Jeg fandt disse dejplader i Løvbjerg og fik lyst til at prøve at lege lidt med dem. Dejpladerne er lidt tykkere end filodej og lidt mere tørre. Man kan sagtens bruge filodej til rullerne i stedet eller forårsrulledej, som jeg synes er lettere at bruge end de store filoplader.
Börek med spinat og Feta
olivenolie
1 skalotteløg
3 spsk finthakket aubergine
1½ tsk tørret dild
ca 200 g spinat
2 store cocktailtomater i små tern
1 fed hvidløg, knust
1 spsk hvidvinseddike
et nip sukker
½ tsk spidskommen
lidt citronsaft
125 g Feta
2 spsk cremefraiche
salt, peber
evt lidt mere citronsaft
ca 5-7 ark filodej eller lignende
Sauter i olivenolie finthakket skalotteløg og aubergine sammen med tørret dild til grøntsagerne er møre.
Tilsæt optøet, grofthakket spinat sammen med hvidvinseddike, tomat, sukker, spidskommen, salt og peber.
Sauter i ca 5 minutter. Smag til med citronsaft.
Mos fetaen sammen med creme fraiche. Bland sammen med spinatblandingen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Fordel fyldet på filodejen og rul til "cigarer".
Pensel med æg og sæt dem koldt 1 times tid. Pensel endnu en gang med æg, inden de bages ved 180 grader ca. 10-15 minutter, til de er gyldne
Server en grov tzatziki til, Feta og marinerede, soltørrede tomater til.
Grov tzatziki
1/3 agurk uden kerner
3/4 dl creme fraiche
25 g feta
1 spsk olivenolie
salt, peber
1 tsk hvidvinseddike
½ tsk tørret dild
½ fed revet hvidløg
Mos fetaen sammen med cremefraiche. Skær agurken i strimler.
Bland det hele godt sammen og smag til.
4 kommentarer:
Uijh, de ser fine ud! Det nåede jeg ikke at lave, inden jeg blev syg, så nu har jeg en pakke liggende, jeg må se at få brugt i nærmeste fremtid. Dejlig med inspiration :-)
@Piske, mon ikke du når at finde på noget med dejpladerne. Man kunne vel også bruge det til nogle forårsruller :)
Sådan en börek kunne jeg godt spise lige nu! Ser godt ud, kære Hanne :)
Kære Anne
:) ...tak, det kunne jeg også - og det på trods af, at klokken er 4.48 ... om natten ;)
Send en kommentar