3. juledag stod i burgerens tegn. Det er ikke fordi, at julemaden har hængt mig langt ud af halsen. Slet ikke - for så meget har jeg nu ikke fået af den slags. Men burgertrangen kan komme over én året rundt - særligt en god hjemmelavet én.
Gode det var de. Bollerne er lækre, luftige og godkendte ;)
Burgerboller
2 dl kærnemælk
2 dl vand
30 g gær
1 dl vårhvede
1 dl durummel
1½ tsk flagesalt
1½ tsk sukker
3 spsk olivenolie
hvedemel
evt æg + sesamfrø
Rør gæren ud i mælk og vand. Tilsæt vårhvede og durummel. Rør salt, sukker og olie i, tilsæt herefter mel til dejen kan æltes. Ælt grundigt til dejen er smidig og lækker at røre ved.
Lad hæve lunt 2-3 timer. Form til 9 boller, som rulles/trykkes ud til store flade boller. Hæv lunt endnu 30-60 minutter. Tænd ovnen og sæt en skål med vand i bunden af ovnen. Pensel bollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag ved 225 grader midt i ovnen i ca 15 minutter.
Krydret burgerbøf
500 g oksefars
1 spsk Heinz Ketchup
krydderurtesalt (havsalt med havens krydderier: salvie, citrontimian, merian, timian)
sort knust peber
cayenne
tabasco
½ tsk røget paprika
1 fintrevet skalotteløg
Rør/ælt farsen grundigt. Smag til!!
Steg i en blanding af smør og olivenolie.
Kryddermayo
1 æggeblomme
1 fed fintrevet hvidløg
skal fra ½ økocitron
saft fra ½ citron
cayennepeber
røget paprika
salt
ca. 2 dl solsikke- eller vindruekerneolie
En æggeblomme røres sammen med de øvrige ingredienser undtagen olien.
Herefter tilsættes olien - første dråbevis - herefter i en tynd stråle, imens der piskes kraftigt, indtil mayoen har den ønskede konsistens.
Note: Jeg er vild med hjemmelavet mayo. Krydret med røget paprika og cayenne passer det som fod i hose til hjemmelavede fritter!
kartofler
krydderurtesalt (havsalt med havens krydderier: salvie, citrontimian, merian, timian)
Solsikkeolie
Skræl kartofler og skær i små både. Læg dem i koldt vand nogle timer før, de skal steges. Skift vandet nogle gange for at fjerne mest muligt stivelse fra kartoflerne.
Hæld vandet fra og tør kartoflerne grundigt i et rent klæde.
Bland i en stor skål sammen med krydderurtesalt og olie. Læg på en bageplade dækket med bagepapir.
Bag ved ca 200 grader i 20 minutter. Skru op til 225 grader og evt varmluft og bag yderligere ca 20 minutter. Rør af og til i kartoflerne.
Note: Kartoflerne bliver utroligt sprøde og lækre ved denne metode.
Hjemmelavet 1000-øers-dressing
cremefraice
ketchup
paprika
røget paprika
eddike fra syltede agurker
finthakkede syltede agurker
et nip sukker
evt et skvæt hvidvinseddike
salt, peber
Andet tilbehør:
1 avocado i tynde skiver
tomater, agurk i skiver
strimlet hjertesalat
syltede agurker
22 kommentarer:
Det ser ikke dårligt ud, lykkelige dem der er del af din familie. varm hilsen Lotte
Vi har også talt om at en god hjemmelavet burger skulle på bordet, inden juleferien er slut, men vi har ikke nået det endnu !
Sidder her og savler !
Hyggehygge
Marianne
Uhm! Det er altså ikke noget som en god hjemmelavet burger. Herhjemme betragter vi ikke en burger som junkfood men som en delikatesse :-)
Har du prøvet Jamie Olivers udgave? Den sværger vi faktisk til. Opskriften findes i bogen " middag med Jamie ". Prøøøøv den ;-D
Godt nytår, Hanne....
@by lotte, Tak:) Det var sødt skrevet.
Nytårshilsner Hanne
@Marianne - Måske en god ting at få å lørdag :)
Pas på tastaturet;)
Kh Hanne
@Det lyseblå køkken. Tusind tak - og i lige måde.
Du har ret, en ordentlig burger ER en delikatesse!
Jeg har prøvet Jamies udgave - og havde den lidt i tankerne, da jeg krydrede farsen til disse bøffer.
Men vil da lige kaste et blik på den igen ved lejlighed.
KH Hanne
Hej Hanne
Dejligt at møde en madelsker. Jeg har altid elsket at spise mad og kun mad, der smager godt. Jeg taler ikke om dyr mad, men om mad lavet med hjertet;-)
glæder mig til at følge dig og din blog.
mange hilsner Lone.g
Det er alt alt for længe siden, jeg har fået hjemmelavet burger! Det må jeg snart gøre noget ved ;-)
Rigtig godt nytår - håber vi ses i det nye år :-)
http://www.landbrug.dk/smcms/Landbrug/Mad_mm_/Opskrifter/5470/Opskrifter/6030/Index.htm?ID=6030
Endnu en af vores favoritter når der står burgere på menuen. Den er også altid et sikkert hit.
Hej Lone G
Velkommen her :)
Mad er bare det dejligste at mødes om og fantastisk, at man her i blogland kan finde så mange ligesindede:)
Og jeg giver dig helt ret - det er lige præcis mad fra hjertet, det handler om.
Godt nytår og mange hilsner
Hanne
@Piske - måske en idé med burgere i morgen ;)
Godt nytår til dig :) Og mon ikke vi ses - måske til Madbloggersymposium nr 2.
@det lyseblå køkken - tak for linket. Den variation lyser super lækker. Både friskostcremen og Caesardressing. Ikke dårligt!!
Nu får jeg også helt lyst til en god hjemmelavet burger. Sådan en hjemmelavet burger smager bare rigtig godt ligesom hjemmelavet pizza. Og så bestemmer man selv ingredienser og fyld.
Halløj!
Godt nytår! Vi ses i 2011.
Hilsen Mona aka. Emma Lovise.
Ej hvor lækkert :)
Lige nu med overhængende fare for tømmermænd vile det bestemt ikke være dårligt. Bringer du ud? ;) Hehe..
Håber du vil se min nye blog:
http://lisepasuu.blogspot.com
@Anne, du har ret - hjemmelavet fastfood er særligt lækkert. Noget helt andet end det man får hos pizzariaet eller grillbaren.
@Mona, TAK - og i lige måde :)
@Lise, det var lige lidt for sent, jeg fik læst din kommentar;) Håber, at du fik noget godt tømmermandsmad i går!
Dit link kan jeg ikke få til at fungere?
Mmmmhmmmmm, mums, hvor ser den burger juicy og totalt læks ud :-)
Nice med en god hjemmelavet én af slagsen. Kigger forbi din side, næste gang jeg kan overskue at lave en burger selv og ikke tyer til takeaway ;-)
Kram og GODT NYTÅR, Hanne!
/Eva
Kære Eva, tusind tak og i lige måde :) Dejligt at have stiftet bekendtskab med dig og Mumsfilibaba!!
Juicy var lige præcis, hvad den var :)
Knus Hanne
det er det lækreste jeg har set længe!
@superheltemor - TAK:)
Send en kommentar