Weekenden har stået i dansens, festernes og det gode selskabs tegn. Ikampens hede lod jeg mig overtale (hvilket ikke var særligt svært) til at medbringe kage til onsdagsdans i morgen.
Det gav mulighed for at prøve lidt nye opskrifter af. Valget faldt blandt andet på disse cookies, som jeg for længe siden havde set i tillægsavisen FRI, en opskrift af Markus Grigo. Det med rosiner og andet frugt i cookies og muffins er egentligt ikke min kop te. I dette tilfælde må jeg dog revidere min opfattelse. De sød/syrlige tranebær passer ekstremt godt sammen med den lidt mørke lakridssmag.
Jeg har fulgt opskriften - kun halveret målene.
(ca. 50 cookies)
250 g hvedemel
½ tsk bagepulver
30 g lakridspulver (engelsk)
60 g tranebær
190 g smør
250 g rørsukker
1 æg
Bland mel, bagepulver, lakridspulver og tranebær. Gnid smørret ud heri, indtil der ikke er store klumper smør tilbage, som når man laver en mørdej.
Bland sukker og æg i og saml hurtigt dejen. Del dejen i 2 og rul til 2 stænger med en diameter på ca 4 cm. Rul bagepapir omkring og læg stængerne i fryseren ½-1 time, til de bliver hårde.
Sæt ovnen på varmluft - 180 grader.
Skær kagerne ud i ca 1 cms tykkelse (drej gerne rullen ved hvert snit for at undgå, at kagerne bliver flade på den ene side). Læg kagerne på en en plade dækket af bagepapir med god afstand imellem - ca 16 på hver plade. Bag midt i ovnen ca. 8-10 minutter.
Køl på en riste og læg i en kagedåse.
6 kommentarer:
De må næsten smage lidt hen ad jule-cookies de der. Lækkert ser det ud!
Jeg har selv bagt dem disse... De er ret lækre :-)
Mums for den da....dem skal jeg prøve og meget snart :-)
@Hottie,
Jeg synes egentligt ikke, at de er specielt julede ... og så måske alligevel, nu du siger det. :)
@Cakeaholic
Enig - ikke sidste gang, jeg bager dem!
@Hygge-Strik
Det må du gøre - de var en stor succes, da jeg havde dem med til dans i går :)
Send en kommentar