onsdag den 1. august 2012

Sverige - en lise for sjælen!

Vi har igen i år holdt ferie i Sverige - 14 hele dage i dette skønne sommerhus tæt ved Lidhult. Vi nød hvert et minut og kunne sagtens have været der endnu en uge. Allerede nu er vi sikre på at næste års ferie går samme sted hen. Der er så tyst, smukt og dejligt. En ferie lige efter vores behov, hvor vi får slappet maksimalt af!
 
En enkelt dag var der lidt råkoldt og vi måtte derfor have en optænding ... måske var det også lidt fordi, at bare var hyggeligt! Jeg  fik straks lyst til at bage snobrød over gløderne, men det blev dog ikke.
   
Aldrig har vi motioneret så meget på en ferie. Vi havde hviledag om søndagen og en tirsdag, hvor der bare var VARMT! Vi gik en masse ture i det skønne område - i alt 86 kms vandring fordelt på ture fra 5 km til 14 km - skridttælleren var med, da Endomondo strejkede.
  
Al den gode motion gjorde, at vi var NØDT til at spise gode sager. Man kan jo ikke komme hjem fra en ferie og ligne en streg i luften... (hvilket så heller ikke blev tilfældet!!!)

Jeg kan ikke undvære friske krydderurter, så jeg tog en ordentlig bunke med til vindueskarmen og nogle blev opbevaret i en pose i køleskabet. NOGEN synes, at dette icebergsalat bare var verdens bedste! .. Aldrig havde han smagt så sprødt et salathoved og det måtte helt klart være derfor, at salaten fik så fint et navn.
Jeg havde en ordentlig stak kogebøger, madmagasiner, print fra diverse blogs med til inspiration. Når ferien er total afslapning, betyder det for mig, at der også skal laves en masse mad. Der blev bagt brød flere gange i løbet af ugerne, bagt marcipanboller, plukket bær, bagt amerikanske pandekager, lavet hapsere til den kølige hvidvin, grillet diverse steaks, kreeret salater, m.m. Der kommer opskrifter senere på en smule af det.
     
Svenske jordgubbar (deraf blandt andet kærligheden til sproget) og kantarel - et must!!!
    

 
Et par restaurantbesøg blev det også til. Det er dog kun oplevelsen på Tiraholms Rökeri, som det er værd at skrive om. Og det var en dejlig oplevelse. Bedre restaurantudsigt kan man vel næppe få.
   
Jeg valgte en "Mixad grilltallrik" - med en blanding af sandart (gös), gedde og regnbueørred. Åh, det var godt!!! Gustav fik røget ål med røræg, smørstegt spinat og nye kartofler. 
  
Jeg er simpelthen helt, helt forelsket i Sverige ... elsker sproget, naturen og atmosfæren! Det må vist være nok reklame for Sverige i denne omgang.
Nu vil jeg nyde de sidste 3 feriedage herhjemme med at læse bøger, kigge til tomaterne i drivhuset, gå ture m.m.

8 kommentarer:

heidi sagde ...

Skønne skønne billeder og fantastisk tur lyder det som - og synes det er cool at du sådan har krydderurter med til vindueskarmen :-)
Kan godt forstå i er glade for Sverige!

Signe sagde ...

Jeg har ikke været i Sverige siden jeg var barn, det kunne da være at dette skulle genovervejes som feriemål :-)
Velkommen hjem

Hanne K's verden sagde ...

@Heidi
Tak - det har været en skønt tur!
Haha ... hvis du anede, hvad jeg havde med ;D (lod dog ismaskinen blive hjemme).

Hanne K's verden sagde ...

@Signe
Det skulle du gøre! Der er også masser af skønne oplevelser for børn.
Tak :)

Piskeriset sagde ...

Hooold da op hvor har I hygget jer! Du sælger Sverige ret godt, så sig endelig til, hvis der er et ledigt hjørne i kufferten næste gang, haha :-D

Hanne K's verden sagde ...

@Piske,
Jamen, det er også bare SÅ dejligt hinsidan!
Vi skal forsøge at være lidt mere kreative med pakningen af bilen næste gang, så du kan få et hjørne... (læses: jeg skal forsøge at begrænse mig lidt ift at medbringe diverse køkkengrej) ;D

Unknown sagde ...

Med sådan en kärlighed til Sverige og Svensk mad håber jeg at du har set min blogg -hvor jeg blander det bedste fra Svensk og Dansk mad? Näste opskrift bliver "Kanelbullar" med blåbär fyld...
http://oresunt.wordpress.com/ Mange hilsner Theresia

Hanne K's verden sagde ...

Hej Theresia
Jeg har straks sat din blog på min blogliste - og glæder mig til at kigge rundt på dine tidligere indlæg!
Sverige er fantastisk!
Kh Hanne