I går bagte jeg to slags knækbrød - et kernefyldt med økologisk rapsolie og et sesamdrysset med smør. Smørsmag er jo altid skøn, men jeg må nok sige, at den med rapsolien og kernerne tog mest kegler.
Begge opskrifter her - favoritten først:
Knækbrød med kerner
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 ¼ dl god olie – f.eks. rapsolie
2 dl vand
Alle de tørre ingredienser blandes godt sammen. Rør olien i og derefter vandet.
Dejen bliver noget klistret. Derfor deles den i to dele og rulles ud imellem to stykker bagepapir. Læg dejen på en bageplade og træk det øverste bagepapir af. Skær dejen i passende stykker f.eks. med en pizzakniv.
Bages ved 200 grader i 15-20 minutter. Pas på med at de bliver for gyldne, for kernerne bliver noget brændte i smagen.
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 ¼ dl god olie – f.eks. rapsolie
2 dl vand
Alle de tørre ingredienser blandes godt sammen. Rør olien i og derefter vandet.
Dejen bliver noget klistret. Derfor deles den i to dele og rulles ud imellem to stykker bagepapir. Læg dejen på en bageplade og træk det øverste bagepapir af. Skær dejen i passende stykker f.eks. med en pizzakniv.
Bages ved 200 grader i 15-20 minutter. Pas på med at de bliver for gyldne, for kernerne bliver noget brændte i smagen.
Hjemmebagt sesamknækbrød
(ca 20 stk)
180 g gramhamsmel
60 g hvedemel
30 g havregryn
½ tsk salt
2 tsk rørsukker
½ tsk bagepulver
100 g koldt smør
1 dl A 38
1 dl koldt vand
mælk til pensling
sesamfrø til drys
Bland alle de tørre dele i en foodprocessor eller en stor skål. Skær det kolde smør i små tern og smulder dem i eller kør i processoren til det ligner brødkrummer.
Saml dejen hurtigt med vand og A38.
Lad dejen hvile ½ time.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Prik evt. dejen med en gaffel (det glemte jeg). Skær i aflange firkanter.
Pensl med mælk og drys med sesamfrø.
Bag midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gyldne.
Læg på en rist til afkøling. Gem i en kagedåse.
(ca 20 stk)
180 g gramhamsmel
60 g hvedemel
30 g havregryn
½ tsk salt
2 tsk rørsukker
½ tsk bagepulver
100 g koldt smør
1 dl A 38
1 dl koldt vand
mælk til pensling
sesamfrø til drys
Bland alle de tørre dele i en foodprocessor eller en stor skål. Skær det kolde smør i små tern og smulder dem i eller kør i processoren til det ligner brødkrummer.
Saml dejen hurtigt med vand og A38.
Lad dejen hvile ½ time.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Prik evt. dejen med en gaffel (det glemte jeg). Skær i aflange firkanter.
Pensl med mælk og drys med sesamfrø.
Bag midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gyldne.
Læg på en rist til afkøling. Gem i en kagedåse.
4 kommentarer:
Nuij! Gentager jeg mig selv, hvis jeg siger, at det ser rigtig godt ud? :-)
Hej Piskeris:o)
Tak. De smager også virkeligt godt.
Sådan et stykke, en skive gouda og en kop the = tæt på himmerige;o)
Kh Hanne
UHM, opskriften blev afprøvet i sidste uge, og de var virkelig et hit!! Lige nu er jeg ved at bage dem igen, men denne gang drysser jeg med blå birkes, som jeg så trykker en anelse ned i dejen ved sidste udrulning. Elsker bare blå birkes... :) og så har min søn hjembragt myseost fra sin tur nylige Norgestur, så i eftermiddag står den på te, de hjemmebagte knækbrød og myseost.
Tak for opskriften! :-)
@Anonym - dejligt at høre. Myseost har jeg kun skræk-minder om fra min barndom... men måske jeg rent faktisk ville kunne lide det nu:)
Send en kommentar