Dette er totalt seriøse chokoladecookies - dyb, intens chokoladesmag! Må give Nigella ret - det er trøstekager, når de er bedst.
Og duften i køkkenet - ubeskriveligt.... men er du chokoladeelsker, så må det være sådan himmeriget dufter ;o)
NigellasIintence Chocolate Chip Cookies:
Forvarm ovnen til 175 grader
125 g god mørk chokolade (f.eks. Marabou Premium 70 %)
125 g usaltet smør
75 g lys puddersukker eller lys muscovado sukker
50 g melis
1 stang vanilie
1 koldt æg
150 g mel
30 g kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
350 g hakket god chokolade
Smelt de 125 g chokolade over vandbad.
Sigt de tørre ingredienser - mel, kakao, bagepulver og salt ned i en skål og bland godt.
I en anden skål røres smøret blødt og luftigt sammen med de to slags sukker og korn fra vaniliestangen - dette gerne med røremaskine eller elmixer.
Tilsæt den smeltede chokolade og pisk grundigt.
Tilsæt ægget og rør og derefter røres de tørre ingredienser i. Og rør tilsidst med en ske chokoladestykkerne i.
Form ca 12 store kugler med 2 skeer og sæt med god afstand på pladen (6 pr. plade) - ca 10 cm imellem hver. Flad dem ikke ud.
Bages i 18 minutter ved 175 grader. Prik med en tandstikker - der skal ikke være dej på den.
Lad afkøle 4-5 minutter på pladen, inden kagerne stilles til afkøling på en bagerist.
Tips:
Jeg valgte 70 % chokolade - Marabou Premium - både til at smelte og til at putte i som hakket.
Forvarm ovnen til 175 grader
125 g god mørk chokolade (f.eks. Marabou Premium 70 %)
125 g usaltet smør
75 g lys puddersukker eller lys muscovado sukker
50 g melis
1 stang vanilie
1 koldt æg
150 g mel
30 g kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
350 g hakket god chokolade
Smelt de 125 g chokolade over vandbad.
Sigt de tørre ingredienser - mel, kakao, bagepulver og salt ned i en skål og bland godt.
I en anden skål røres smøret blødt og luftigt sammen med de to slags sukker og korn fra vaniliestangen - dette gerne med røremaskine eller elmixer.
Tilsæt den smeltede chokolade og pisk grundigt.
Tilsæt ægget og rør og derefter røres de tørre ingredienser i. Og rør tilsidst med en ske chokoladestykkerne i.
Form ca 12 store kugler med 2 skeer og sæt med god afstand på pladen (6 pr. plade) - ca 10 cm imellem hver. Flad dem ikke ud.
Bages i 18 minutter ved 175 grader. Prik med en tandstikker - der skal ikke være dej på den.
Lad afkøle 4-5 minutter på pladen, inden kagerne stilles til afkøling på en bagerist.
Tips:
Jeg valgte 70 % chokolade - Marabou Premium - både til at smelte og til at putte i som hakket.
Egentligt skal der små fine chokolade chips i af god kvalitet, men de kan være lidt svære at finde. Men de kan købes på f.eks. Det Søde Liv (http://www.the-sweet-life.com/) .
Det fungerede dog fint med grofthakket god chokolade.
Jeg kunne forestille mig, at det også ville være godt at blande chokolade - f.eks. lys, mørk og hvid...
Tips:
Man kan fryse kagerne inden de bliver bagt - så er det nemt at lave trøstekager, når behovet dukker op:o)
Spis og være glad :o)
Det fungerede dog fint med grofthakket god chokolade.
Jeg kunne forestille mig, at det også ville være godt at blande chokolade - f.eks. lys, mørk og hvid...
Tips:
Man kan fryse kagerne inden de bliver bagt - så er det nemt at lave trøstekager, når behovet dukker op:o)
Spis og være glad :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar