fredag den 20. februar 2009

Kartoffelmoussaka

Et billede af yndlingsfetaen... da nogle af og til spørger til den. Nu er det bare at smutte i Føtex, Bilka eller Netto, som forhandler den.... Den er cremet og lækker - der er to slags, men denne "cooking and baking" er super god - også "rå" i f.eks. salat.Så blev der tid og kræfter til lidt madlavning igen og et lille indlæg til bloggen.

Her er glæden stor. For første gang i 3 måneder var jeg til dans i går. Et lille fastelavnsarrangement for klubbens medlemmer. Og Henrik havde koreograferet en "tøndedans", så vi også kunne slå-katten-af-tønden, mens vi dansede:)

Glæden ved at danse er stor - og giver ny energi og ikke mindst godt humør.

Energien skal bruges lidt i køkkenet til en kartoffelmoussaka.

Kartofler:
Kartofler skrælles og skæres i ca 2-3 mm tynde skiver.

Kødsauce:
olivenolie
2 løg
2 tynde skiver bacon
500 g oksefars
2 fed hvidløg
1 gulerod
3 dl kalve- eller okseboullion
1 ds flåede tomater
1 dl ketchup
oregano, timian, basilikum
salt, peber, cayenne
et nip sukker
Hak løg, gulerod, hvidløg. Lav en kødsauce ved at svitse løg i olie til de er klare. Tilsæt kød og bacon og brun dette. Tilsæt hvidløg - skal kun svitse med et kort øjeblik, da det let branker.
Hæld boullion, tomater, ketchup og krydderier i gryden. Lad simre fra ½-2 timer.
Smag til.

Bechamelsauce:
2 spsk smør
2-4 spsk mel
ca ½ l mælk
salt, peber
ca 300 g revet ost - gerne én med lidt smag
Varm mælken - f.eks. i mikroovnen, det er lettest. Smelt smør, rør melet i og pisk derefter den varme mælk i til saucen er jævn og en tykkelse en almindelig opbagt hvid sauce. Lad saucen koge igennem et par minutter for at komme af med melsmagen.
Tilsæt revet ost og det smelte. Smag til med salt og peber.

Moussaka:
Læg et lag kødsauce, lidt Bechamelsauce og dernæst et lag kartofler - fortsæt og afslut med kødsauce og tilsidst Bechamel - slut evt. med revet ost eller nogle små klumper frisk mozarella.

Sæt i ovnen ved 200 grader i ca 50 minutter - til kartoflerne er møre. Evt. dæk fadet med sølvpapir de første 30 minutter.

God appetit:)

Ingen kommentarer: