En skøn sommersalat, som smager helt fantastisk. Frisk, sød og perfekt til sommerens grillmad.
Jeg laver ikke mængdeangivelser til denne salat ... det må man gøre lidt, som man lyster.
melon, f.eks. cantaloup, honning, galia
jordbær
Feta, en god cremet en
hjertesalat, eller iceberg, ny spidskål
5 ramsløg
mælkebøttesirup, eller anden sirup, honning
hvid balsamicoeddike
knust peber
flagesalt
Skær frugt og grønt i skiver, strimler, tern. Læg i en skål og overhæld med nogle dråber sirup og balsamico.
Fordel et godt drys peber ud over. Bland det hele godt.
Drys lige inden servering med lidt salt og Fetaflager.
Min mor har lavet en flaske mælkebøttesirup. I får opskriften her - den er fra et dameblad, tror Hendes Verden.
Mælkebøttesirup
ca 50 mælkebøtteblomster
500 g grønne, sure æbler
1 citron, saften
1 L vand
ca 500 g rørsukker
Alle de gule kronblade plukkes af mælkebøtterne. Der må ikke komme andet med end de gule blade. INTET grønt eller stilk, da det gør siruppen bitter.
Kronblade, æbler, citronsaft og vand kommes i en gryde og bringes i kog.
Småkog ca ½ time. Si saften igennem et klæde. Mål mængden, tilbage i gryden med saften og tilsæt samme mængde sukker. Bring i kog ved ikke al for høj varme og lad koge ind til det tykner.
Man kan tage en lille smule op med en teske og køl af på en underkop, så kan man hurtigt se, hvordan konsistensen bliver, når siruppen bliver kold.
Hæld på skoldede flasker - evt skyldet med Atamon.
Luk og opbevar på køl.
Note: Siruppen har en pikant og dejlig smag.
4 kommentarer:
<nej hvor spændende , det skal prøves :-)
Nuuuij! Se, så er der endnu en ting, de mælkebøtter kan bruges til. Spændende spændende :-)
@Birgitte - kan varmt anbefales.
@Piske - man kan blive helt bidt af, hvad de vilde planter kan bruges til.
Send en kommentar