Efter en meget lang gåtur på 11 km sidst på eftermiddagen, skulle det bare gå stærkt med noget mad på bordet. Jeg havde egentligt bestemt mig for noget wok, men orkede ikke lige at snitte alle de grøntsager. Så i stedet blev det en mere italienskinspireret pastaret - og meget enkel.
Til 2 personer:
200 g linguine eller anden pasta
Olivenolie
2 store bananskalotteløg i lange strimler
2 fed knust hvidløg
2 skinkeschnitsler eller kyllingbryst i strimler
1 nip tørrede chiliflager
3 tomater uden kerner i strimler
1 porre i fine strimler
½ glas hvidvin
citronsaft
persille
basilikum
salt, peber
friskrevet parmesan
Kog pastaen imens du laver saucen.
Svits løgene i olivenolie - tilsæt evt. lidt hvidvin for at undgå, at de brænder på. De skal blot blive møre. Efter et par minutter tilsættes hvidløg, kød, chiliflager lad dette svitse et minut eller to. Herefter tilsættes tomater, porre, hvidvin, citronsaft, persille og låget lægges på. Lad dampe til porrerne er færdige. Tilsæt pasta samt lidt kogevand fra pastaen og basilikum. Vend det hele godt sammen.
Drys med friskrevet parmesan.
Velbekomme:o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar