Her det lækre havre/græskarkernebrød - et brød med lidt af hvert fra skuffen. Det blev rigtigt saftigt og godt.
Havre/græskarbrød:
3 dl vand
3 dl surmælksprodukt
25 g gær
2 tsk salt
1 spsk honning
2½ spsk rapskimolie
4 dl havregryn
2 dl hakkede græskarkerner
1 dl sigtemel
7-10 dl hvedemel
Rør gæren ud i væden. Tilsæt honning, olie, havregryn og græskarkerner. Bland salt i noget af melen og bland i væden. Ælt dejen grundigt – eller kør på røremaskine.
Lad hæve 2 timer under et klæde.
Slå dejen ned og form et stort brød. Lad efterhæve i 30-45 minutter. Tænd ovnen på 250 grader. Pensel med vand, sæt i ovnen – skru straks ned for varmen til 200 grader og bag i ca. 35 minutter.
3 dl vand
3 dl surmælksprodukt
25 g gær
2 tsk salt
1 spsk honning
2½ spsk rapskimolie
4 dl havregryn
2 dl hakkede græskarkerner
1 dl sigtemel
7-10 dl hvedemel
Rør gæren ud i væden. Tilsæt honning, olie, havregryn og græskarkerner. Bland salt i noget af melen og bland i væden. Ælt dejen grundigt – eller kør på røremaskine.
Lad hæve 2 timer under et klæde.
Slå dejen ned og form et stort brød. Lad efterhæve i 30-45 minutter. Tænd ovnen på 250 grader. Pensel med vand, sæt i ovnen – skru straks ned for varmen til 200 grader og bag i ca. 35 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar