onsdag den 25. februar 2009

Farver og en smule striber...


Så kom der lidt flere farver på bolcherne i dag. Skovjordbær-, citron-, pære- og saltlakridsbolcher. Og så var der lige en smutter... vaniliebolcher. Ved ikke lige, hvad der skete med bolchemassen. Pludselig blev massen vildt mærkeligt. Der må være sket noget kemisk - måske en dråbe vand og krystalisering. Har ikke oplevet det før.
Men man lærer jo hele tiden. Nu er der masser af bolcher til slikmunde og værtindegaver. Første glas er ude af huset, min far kom lige forbi, da jeg stod og pakkede væk.
Der bliver så ikke kræfter til at lave aftensmad... må en tur i fryseren og se, hvad der gemmer sig der.8 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Du har godt nok været flittig, og hvor er det dejligt usundt, hi hi
De forskellige bolcher ser fantastiske ud, - det har jeg aldrig prøvet at lave, min mand og jeg talte tit om det, men det blev aldrig til noget, og nu har jeg slet ikke kræfter til det, for nogen kræfter kræver det jo.
Mvh. Vibeke

Klidmoster sagde ...

Ja, tænk at kunne tage hjemmelavede bolcher med som værtindegaver. Det ville være super sejt. Men som vikeke kan jeg godt være bekymret om kræfterne kan række til det. Måske kan manden hjælpe til, for det skal helt klart prøves. Jeg tror vist lige jeg skal ud og støve noget lakridssmag op. Hvilken benytter du?
Mvh Malou

Hanne's verden sagde ...

Hej Vibeke

Ja, lidt flittig. Jeg bliver ret grebet af det, når jeg først går i gang.
Der skal ikke specielt mange kræfter til. Det er ganske små mængder man laver. Det er noget andet, når man ser dem bakse med det store mange kilos masser i fabrikkerne. Her er det ca 500 g pr. portion. Men det tager lidt tid - og det kan godt være lidt hårdt på den måde.
Hilsner fra Hanne

Hanne's verden sagde ...

Hej Malou

Som jeg også skrev til Vibeke, så er det ikke tungt arbejde. Det er kun ca 500 g, sådan en bolchemasse vejer. Men det kræver selvfølgelig lidt ift. at det tager noget tid og man står op længe. For mig kan 3-4 timer hurtigt bare forsvinde, fordi jeg bliver så optaget af det:)
Lakridssmag - jeg bruger lakridsekstraktpulver og salmiaksalt. Tit skal disse to ting blandes sammen - og f.eks. i dameskrå skal der også tilsættes anisolie. Man kan i nogle Matasbutikker købe produkter fra Urtegården. Og ellers kan meget købes over nettet. Tænker bare, at hvis man lige skal prøve det af først, så er det nemmere at købe nogle småting hos Matas.
Jeg har købt mange ting hos the-sweet-life.com.
Jeg hælder massen ud på sådan et bolchevæv - det er nærmest sådan et tykt silikone bagepapir. Og det placerer jeg ovenpå et tykt håndklæde. Det er lidt dyrt
Man kan sagtens bruge et af de der "evighedsbagepapir" man kan købe i supermarkedet til ca 20-30 kr. Men tror også, at nogle bruger marmor. Ved bare ikke, om det kan være lidt svært, hvis man er nybegynder, da marmor sikkert hurtigt køler massen ned.
Skriv endelig, hvis du har brug for flere råd:)
Hilsner fra Hanne

Klidmoster sagde ...

Hej Hanne.
Nu har jeg virkelig fået blod på tanden. Jeg har både evighedsbagepapir OG lakridsekstraktpulver. Det må være et tegn. Resten kan jeg få inde i Århus. Tak for tippene, jeg har helt sikkert brug for flere.
Det ville være dejligt med en regulær opskrift og vejledning på lakridsbolcher. Kan du lokkes til at skrive den ned? Hvis det fylder for meget her, kan du bare sende den til mig som mail.
Glad hilsen
Malou

Tine sagde ...

Åh hvor ser de spændende ud. Nu ærgrer jeg mig endnu mere over, at vi ikke arbejder sammen længere. Husker tydeligt alle de varianter, du har lavet i tidens løb, mums..

Tine sagde ...

Åh hvor ser det godt ud. Nu ærgrer jeg mig endnu mere over, at vi ikke arbejder sammen længere. Kan godt huske alle de forskellige smagsvarianter, vi har været "prøve-kaniner" for. Måske skulle man holde en lille kom-sammen, så man kunne gøre sig fortjent til en værtindegave... ha ha.

Hanne's verden sagde ...

Hej Tine

:) Må se, om jeg snart kan komme til rundvisning på dit nye arbejde - så må jeg lige huske en pose til dig.
Knus fra Hanne