søndag den 23. august 2015

Sommercrumble med brombær og jordbær

Brombærrene bliver modne disse dage. Og brombær er et virkeligt lækkert, syrligt/sødt bær med den dejligste farve.

En crumble er hurtig at lave og en dejlig måde at bruge bær på - friske eller frosne. En crumble er måske særlig dejlig om efteråret eller vinteren, hvor man kan smage sommeren igen, hvis man har fryseren fyldt med bær.

Crumblen kan laves med blot en slags bær eller andre bær, end jeg har brugt og også gerne en større mængde bær end i opskriften.
Sommercrumble med brombær og jordbær
3 dl brombær
3 dl jordbær
2-3 spsk rørsukker
1 spsk smør

100 g ølandshvedemel (eller anden hvedemel evt blandet med lidt grovere mel)
100 g rørsukker
100 g koldt smør
et nip salt
½ stang vanille

1 dl solsikkekerner (hakkede mandler, hasselnødder, cashew eller andet kan også bruges)
1 spsk sukker
1 spsk smør
Bær fordeles i et smurt ovnfast fad og drysses med rørsukker og smør fordeles i små tern over bærene.
Smuldr smørret i mel, sukker, vanille og salt. Drys dejen over bærrene. Fordel herefter solsikkekerner, små tern af smør og et lille drys sukker.
Bages ved 180 grader ca 30-40 minutter til toppen er gylden.
Lad afkøle og server med god vanilleis, cremefraiche eller kold flødeskum.

Note: Crumbles er bare altid dejlige - om de er med æbler, rabarber eller som her med bær. Denne smager dejlig sommerligt af søde bær, sprød og smørfuld top og gyldne kerner. Uhmm!


3 kommentarer:

afsafadf sagde ...

fafasafds

Ingunn sagde ...

Mange tak. :)

Susan Benson sagde ...

Hei mine damer og herrer, Trenger du økonomisk hjelp? Jeg er Susan Benson. Jeg er en utlåner og også en finansiell konsulent.

Trenger du et bedriftslån, privatlån, boliglån eller et lån for å fullføre prosjektet? Hvis svaret ditt er ja, vil jeg anbefale deg å kontakte firmaet mitt. Vi tilbyr alle typer lånetjenester, inkludert langsiktige og kortsiktige lån, sikrede og usikrede lån og mange flere. For mer info, skriv til oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller send meg en melding direkte på WhatsApp via: +447360502110 og motta et svar på et øyeblikk.

Et lån fra et pålitelig og kompetent selskap er det du trenger for å nå målet ditt. Vi er et omfattende finanstjenesteselskap og vi er forpliktet til å hjelpe deg med å oppfylle alle dine ambisjoner. Vi er spesialister på å tilby strukturerte økonomiløsninger til enkeltpersoner og bedrifter på den mest effektive og raskeste måten.

* Du kan søke om lån når som helst og hvor som helst.
* Fleksibelt beløp - Du bestemmer selv hvor mye du vil låne.
* Rask direkte finansiering - Motta lånet ditt innen 24 timer etter godkjenning.
* Fleksibel rente på 3 %.
* Høye godkjenningsrater
* Fleksibel tilbakebetaling - Du skal velge tilbakebetalingsdato, enten ukentlig, månedlig eller årlig for en varighet på 1-30 år.
* Enkel online søknad.
* Personlig veiledning og ekspertise.
* Ingen skjulte kostnader

Ikke gå glipp av en mulighet på grunn av mangel på økonomi. Ta kontakt med firmaet mitt nå, vi kan hjelpe deg med et lån fordi vi har hjulpet en rekke enkeltpersoner og organisasjoner som har hatt økonomiske vanskeligheter over hele verden

For mer informasjon om lånetilbudet vårt, send oss gjerne din låneforespørsel via
E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Formidlere/konsulenter/meglere er velkomne til å ta med sine kunder og er 100% beskyttet. I full tillit vil vi samarbeide til fordel for alle involverte parter.