykker her til aftensmad. Dejligt!
Jeg har lige checket din blog for at se dine forårsruller. Det må blive en anden gang;)
Kære Vibeke
Jeg var også noget træt i går, da jeg havde været igang hele dagen. Men det er bare så hyggeligt og jeg glemmer helt tiden, når jeg er igang.
Kan godt forstå, at din mand nød sådan et hjemmelavet aftensmåltid. Det er bare bedre end det, som man kan købe.
Knus Hanne
Sikke travlt du har haft Hanne!
Vi har desværre kun den lille fryseboks, som er ovenpå køleskabet, så der er ikke plads til meget.. Et par flutes, isterninger, lidt Ryå is og frosne bær til smoothies, så er pladsen brugt!
Da jeg var single lavede jeg tit lasange i de der små foliebakker, så kunne det nemt fryses og passede lige til min aftensmad..
Jeg skal prøve de de filopakker en dag, de lyder bar så lækre..
Piskeris, når I får jeres eget hus, så må du have en kæmpe fryser;)
Min er for lille ... lige nu kan jeg næsten ikke proppe mere ned i den. Ikke så godt for jeg har også bagt 3 rugbrød i dag og de SKAL bare være der.
De forårsruller skal du prøve - de er virkelig gode.
MissMuffin, jeg vil nok også sige, at med så lille en fryser, så er Ryå isen vigtigere end fornuftige færdig retter;)
De filopakker er så lækre. I det hele taget er der jo uanede muligheder for at pakke mad ind i filodej.
Det ser rigtig lækkert ud Hanne og det er dejligt at have noget i fryseren, jeg får desværre ikke lavet så tit, men en portion kødsovs bliver til meget forskelligt her i huset, da vi ikke spiser så meget, min tager også et par timer at lave så når jeg gør det er det mega portion,
Jeg kan godt lide at pakke ting ind i filodej, der er mange muligheder.
Knus
Hvor det en god ide at fylde fryseren nu hvor alt bugner af grønsager og frugt.
Det ville være en fantastisk ting for mig.. Det er så tit det stresser mig helt vildt at jeg skal lave mad til Søren..
Hvorfor har jeg ikke tænkt på det..
Tak søde Hanne.
Tusind tak for dit dejlige indlæg! Der er da virkelig insoiration - og var har faktisk i dag lige snakket om at få fyldt fryseren :-)
Kære Pernille
Ja, der er bare noget ved mad, som er pakket ind. Er vild med det!
Uhm, sådan en kødsauce, som har simret i timer, er bare helt fantastisk.
Knus
:) Kære Mette Lykke
Det var så lidt.
Det giver en skøn ro, at man ved, at der altid er noget i fryseren. Det tager selvfølgelig nogle timer i weekenden at få det ordnet, men jeg nød hvert et minut.
Ha' en skøn dag:)
Hej Huset i Hou
Det var så lidt - er glad for at kunne inspirere lidt.
Kan virkelig anbefales at bruge nogle timer på det i weekenden. Giver en skøn ro i hverdagene.
Hej Hanne,
Æv skrev lige en besked, men den ville ikke poste det. Jeg prøver igen. Din mad ser rigtig lækker ud - jeg ville ønske min fryser, var fyldt med dine lækkerier :) Jeg har gang i et lignende projekt, da jeg snart tager til Danmark. Synes kæresten skal have lidt god mad, når han arbejder sent, så er ved at fylde fryseren med en god bolognaise og coq au vin. Har desuden lige postet en opskrift på en anderledes lasagne, som også er god at have i fryseren. Sidst jeg lavede den frøst jeg den ned i små portioner, og tog så en enkelt portion ud og morgenen og tog den med på arbejde. Den smagte fantastisk efter en tur i microen.
Hej Food Fanatic
Æj, hvor irriterende, når man lige har skrevet en kommentar.
Men dejligt, at du lige gav den en chance igen:) Godt at høre fra dig igen. Har lige kigget din Lasagne - den lyder rigtigt spændende.
Coq au vin er jeg nødt til at prøve her i efteråret. Har aldrig lavet den ret, men er overbevist om, at det må blive et hit.
Det er skønt med hurtig mad i fryseren - og din kæreste må blive rigtig glad for dig.
Hilsner Hanne
Send en kommentar