lørdag den 9. maj 2009

Hjemmebagt Foccacia a la Penny Lane


Jeg vågnede en stor lyst til at bage i dag. Jeg har bagt to slags knækbrød – opskrifter og billeder kommer senere. Og et stort fantastisk basilikum duftende Foccacia-brød.

Hjemmebagt Foccacia er virkelig skønt. Jeg kan huske, da jeg læste i Aalborg, gik vi forbi en fantastisk forretning –Penny Lane, hvor de solgte guddommelige Foccacia med basilikum og jeg tror det var Læsøsalt. Sådan en skulle vi tit have med os hjem for at gøre busturen lidt mindre kedelig.

Jeg forsøgte at ramme den smag og det lykkedes ret godt. Dejlig luftig og skøn smag af basilikum, olivenolie og Maldon Seasalt. Det er første gang jeg i år har høstet basilikum i drivhuset ... og det er da en nydelse i sig selv:o)
Jeg lavede 1/3 af Foccaciaen med rosmarin, hvidløg og Maldon Seasalt og 2/3 med basilikumblanding.

Hjemmebagt Foccacia a la Penny Lane
50 g gær
6 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
4 spsk olivenolie
200 g fin durummel
700 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00

et stort bundt basilikum
ca ½ dl olivenolie
nogle dråber citronsaft
½ fed hvidløg, knust
groft salt, gerne Maldon Seasalt


Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og sukker. Rør derefter olie og til sidst hvedemel i og ælt dejen godt sammen. Stil dejen til hævning i to timer.
Dæk en bradepande med bagepapir og tryk dejen flat ud. Som Jamie Oliver siger – så behøver det ikke at være smukt, det skal se rustikt ud!
Hak basilikum og bland med olivenolie, hvidløg, citron og salt. Lav huller i dejen med fingrene og ”massér” basilikum/olieblandingen ind i dejen.
Lad efterhæve 45 minutter og bag ved ca 250 grader i ca 15 minutter.

10 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Uhm, hvor ser det lækkert ud..
Penny lane er en fantastisk forretning, hvad de ikke har af lækkerier!

Madame sagde ...

Uhm, det lyder lækkert, Hanne! Bruger du dem som tilbehør til aftensmaden - eller som en frokostret?

Varme klem og ha' en god lørdag aften ;-)

Mette Lykke sagde ...

Det ser super godt ud det brød :-)

Pernille på 1. sagde ...

Hvor ser de lækre ud dine brød, jeg elsker foccacia, og de skal da se rustikke ud :)
Jeg vil prøve din opskrift næste gang jeg sætter min datter til at bage :):=
God dag

Hanne's verden sagde ...

Kære MissMuffin
Penny Lane er klart den ting, som jeg savner mest fra studiet. Fantastisk butik!
Kh Hanne

Hanne's verden sagde ...

Kære Madame
Det er virkelig et super lækkert brød. I går fik vi det som tilbehør til en aftensmaden. Men man kunne også lave en lækker sandwich ud af det f.eks. med kylling - det tror jeg, vil være et hit.
Knus til dig
Hanne

Hanne's verden sagde ...

Kære Mette Lykke
Det var også rigtigt godt - let, luftigt og fantastisk smag af basilikum, salt og olie. Uhmmm.
Knus fra Hanne

Hanne's verden sagde ...

Kære Pernille

Haha... er det din datter, som du sætter til den slags;o) God idé.
Det smagte i hvert fald rigtigt godt.

God dag til dig.
Knus Hanne

Anonym sagde ...

Den skal prøves til gæsterne på lørdag når vi skal have suppe. Tak for ideen, den ser super lækker ud.

Hanne's verden sagde ...

Hej Anonym
Velbekomme:o)
Det vil sikkert smage super godt til suppe.
Hilsner Hanne