I går fik vi en dejlig wokret – masser af grøntsager og en god sur/sød smag..
(3-4 personer)
100 g rananudler (eller andre nudler)
1 lille pose usaltede cashewnødder
jordnøddeolie
3 tsk revet ingefær
3 fed revet hvidløg
2 røde chili, finthakket
1 spsk sort chilipasta
1 tsk knust korianderfrø (kan udelades eller brug frisk koriander til sidst)
400 g kylling
1 stort rødløg, i strimler
2 store gulerødder, i strimler
2 peberfrugter, i strimler
et bundt forårsløg, snittet – delt i ”det grønne” og ”det hvide”
½-1 dl ketchup
saft fra 1 lime
lidt vand
1 spsk sukker (palmesukker, rørsukker, alm. sukker)
lidt salt
Kog nudlerne til de næsten tilberedte. Skyl i koldt vand. Lad stå.
Rist nødderne på en tør pande til de bliver let gyldne. Sæt til side.
Varm olien i en stor wok eller støbejernsgryde. Svits heri ingefær, hvidløg, chilier, chilipasta og korianderfrø et par minutter. Svits kyllingen 2 minutter, tilsæt rødløg og gulerødder og svits yderligere 2 minutter. Tilsæt peberfrugter og det hvide fra forårsløgene svits 2 minutter. Tilsæt nu ketcup, nudler (skyl evt. igen i koldt vand, hvis de klistrer), det grønne fra forårsløgene, lime, vand, sukker og salt. Miks det hele godt og lad det få 1-2 minutter. Drys til sidst med ristede cashewnødder.
(3-4 personer)
100 g rananudler (eller andre nudler)
1 lille pose usaltede cashewnødder
jordnøddeolie
3 tsk revet ingefær
3 fed revet hvidløg
2 røde chili, finthakket
1 spsk sort chilipasta
1 tsk knust korianderfrø (kan udelades eller brug frisk koriander til sidst)
400 g kylling
1 stort rødløg, i strimler
2 store gulerødder, i strimler
2 peberfrugter, i strimler
et bundt forårsløg, snittet – delt i ”det grønne” og ”det hvide”
½-1 dl ketchup
saft fra 1 lime
lidt vand
1 spsk sukker (palmesukker, rørsukker, alm. sukker)
lidt salt
Kog nudlerne til de næsten tilberedte. Skyl i koldt vand. Lad stå.
Rist nødderne på en tør pande til de bliver let gyldne. Sæt til side.
Varm olien i en stor wok eller støbejernsgryde. Svits heri ingefær, hvidløg, chilier, chilipasta og korianderfrø et par minutter. Svits kyllingen 2 minutter, tilsæt rødløg og gulerødder og svits yderligere 2 minutter. Tilsæt peberfrugter og det hvide fra forårsløgene svits 2 minutter. Tilsæt nu ketcup, nudler (skyl evt. igen i koldt vand, hvis de klistrer), det grønne fra forårsløgene, lime, vand, sukker og salt. Miks det hele godt og lad det få 1-2 minutter. Drys til sidst med ristede cashewnødder.
6 kommentarer:
Uhm, det ser godt ud.
Du bruger altid mange farver i maden, det så indbydende!
Jeg må hellere kigge efter de nudler næste gang jeg handler hvis de kan anbefales.
Knus
Hej MissMuffin
Ja, det er dejligt med farver. Og sådan noget mad som dette, der kan man rigtigt "smugle" mange grøntsager ind.
De nudler er rigtigt lækre. Lidt dyre, men klart bedre end mange af de billige nudler.
Knus
Det er nu skønt med sådan en gang asiatisk mad! :-)
Hej Piskeris
JA, det er altid en vinder!!
Lækker mad med masser af grøntsager! Tænk jeg sidder og bliver helt sulten :-)
Hej Eva
Det var virkeligt lækkert - efter sådan en portion bliver man helt overbevist om, at sund mad = velsmagende mad:)
Send en kommentar