tirsdag den 24. februar 2009

Bolchekogeri

For et par år siden lavede jeg tit bolcher. Det er super sjovt at lave - lidt fantastisk hvad sukker, vand og nogle smagsstoffer kan blive til. Samtidig er det sjovt at prøve at lave forskellige smagsvarianter og altid en god gave.

Selv om jeg skriver, at der ikke skal så meget til.... så må jeg jo indrømme, at jeg går lidt amok, når jeg går i gang med sådan nogle projekter. Så da produktionen var på det højeste investerede jeg i mange ting ... massevis af forskellige smagsstoffer, digitalt termometer osv. Som min veninde siger: Man skal ikke gå ned på udstyret!! Så det gør jeg så ikke ;o)

Den sidste tid har jeg tit tænkt på, at jeg må have gang i det igen. Så en smut ind til byen i formiddag for at få fat i et par ting, som jeg trods alt manglede..., og så kunne jeg gå igang.

Jeg blogger ikke opskrifter i dag. Skulle nogle få lyst til at komme i gang med bolchekogning, så læg en besked Jeg kan så hurtigt få skrevet noget ned.

Sukkermassen koger - skal op på max. 165 grader
Politisk ukorrekt navn: Lille sorte sambo - smag af kakao og lakrids/salmiak Sismofytter - smag af eukulyptus og salmiak
Salmiak- og lakridsbolcher
Bavianer - smag af lakrids og banan
Lidt af hvert
I morgen skal jeg vist have gang i nogle frugtbolcher - det hele blev lidt brunt, sort... men lakridsbolcherne er som regel også dem, som folk er gladest for.

5 kommentarer:

Klidmoster sagde ...

Wow, sikke nogle flotte bolcher. Jeg har desværre ikke et sukkertermometer, men det kommer straks på ønskesedelen :-)
Mvh Malou

Hanne's verden sagde ...

Hej Malou

Jeg bruger mit stegetermometer - sådan et digitalt ét. Så kan man gå og ordne andet imens, indtil den bipper. Det er super smart.
Det kostede kun omkring 130 kr.
Altid godt med noget til ønskesedlen.
Hilsner Hanne

Klidmoster sagde ...

Orv ja, sådan et har jeg da også. Det var ikke faldet mig ind at det kunne bruges til bolcher. Hvad hælder du bolchemassen ud på, en marmorplade måske?
Mvh Malou

Malene Dideriksen sagde ...

Jeg skal arrangere en logedag for 6 tøser og ville gerne have været på et bolchekogeri, men det er desvæære ikke muligt i nærheden af os. Måske du kan fortælle hvad man skal bruge første gang man laver bolcher og hvor man køber det, samt hvordan man gør? MVH. Malene.

Hanne's verden sagde ...

Hej Malene

Det vil jeg gerne være behjælpelig med. Kan du sende mig din mailadresse - min mail står på bloggen. Og hvornår skal du bruge oplysningerne?
Hilsner fra Hanne