Jeg plejer at lave kransekage efter denne opskrift og har sværget til den i mange år.
Jeg smagte så disse kransekager hos min mor i sidste weekend ... og de er bare SÅ gode! Det må næsten være akaciehonningen, som tilfører lidt ekstra til de små kager og det lille drys med pistacienødder er heller ikke ilde.
Jeg rev marcipanen. Det gør det nemmere at blande en ensartet dej.
200 g ren marcipan
75 g flormelis
2 spsk akaciehonning
2 æggehvider
Pynt:
50 pistacienødder
Smeltet mørk chokolade, 70 %.
Bland alle ingredienser til kagerne, gerne i en foodprocessor til massen er ensartet.
Kom i en sprøjtepose og sprøjt små rosetter på bagepapir. Pynt med et drys hakkede pistacienødder.
Stil kagerne på 2 bageplader for at undgå, at de bliver for mørke under bunden.
Bag ca 8-10 minutter ved 210 grader. Hold øje, de skal bare blive let gyldne.
Pensel kagerne med smeltet chokolade.
Kransekage bliver bare bedre at blive frosset! Så lav endelig dobbelt eller tredobbelt portion!!!
8 kommentarer:
Tror sørme lige jeg har en rulle marcipan i skuffen, der står disse kager på :-)
Kære Hanne
Det lyder rigtig godt med akaciehonning, jeg kan godt forestille mig, at det gør noget ekstra ved kransekagerne, det skal prøves!
Knus
Vibeke
Kære Hanne
Uh, jeg har også lidt marcipan der trænger til at blive brugt - nu ved jeg til hvad ;-)
Kram
Malou
Det lyder så enkelt, at jeg vist kan lave det en tirsdag eftermiddag - pudsigt, jeg har også en rulle marcipan, der trænger til at blive brugt. KH Kirsten
@Signe - jeg tror, at du har helt ret ;)
Kære Vibeke
Dejligt at se dig her :)
Det skal du absolut prøve en dag ... det gør virkelig en forskel.
Knus Hanne
Kære Malou
Herligt, som I alle kan få tømt gemmerne ... og sjovt, som alle liiiige har en rulle marcipan på lager;)
Knus Hanne
Hej Kirsten
Det er super, super enkelt. Absolut noget man kan lave i et ruf en tirsdag eftermiddag :)
God fornøjelse.
Kh Hanne
Send en kommentar