Jeg havde i sidste uge talt med jæger, som fortalte om, hvordan man kunne lave den mest fantastiske grillede dyrekølle. Planen var, at man skulle marinere i minimum 36 timer og grille den ½ time…. Det holder ikke. Måske jeg hørte forkert – for det er rettere 1½ - 2 timer med indirekte varme… men én ting var sandt. Det smagte helt fantastisk. Super mørt, saftigt og lækkert.
Svampene var også lækre – inspirationen til dem fik jeg hos Vibeke.
Og det bedste … saucen. Den bedste middag længe!
Jeg havde planlagt det sådan, at med ½ times grill, så skulle vi spise kl. 19 … det måtte lige udskydes en 1½ times tid. Og en hurtig forret blev bikset sammen af en dåse Alaska vildlaks.
Hurtig laksemousse
1 dåse vildlaks
2-3 spsk cremefraiche
2-3 spsk finthakket purløg
lidt citronsaft
1 tsk Heinz Ketchup
salt, peber
toastbrød
Rist brødet og rør de andre ingredienser sammen og anret på brødet med lidt tomat og purløg.
Marinade til langtidsmarineret dyrekølle – se her.
I kuglegrill grilles køllen ved indirekte varme i ca 1½ - 2 timer. Sæt en drypbakke under stegen med lidt vand, rødvin, løg og rosmarin i. Grill til en kernetemperatur på ca 58-60 grader og hviler efterfølgende 20-30 minutter dækket af folie og et klæde.
Sauce
fond (kan udelades og evt lidt ekstra væde i drypbakken)
indholdet fra drypbakken
lidt fløde
ribsgelé
gastrik
balsamicoeddike
salt, peber
maizena
evt. kulør
Si indholdet i drypbakken og kog ind sammen med lidt vildt fond. Tilsæt lidt fløde, smag til med gastrik, ribsgelé, balsamico, salt og peber. Jævn evt. med maizena og tilsæt evt. kulør.
Salat
ruculablade
icebergsalat
et par håndfulde blåbær
fintsnittede forårsløg
en håndfuld ristede pinjekerner
tomater
dressing
balsamico eller citronsaft
honning
sennep
salt, peber
1 lille finthakket skalotteløg
Grillede Portobellosvampe
4 portobellosvampe
30 g blød smør
2-4 skiver røget lam, bacon, lufttørret skinke
1 fed hvidløg
persille
citron
røget paprika (eller alm.)
salt, peber
Fjern forsigtigt svampestokken og hak den fint. Hak også det røgede lam, hvidløg, persille fint.
Rør det hele sammen med et drys paprika, salt, et par dråber citron og friskkværnet peber.
Fordel blandingen over svampene og grill i ca. 10-15 minutter over indirekte varme.
Svampene var også lækre – inspirationen til dem fik jeg hos Vibeke.
Og det bedste … saucen. Den bedste middag længe!
Jeg havde planlagt det sådan, at med ½ times grill, så skulle vi spise kl. 19 … det måtte lige udskydes en 1½ times tid. Og en hurtig forret blev bikset sammen af en dåse Alaska vildlaks.
Hurtig laksemousse
1 dåse vildlaks
2-3 spsk cremefraiche
2-3 spsk finthakket purløg
lidt citronsaft
1 tsk Heinz Ketchup
salt, peber
toastbrød
Rist brødet og rør de andre ingredienser sammen og anret på brødet med lidt tomat og purløg.
Marinade til langtidsmarineret dyrekølle – se her.
I kuglegrill grilles køllen ved indirekte varme i ca 1½ - 2 timer. Sæt en drypbakke under stegen med lidt vand, rødvin, løg og rosmarin i. Grill til en kernetemperatur på ca 58-60 grader og hviler efterfølgende 20-30 minutter dækket af folie og et klæde.
Sauce
fond (kan udelades og evt lidt ekstra væde i drypbakken)
indholdet fra drypbakken
lidt fløde
ribsgelé
gastrik
balsamicoeddike
salt, peber
maizena
evt. kulør
Si indholdet i drypbakken og kog ind sammen med lidt vildt fond. Tilsæt lidt fløde, smag til med gastrik, ribsgelé, balsamico, salt og peber. Jævn evt. med maizena og tilsæt evt. kulør.
Salat
ruculablade
icebergsalat
et par håndfulde blåbær
fintsnittede forårsløg
en håndfuld ristede pinjekerner
tomater
dressing
balsamico eller citronsaft
honning
sennep
salt, peber
1 lille finthakket skalotteløg
Grillede Portobellosvampe
4 portobellosvampe
30 g blød smør
2-4 skiver røget lam, bacon, lufttørret skinke
1 fed hvidløg
persille
citron
røget paprika (eller alm.)
salt, peber
Fjern forsigtigt svampestokken og hak den fint. Hak også det røgede lam, hvidløg, persille fint.
Rør det hele sammen med et drys paprika, salt, et par dråber citron og friskkværnet peber.
Fordel blandingen over svampene og grill i ca. 10-15 minutter over indirekte varme.
Langtidsstegte kartofler
Blot skrællede bagekartofler, som har lagt i vand 1-2 timer, hvor vandet er skiftet et par gange for at fjerne stivelse. Drysset med salt og peber og dryppet med olivenolie.
På grund af at tiden pludselig skred for mig, blev jeg nødt til at skrue ned for kartoflerne.
De fik 1½ time ved 100 grader og ca 30 minutter ved 220 grader. De sprødeste og bedste kartofler længe… Så af vanvare blev et nyt tip født….
Blot skrællede bagekartofler, som har lagt i vand 1-2 timer, hvor vandet er skiftet et par gange for at fjerne stivelse.
Blot skrællede bagekartofler, som har lagt i vand 1-2 timer, hvor vandet er skiftet et par gange for at fjerne stivelse. Drysset med salt og peber og dryppet med olivenolie.
På grund af at tiden pludselig skred for mig, blev jeg nødt til at skrue ned for kartoflerne.
De fik 1½ time ved 100 grader og ca 30 minutter ved 220 grader. De sprødeste og bedste kartofler længe… Så af vanvare blev et nyt tip født….
Blot skrællede bagekartofler, som har lagt i vand 1-2 timer, hvor vandet er skiftet et par gange for at fjerne stivelse.
Velbekomme:o)
12 kommentarer:
Åh Hanne det er da en gude middag du har lavet..
Jeg holder meget af dyrekød..
"Ulykker" har skabt mange gode nye retter!
Det lyder dejligt, og jeg er sikker på, at dine gæster var ligeglade med, at de måtte vente, men det er nu smart, at have et eller andet, så man lige fikser en lækker forret, det har jeg også lært, ved min mor, hun var en tryllekunstner, når der kom gæster ind af døren i min barnetid og ungdom, hun kunne får en masse ud af så godt som ingenting!
Knus
Vibeke
Wauw - gang i dig! det ser supergodt ud :-)
Hej Mette Lykk
Tak:o) Det var også en dejlig middag.
Ja, dyrekød er så dejligt. Jeg håber, at min mand kan skaffe lidt til fryseren til efteråret.
Kærligst Hanne
Kære Vibeke
Det har du ret i - Ulykker kan være af det gode:o)
Og forretter kan jo komme ud af næsten intet ... bare det, at man f.eks. laver små bidder af noget ganske almindeligt pålæg, så er det lige pludselig hips-haps-agtigt og ekstra lækkert.
Knus fra Hanne
Hej Piskeris
Tak:o)
Ja, der har været vældig gang i mig i disse fridage. Dejligt med ekstra tid til madlavning.
Hold da op hvor ser det laekkert ud. Wauw.
Kære Foodfanatic
Tak for det:o) Det var også en skøn middag.
Hilsner Hanne
Kære Hanne
Wow, sikke en fantastisk middag!
Jeg er sådan bagefter, men jeg har læst alle dine indlæg. Det er godt nok en masse super dejlig mad du laver. Hjemmelavede forårsrullet og thaimad én masse :-)
Knus
Malou
Kære Malou
Den middag var også en af de bedre. Virkeligt lækkert. Jeg håber, at der kan komme noget mere vildt i fryseren her til efterår.
I perioder så kommer man bare bag ud i blogland. Det skal jo også være hyggeligt og ikke en stressfaktor. Men dejligt at høre fra dig:o)
Knus Hanne
Har prøvet denne marinade til rådyr 2 gange, den er bare fantastisk. Portobellosvampene er blevet mine yndlings-gæstetilbehør. Salaten har jeg også lavet og sidste gang med granatæblekerner i. det var også lækkert.
Hej Katrine
Hvor er jeg glad for at høre, at du kan lide det :)
Og jeg har da lige et granatæble til at ligge ... så det må prøves :)
Mange hilsner
Hanne
Send en kommentar