mandag den 28. juli 2014

Jordbærtærte med jordbær- og hyldeblomstmousse

Nu nærmer ferien sig endelig og det er min tur til at give feriebrød. Valget faldt på en dejlig sommerkage med jordbær. Jeg har mikset nogle forskellige opskrifter fra madbladet Spis Bedre og freestylet med moussen.

Tærtebund
50 g smør
2 æg
130 g sukker
½ dl mælk
revet citronskal af ½ citron
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver

150 g marcipan
1 æg

50 g god mørk chokolade

Smelt smør og lad det køle af. Æg og sukker piskes luftigt og smørret tilsættes sammen med revet citronskal. Sigt mel og bagepulver i dejen og bland i skiftevis med mælken. Fordel i en smurt rund springform med en diameter på ca 26 cm. Dæk gerne bunden med bagepapir klippet til i bundens diameter, det vil gøre det nemmere at få kagen til at slippe.

Bag ved 175 grader i ca. 20 min. Hold øje og tag straks kagen ud, når den er færdigbagt. Skær kagen fri i kanten af formen og lad køle af på en rist.

Sæt ovnen op på 250 grader.

Riv marcipanen fin og bland med 1 æg. Kom massen i en kraftig (da massen er ret fast og marcipan ud over det hele er spild af tid og kræfter ... taler af erfaring) sprøjtepose  med stjernetyl. Placer kagebunden på en plade med bagepapir og sprøjt massen ud i kanten af kagen. Kagen bages midt i ovnen i yderligere 6-8 minutter til toppene er gyldne. Fordel finthakket chokolade på den varme bund og brug en pensel til at fordele. Lad kagen køle helt af.
Note: En fin smag af citronskal i bunden og den har en god konsistens til en jordbærkage. Ikke så luftig som lagkagebunde, men lidt mere fast og saftig. Man kan lege med smagstilsætning med andre citrusfrugter - appelsin, lime eller ved at tilsætte vanille, kardemomme osv.

Jordbær og hyldeblomstmousse
3 blade husblas
250 g jordbær
1 spsk citronsaft
1 stang vanille
1 spsk sukker
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 dl piskefløde.
Læg husblas i koldt vand i 5 min. Skyl og rens jordbærrene. Blend dem fint sammen med korn fra vanille og citronsaft. Varm hyldeblomstsaften. Tag husblas op af vandet og smelt i saften. Pisk fløden til skum. Bland jordbærmassen i fløden og vend til sidst hyldeblomstmassen i. Lad nu moussen stå i køleskabet en ½ - 1 times tid og se, om den er ved at "sætte sig". Form til en kuppel midt på kagen, når den har sat så meget, at det er muligt.
Note: En meget lækker mousse og med friske, modne jordbær smager den af sol og sommer. Hyldeblomstsaften smagte ikke så tydeligt igennem.

Den endelige kage
ca 400 g jordbær
1 dl ribsgelé
Skyl og rens jordbærrene og lad dem dryppe godt af. Skær jordbærrene i tykke skiver og fordel over moussen.
Smelt geléen og pensel denne oven på jordbærrene, så kagen får en fin skinnende overflade. Stil i køleskab til servering. Den kan godt stå der 1 døgns tid.

6 kommentarer:

Kager skal der til sagde ...

Ummm den ser god ud.
Hyggehygge
Marianne

Piskeriset sagde ...

Kan jeg bede om et stykke? Sådan cirka lige nu? Nøj, den ser god ud :-)

Hanne K's verden sagde ...

@Marianne
Tak - den var dejlig :)

Hanne K's verden sagde ...

@Piske - Det kan du, du kommer bare!! Tak :)

jordbærkagen.com sagde ...

Den ser virkelig godt ud! Og hyldeblomst og jordbær går altid godt i spænd.

Line sagde ...

Nøøøj hvor ser den bare lækker ud!!
MUMS!