søndag den 22. maj 2011

Grillet entrecote, fyldte champignon, citronasparges og kartofler

Det er dejligt her i foråret med alle de helligdage. At man kan nyde fridage i langsomt tempo, at der er tid til at gode måltider, til gåture (har bare lige brug for at skryde lidt om, at jeg i dag har rundet 35 km på 3 dage), til at læse, se film, nusse om tomatplanter og andet i haven osv. Tid er godt!!

I går fik vi endnu et lille grillmåltid. Det tyder på en god grillsæson. Allerede nu tror jeg, at vi har grillet mere end vi gjorde sidste år.

Kartoflerne blev lavet efter dette princip - denne gang med kartofler, rødløg, hele hvidløgsfed og en stor bunke krydderurter: timian, oregano, salvie og persille.

Asparges er på sit højdepunkt lige nu .. og hvor smager de himmelsk - friskt, ærtesødt og sprødt.

Citronasparges
1 bundt asparges
1 øko citron - skal og saft
olivenolie/citronolie
havsalt
friskknust peber
20 g smør
Den nederste træede del af aspargesen knækkes af (den knækker helt naturligt, der hvor det gode og sprøde begynder). Asparges skæres i passende stykker, vendes i citronsaft, citronskal, olie, salt og peber. Lægges i en lille foliebakke og smør fordeles over.
Grilles ved indirekte varme (eller i en ovn ved ca 200 grader) i 20 minutter. Rør et par gange undervejs.

Note: Lækkert - lidt en yndlingsgrøntsag hos mig lige pt. Citron klæder asparges!
Man kunne også have valgt at smide asparges og måske en håndfuld cherrytomater ned til kartofler de sidste 20 minutter, i stedet for at lave det hver for sig.


Fyldte champignon
8 store champignon
olivenolie
1 finthakket skalotteløg
2 skiver finthakket lufttørret italiensk skinke
1 fed knust hvidløg
cashewnødder (ca 10 stk)
friske krydderurter (jeg brugte: citrontimian, oregano, 1 salvieblad)
50 g Feta
1 spsk fløde
salt
friskknust peber
Svits løg i olivenolie sammen med skinken til løgene er møre. Tag stokken af svampene og hak stokkene fint. Hæld ned til løgene og svits sammen med hvidløg og hakkede cashewnødder endnu nogle minutter.
Hæld løgblandingen over i en skål og lad det køle lidt af. Bland nu sammen med moset Feta, krydderurter og fløde, smag til med rigeligt peber og et nip salt (pas på, da Feta og skinke i sig selv er saltet).
Fyldet fordeles i hullerne i svampene. De grilles over indirekte varme (eller i en 200 grader varm ovn) i ca. 20 minutter.

Dertil en hurtig krydderurtecreme kørt i minihakkeren af creme fraiche, Feta, oregano, timian, salvie, 1 soltørret tomat, ½ fed hvidløg, salt og peber.

Note:
Dejligt tilbehør til en god bøf. 
Svampene var rigtigt lækre, og biddet fra cashewnødderne og en generøs mængde peber, gjorde dem til et rigtigt hit! 
Her kunne man have brugt en klat flødeost, fed cremefraiche, revet ost i stedet for Feta og fløde.
 

 

 

8 kommentarer:

Birgitte Windfeld-Hansen sagde ...

uh , nu sidder jeg og får mundvand som en anden labrador ! det ser godt ud ! og sjovt nok så brugte jeg lidt citronolie hen over mine hvide aspareges til frokost :-)

charlotte sagde ...

nøj, det ser lækkert ud. lige til en meget sen frokost...
vh c

Prikker i luften sagde ...

uhmm det ser lækkert ud. de der champignon må vi snart prøve at lave:-)

Piskeriset sagde ...

Mmm - skøn grillmad! Vi grillede fire gange i påsken men har så ikke holdt det ved lige siden (pga. vejr samt vi har haft en del aftaler hos andre), meeeen måske i morgen?

Hanne's verden sagde ...

@Birgitte ... haha, bare du ikke spiser som en labrador, så går det nok ;) Selv om det er velkendt i blogverden, at man må påregne et par tastaturer lider druknedøden;)
Det er en god kombination med asparges og citron!

Hanne's verden sagde ...

@Charlotte - ja, det ville også være skønt til en sen frokost! kh Hanne

Hanne's verden sagde ...

@Prikker i luften, det må du. Virkeligt lækkert tilbehør og nemt at lave af, hvad man nu lige har i krydderurtebedet, i køleskabet og på krydderihylden.

Hanne's verden sagde ...

@Piske - håber, at I fik lejlighed til at hive grillen frem i går. Det er nu altid hyggeligt!