Vi har i dag fået thaiinspireret mad – vi elsker det. For at prøve noget nyt forsøgte jeg med andebryst i dag – og det kan anbefales. Æstetisk er det ikke en specielt smuk ret, men smagen er fænomenal.
Marinade
1 andebryst i fine strimler
1 tsk finthakket ingefær
1 tsk finthakket hvidløg
½ finthakket rød chili
saft fra ½ appelsin
smagsneutral olie
2 spsk soja
Lav en marinade af ingefær, hvidløg, chili, appelsinsaft, olie og soja. Lad andestrimlerne marinere min. ½ time - helst længere tid.
1 andebryst i fine strimler
1 tsk finthakket ingefær
1 tsk finthakket hvidløg
½ finthakket rød chili
saft fra ½ appelsin
smagsneutral olie
2 spsk soja
Lav en marinade af ingefær, hvidløg, chili, appelsinsaft, olie og soja. Lad andestrimlerne marinere min. ½ time - helst længere tid.
Røræg
2 æg
4 spsk fløde eller vand
2 spsk hakket koriander
½ tsk sambal oelek
salt
Æggene piskes med fløde, koriander, tabasco og salt. Steg på meget varm wok.
Stil til side.
2 æg
4 spsk fløde eller vand
2 spsk hakket koriander
½ tsk sambal oelek
salt
Æggene piskes med fløde, koriander, tabasco og salt. Steg på meget varm wok.
Stil til side.
olie
1 tsk finthakket ingefær
2 tsk finthakket hvidløg
½ finthakket rød chili
2 tyndskivede gulerødder
1 strimlet rødløg
1 strimlet peberfrugt
kolde kogte ris
1 bundt snittet forårsløg
1 håndfuld grofthakket koriander
soja
appelsinsaft
limesaft
sukker
salt, tabasco
Opvarm wokken og svits det marinerede kød et par minutter. Tag op af wokken og lad stå.
Varm olien i wokken og svits ved høj varme ingefær, chili og hvidløg et minuts tid.
Tilsæt gulerødder og rødløg – svits et par minutter. Tilsæt derefter peberfrugt og svits endnu et par minutter. Tilsæt risene lidt af gangen, pas på de ikke klumper. Undervejs kan tilsættes lidt saft fra lime og/eller appelsinsaft, sukker, soja, sukker, salt og tabasco.
Det sidste minuts tid tilsættes kød, forårsløg og koriander og det hele vendes grundigt sammen.
Smag til.
Til allersidst lægges æggestanden ovenpå og drys evt med lidt ekstra koriander.
Velbekomme:o)
6 kommentarer:
Kære Hanne
Mums, det ser måske ikke så fancy ud - men pyt, jeg ved at det smager fantastisk :-)
Hvorfor har du egentlig slået moderatorfunktionen til?
Knus
Malou
Kære Malou
Ja, smagen er i top.
Øh... fordi jeg ikke rigtigt kan finde ud af, hvordan jeg ellers kan følge med i folks kommentarer. Men måske man kan det på anden vist?
Forresten - har du også problemer med, at den første kommentar, du vil give på en dag, at der kan du ikke sætte kryds i boksen "Send opfølgende kommentar til.."? Når jeg så har sendt én kommentar og går ind på en anden blog, så er det ikke længere et problem... Det har ikke været sådan tidligere.
Knus fra Hanne
Hej igen..
Hmm, prøv at kig på min blog. I højre side næstøverst er der den der 'Abboner på' fidus sat ind. Sådan en skulle du tilføje, så kan man lettere komme til at abonnere på din blog og du kan selv abonnere på de kommentarer der bliver lagt hos dig. Læser du ikke selv andres blogs i en feed-læser?
Nej det problem er jeg aldrig stødt på. Det lyder godt nok mærkeligt. Den teknik er ikke altid til at blive klog på :-)
Knus
Malou
Hej Malou
Ja, nu har jeg i hvert fald fået den der Abonnér-fidus ind på siden.. Men jeg kan ikke lige finde ud af det med at abonnere... det må jeg lige fifle lidt med.
Jeg følger med i blogge inde på Blogger.com. Feeds har jeg ikke lige kunnet gennemskue.
AJ..... du kan godt høre, at jeg ikke har særligt meget forstand på det her;o)
Knus fra Han
Hej Hanne
Din mad ser bare rigtig lækker ud og det er da en god måde at bruge andebryst på.
Hvis du finder ud af hvordan man nemt følger med i andres blogge så må du gerne give mig et hint, jeg bruger en fedd læser inde på min blog men jeg ved ikke om det er det letteste. jeg er også lidt lost her :)
Knus
Kære Pernille
Ja, det var en god måde med anden. Giver en noget anden smag end svin og kylling.
Jeg giver lyd, hvis jeg finder ud af noget med feeds og bloglæsning... Endnu ikke lykkedes for mig;o)
Har en kollega sat på sagen - så måske noget smart snart kommer til os...
Knus fra Hanne
Send en kommentar