Men ak, det gik helt galt, da de små kager kom i ovnen. De flød sammen og flade som en pandekage. Så vi endte op med de GRIMMESTE kager og den største mandelbund.
Det er dog ganske vist, at vi gjorde et forsøg....
Hvis det var småkager, så kunne man leve med det ... men kransekage ligner det i hvert fald ikke.
Heldigvis har jeg min driftsikre kransekageopskrift fra min mor. Jeg kunne lige nå at bage dem onsdag og smide dem i fryseren til i dag. Nytårsaftensdag penslede jeg med chokolade og sprøjtede lidt royal icing på med mine elskede tyller.
Kransekage
500 g rå marcipan
2 æggehvider
250 g sigtet flormelis
marven fra ½ vanillestang
Det hele æltes grundigt med hænderne.
Form små brød med hænderne (fugt hænderne med vand, det gør det meget lettere), eller sprøjt små rosetter med en stjernetylle. I brødene puttede jeg en lille bjælke blød nougat.
Sæt kagerne på 2 bageplader eller læg nogle avissider under bagepapiret. Dette for at undgå, at kagerne bliver mørke under bunden.
Bag ved 225 grader i 6-8 minutter til de er let gyldne.
Lad dem stå lidt på pladen, imens de køler lidt af og sæt dem derefter på en rist.
Frys kagerne et par dage - det gør kransekagen endnu mere lækker.
Inden de serveres, pensles bunden med god mørk chokolade og stængerne dekoreres med royal icing (blanding af flormelis og æggehvide)
12 kommentarer:
Hva'? Så meget snakker du da ikke... ;-)
Godt med backupplan, når det driller - de endte med at blive ret fine :-)
De smagte da sikkert skønt, de mandelsmåkager :-)
Godt at du kunne en idiotsikker (no offence) opskrift; bedre held næste år!
Slut resultatet ser professionelt ud, og ikke alle kunne cykle første gang.
De ser da gode ud, trods spændende facon ;)
Lise
http://lisepaasu.blogspot.com
De blev jo rigtig flotte. Godt at du have en fejl-fri opskrift.
@Piske ... haha ;) Tak.
@Signe - ja, smagen var der ikke noget at sige til. Jeg har en bunke i fryseren, som jeg vil bruge smuldret til et eller andet måske en æblepie.
;D Tak
@by lotte - du har ret! Men hvor bliver man dog vildt og barnligt irriteret, når det sker. :)
@Lise B, haha ... ja, de var heller ikke dårlige, som småkage;)
@Gitte .. ja, det er rart at have en sådan nogle sikre opskrifter.
Hvor er de sidste fine ;-)
Har aldrig før prøvet at bage kransekage, men forsøgte med din (forhåbentlig) "sikre" opskrift.
Har netop sat mine i ovnen. Vil du anbefale, at jeg fryser dem i ca. to timer?
Hej Trine
Har desværre først set din kommentar lige nu ... Frost gør noget godt for kransekage - men det smager altså også dejligt uden. Så er sikker på, at du får nogle gode bidder til midnat.
Godt nytår
Hilsner Hanne k
Send en kommentar